Johan Derksen lacht om theatraal afscheid SBS-flop

Presentatrice Natacha Harlequin heeft vrijdagavond behoorlijk theatraal afscheid genomen van het handjevol kijkers van Dit Vindt Nederland, dat de afgelopen zes weken een megaflop was op SBS 6.

Natacha Harlequin Foto: Talpa

Aan het eind van de uitzending sloeg de sfeer om in een grafstemming en begon Natacha alle betrokkenen te bedanken. Ze richtte zich ook tot haar sidekick Mart Grol: ze heeft het zo fijn met hem gehad en hoopt hem ooit weer eens te zien. Wat een poppenkast, gierde Johan Derksen even later in VI.

Natacha hield een minutenlange preek. “Ik wil de kijker bedanken, de mensen die hebben gekeken, ik wil de muur bedanken, ik wil alle panelleden bedanken. Wat ik ook van belang vind te melden, zijn de fantastische redactieleden, de eindredactie.”

Ze richtte zich vervolgens tot de zender. “Dan ga ik nu toch een aantal namen noemen, omdat ik dat van belang vind. Ik dank SBS 6, ik dank Talpa. Ik kan niet anders zeggen dan dat jullie voor het format, voor het programma en voor mij persoonlijk heel erg goed zijn geweest.”

En: “Mart, het was fantastisch om jou te ontmoeten. We hebben een klik, ik hoop je nog te ontmoeten. Als laatste wil ik zeggen: Carlo, wat een opleider ben jij, en John, bedankt voor alles, bedankt voor je woorden en je steun. Bedankt panel!

Johan lacht

Het lijkt wel alsof er na tien jaar een einde kwam aan een belangrijk programma, giert Johan. “Ik ben hier gaan zitten vanavond, maar ik ben eigenlijk een beetje verdrietig en aangeslagen. Ik heb net naar het afscheid zitten kijken van dat programma Dit Vindt Nederland. Het leek wel of De Wereld Draait Door stopte.”

Zwaar overdreven, vond Johan het. “Die mevrouw had een toespraak met een brok in haar keel, ze heeft heel Nederland bedankt voor alle steun. Die hebben een programmaatje gemaakt drie weken lang waar niemand naar gekeken heeft met de mening van een judoka en een schaatser waar geen hond in geïnteresseerd is en die doet net alsof zich een ramp voltrekt, omdat het programma van de buis is gehaald.”

Johan geen fan van Natacha

Natacha dankte de tv-klus aan haar optreden in de racismespecial van VI. “Misschien kunnen we haar troosten, want ze heeft een verpletterende indruk gemaakt in onze beroemde racismeshow. Als ze mij belooft om haar mond te houden mag ze hier wel aanschuiven.”

Bij Johan heeft Natacha destijds geen goede indruk gemaakt. “Ze heeft niets ingebracht toen. Het enige wat ze gezegd heeft is dat ik geen blanke man zeggen, maar witte man moet zeggen. Moest ze daar nou voor aanschuiven?

‘We fikken de eigen tent af!’

Waarom is Dit Vindt Nederland geflopt? Johan: “Het heeft alles te maken met de characters die je er neerzet. Die judoka doet alles om op tv te komen, die doet alles.”

Collega René van der Gijp: “Het is in die tv-wereld wel altijd heel bijzonder dat mensen denken dat als je advocaat bent, je ook kunt presenteren. Dan denk ik bij mezelf: dat is een totale vorm van zelfoverschatting als je denkt dat je dat kan.”

Gastheer Wilfred Genee werd er zenuwachtig van: “Het is een programma van onze eigen zender. We zitten de hele tent af te fikken.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen