Nicolette van Dam vreest verlenging horeca-lockdown

Nicolette van Dam vreest dat de vier weken durende horeca-lockdown wordt verlengd. Ze ziet niet gebeuren dat we begin december alweer naar restaurants kunnen. Dat laat ze weten aan het AD. Vanwege een aaneenschakeling van tv-flops is Nicolette tegenwoordig niet meer te bekennen op televisie. Ze houdt zich voornamelijk bezig met haar brasserie in de BN’er-hotspot Amsterdam-Zuid, maar vanwege corona heeft haar zaak alweer voor de tweede keer zijn deuren moeten sluiten.

Nicolette had het niet zien aankomen. “Mijn broer en ik hadden niet verwacht dat we helemaal dicht zouden gaan. We dachten aan een avondklok, of om zes uur sluiten.”

De persconferentie van Mark Rutte kwam vorige week hard bij haar aan. “Je houdt je aan alle regels en doet er alles aan, dus het komt even als een klap. Dan sta je met je rug tegen de muur“, zegt ze.

Nicolette zat in de lente huilend op de trap toen de eerste horecalockdown werd aangekondigd. Ook nu was ze behoorlijk emo. “Toen we hoorden dat de horeca weer moest sluiten, was dat dan ook best een emotioneel moment, maar het is wat het is.”

De oud-presentatrice en haar man Bas Smit hebben naar eigen zeggen genoeg vet op de botten. “Wij kunnen daarom nu kijken naar andere mogelijkheden, maar dat is niet voor iedereen weggelegd en dat gaat me aan het hart.

Het wordt een zware tijd, verwacht Nicolette. “We kunnen er echt niet vanuit gaan dat dit met een paar weken voorbij is. Ik denk dat iedereen daar rekening mee moet houden. Als je hoort hoeveel besmettingen er nu zijn en hoe veel mensen er op de IC liggen, daar word je verdrietig van.”

Foto: YouTube

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen