Johan Derksen lacht om theatraal afscheid SBS-flop

Geplaatst op za 10 okt 2020 om 10:30

Presentatrice Natacha Harlequin heeft vrijdagavond behoorlijk theatraal afscheid genomen van het handjevol kijkers van Dit Vindt Nederland, dat de afgelopen zes weken een megaflop was op SBS 6. Aan het eind van de uitzending sloeg de sfeer om in een grafstemming en begon Natacha alle betrokkenen te bedanken. Ze richtte zich ook tot haar sidekick Mart Grol: ze heeft het zo fijn met hem gehad en hoopt hem ooit weer eens te zien. Wat een poppenkast, gierde Johan Derksen even later in VI.

Natacha hield een minutenlange preek. “Ik wil de kijker bedanken, de mensen die hebben gekeken, ik wil de muur bedanken, ik wil alle panelleden bedanken. Wat ik ook van belang vind te melden, zijn de fantastische redactieleden, de eindredactie.”

Ze richtte zich vervolgens tot de zender. “Dan ga ik nu toch een aantal namen noemen, omdat ik dat van belang vind. Ik dank SBS 6, ik dank Talpa. Ik kan niet anders zeggen dan dat jullie voor het format, voor het programma en voor mij persoonlijk heel erg goed zijn geweest.”

En: “Mart, het was fantastisch om jou te ontmoeten. We hebben een klik, ik hoop je nog te ontmoeten. Als laatste wil ik zeggen: Carlo, wat een opleider ben jij, en John, bedankt voor alles, bedankt voor je woorden en je steun. Bedankt panel!

Johan lacht

Het lijkt wel alsof er na tien jaar een einde kwam aan een belangrijk programma, giert Johan. “Ik ben hier gaan zitten vanavond, maar ik ben eigenlijk een beetje verdrietig en aangeslagen. Ik heb net naar het afscheid zitten kijken van dat programma Dit Vindt Nederland. Het leek wel of De Wereld Draait Door stopte.”

Zwaar overdreven, vond Johan het. “Die mevrouw had een toespraak met een brok in haar keel, ze heeft heel Nederland bedankt voor alle steun. Die hebben een programmaatje gemaakt drie weken lang waar niemand naar gekeken heeft met de mening van een judoka en een schaatser waar geen hond in geïnteresseerd is en die doet net alsof zich een ramp voltrekt, omdat het programma van de buis is gehaald.”

Johan geen fan van Natacha

Natacha dankte de tv-klus aan haar optreden in de racismespecial van VI. “Misschien kunnen we haar troosten, want ze heeft een verpletterende indruk gemaakt in onze beroemde racismeshow. Als ze mij belooft om haar mond te houden mag ze hier wel aanschuiven.”

Bij Johan heeft Natacha destijds geen goede indruk gemaakt. “Ze heeft niets ingebracht toen. Het enige wat ze gezegd heeft is dat ik geen blanke man zeggen, maar witte man moet zeggen. Moest ze daar nou voor aanschuiven?

‘We fikken de eigen tent af!’

Waarom is Dit Vindt Nederland geflopt? Johan: “Het heeft alles te maken met de characters die je er neerzet. Die judoka doet alles om op tv te komen, die doet alles.”

Collega René van der Gijp: “Het is in die tv-wereld wel altijd heel bijzonder dat mensen denken dat als je advocaat bent, je ook kunt presenteren. Dan denk ik bij mezelf: dat is een totale vorm van zelfoverschatting als je denkt dat je dat kan.”

Gastheer Wilfred Genee werd er zenuwachtig van: “Het is een programma van onze eigen zender. We zitten de hele tent af te fikken.

Foto: SBS
80 Reacties op “Johan Derksen lacht om theatraal afscheid SBS-flop”


 1. Metje Ho

  Mooie woorden van Natacha Harlequin!

 2. Douwe Scha

  Jammer, lef getoond maar geflopt!

  Jan de Hoop was erger!

 3. Wilfred Degens

  Wat moet ik toch een vreemde smaak hebben vergeleken met de gemiddelde kijkers. Ik vond dit wel het kijken meer dan waard. Jammer dat dit zo anders beoordeeld wordt.

 4. Bettie

  En ze bedankt Carlo. Dezelfde man achter de flop 6 Inside

 5. Pettie Fart

  Als ‘presentatrice’ geflopt maar nog erger, ook als advocaat omdat je zo nodig met je kop op tv een flopshow bij elkaar moet lullen. Hoe geloofwaardig en professioneel ben je dan? Nou, niet dus. Doei Natas.

 6. Erno-BE

  Mag je wel naar de Giro kijken als je een bankrekening hebt?

 7. Jan

  Wanneer gooien ze deze vent van de buis.
  Hele enge vent en hij beledigd gewoon iedereen.
  Hij ziet er zelf niet uit.

 8. octobre

  Heb het niet gezien, maar dit is natuurlijk potsierlijk, als dit zo gebeurd is als beschreven. Geen idee wat dit overigens verder intelligente dametje denkt, dat ze op deze manier als presentatrice stopt met dit programma. Ze heeft een niet erg realistische kijk blijkbaar. Zit misschien totaal in een eigen bubbletje. Eigenlijk behoorlijk dom om dit zo te doen. Enfin.

 9. Petty Fart

  Maar ik heb niks tegen zwart hoor, vindt het heerlijk om door meerdere donker getinte mannen in mijn k0ntje gepakt worden.Ik ben trouwens een leernicht.

 10. Geox

  Get woke -> go broke

  Elke keer weer.

 11. M.

  Johan Derksen, Whahaha Natacha Harlequin blijft tot aan je laatste snik in jou geest in jouw leventje, ze heeft Johan voor het ogen van heel Nederland heropgevoede, dat was pijnlijk… Deze reactie uit een wrakzuchtig hart is pijnlijk… Word lid van omroep zwart…

 12. A.M.

  Zo erg was het allemaal toch ook niet? Misschien het verkeerde tijdstip, tegenover Een Vandaag en RTLBoulevard.

 13. Jam

  Gelukkig geeft Johan nog steeds gewoon zijn mening, als vanouds. Hij zegt niets verkeerds, dus dat moet kunnen. Het is een fout van jewelste van Harlequin, lijkt me wel duidelijk. Zo goed is die coaching van haar dus helemaal niet. Johan is wel een pestkop dat hij dit zo doet, dat wel. Maar dat mag ook. Maak liever Akwasi af, Johan, dat is een regelrechte crimineel. Die verdient het. Deze gek Harlequin niet.

 14. Geox

  Niemand kijkt graag naar een bevooroordeelde betweterige bitch.
  Dat was het probleem.
  De formule heeft wel potentie

 15. Feitje

  Ja na 30 afleveringen moet je wel je 10 mensen bedanken. Netjes gedaan, en snap dat je emotioneel wordt als je na een maand van de buis moet.

 16. Johan

  Jan ,

  Als de Mol dat doet heeft hij niks meer over!!

 17. Dhr. Ch. v. Dongen, Wormerveer

  Johan moet niet zo op haar afgeven. Hoe je ook over de Akwasi-rel denkt, ze zat daar wel aan de VI-tafel om een bemiddelende rol te spelen.
  En ja, ze heeft een mening. Iets waar Johan zichzelf altijd zo om beroemd.

 18. Rene

  Dit is tenminste echte tv. Maar ja dat beginnen steeds minder mensen te waarderen. Belachelijk dat dit programma blijft kelderen met de kijkcijfers. 488.000 nog maar nu. Nee de masker singer dat is gaaf. Maar echte tv krijgt steeds minder kijkers jammer

 19. Coolio

  Eigenlijk een belediging voor elke presentator. Een advocaat die zo’n programma mag presenteren alsof het geen ‘vak’ is.

 20. Thea

  @rene nou ze hadden laastst zelfs 50.000 kijkers. 50.000!!!!!

 21. Jan van Eerten

  Talpa……..is nix was nix wordt nix

 22. Zomaar

  Gewoon heel laf natrappen.
  Daar was hij al goed in tijdens zijn voetbalcarrière.

 23. anti-M

  Alweer zo´n reactie van jou die vergeven is van haat en wraak en blijkbaar leedvermaak om…? Om niets dus. Rare, haatdragende en onjuiste tekst met gelach erin. Ga eens naar een psychiater man. Je wordt nog een gevaar voor jezelf en anderen anders vrees ik.

 24. Sander

  Goed dat ze de muur bedankt heeft. Wat een niveau!

 25. anti-m

  De reactie hierboven was gericht aan ´M´- 10.54 u.

 26. Akwasi

  M@ Mijn familie heeft eeuwenlang Afrikanen als slaaf misbruikt. Van dat geld heb ik miljoenen aan vastgoed gekocht. Ik ben dus racist en gebruik daarom ook het negatiefste woord ter wereld ‘zwart’ voor mensen uit tropisch Afrika. Want ik heb een hekel aan M L. King die 13 keer negro (neger) zei in ‘I have a dream’ en hoopte dat ooit men mensen niet meer zouden beoordelen op hun huidskleur laat staan beschrijven in niet-bestaande negatieve huidskleuren zoals zwart, geel en rood en het positieve woord wit. Daarom heb ik de omroep met het lelijkste woord ter wereld zwart opgericht. Meteen werk ik zo de nieuwe omroep X tegen, die wel voor alle gekleurdere mensen opkomt en wel uit beschaafde mensen bestaat en slechts 5.72 euro omroepbijdrage vraagt. Ik vraag maar liefst 10 euro en heb via het lidmaatschapsreglement vastgelegd dat als ik niet word toegelaten ik de gestorte tonnen zelf kan opmaken. Dank je wel M. voor jouw tientje. Kun je over drie maanden weer minstens een tientje storten? Alvast bedankt.

 27. Bromsnor

  Waarom toch telkens een bericht van Johan Derksen over wat hij nou weer van iets vindt. Is die man nou echt zo relevant voor MC.

 28. Kopter

  Erno-BE
  za 10 okt 2020 om 10:43

  Alleen als je er ook mee kan vliegen.

 29. Wablief

  Derksen en René en wilfred zijn klaar. De cijfers blijven dalen. Laatst inderdaad 50.000 kijkers. Ze zijn te lang doorgegaan. Naar de radioversie luistert ook nog nauwelijks een hond naar. Te lang doorgegaan met de sleetse oubollige humor en wilfred is het pispaaltje geworden. Die zit er doodongelukkig bij omdat ie weet dat Derksen er na het contract mee kapt

 30. 🗣(wordt VAAK verwijderd...)

  A.s. Maandag moeten de heren van V.l. op het matje komen bij J.de Mol….benieuwd of ze mogen blijven of dat ze nu te ver zijn gegaan met het affikken van een TLP-programma en moeten stoppen met V.l…… Ik denk dat ze er met een berisping mee weg komen.

 31. C.B. McInverness, M.D., Ph.D.

  Er bestaan geen witte mannen, blanke mannen zien er wat witjes uit als zij een sterke behoefte voelen zich te ontlasten.

 32. chris?

  Wat heeft die Derksen een eng lachje

 33. Ahc

  Johan luisterde net zo slecht naar Natacha als Arie Boomsma naar Johans grapje luisterde. Zij heeft nooit gezegd dat hij wit moest zeggen.

 34. aammehoela

  Dit programma nooit gezien, maar denk dat zij beter af en toe kan aanschuiven bij een talkshow.

 35. Geox

  @aammehoela

  Je vergeet Trump in je comment te noemen!!

 36. Iemand met een iq boven de 100

  Al die dombo’s hier die het over die 50.000 kijkers hebben: Dat was geen VI.. Dat ging om een totaal oninteressante ku twedstrijd in de championsleague waar ze de analisten van waren.. op sbs9. Sbs9. Daar hangen ze de vlag uit hoor met 50000 kijkers :)

 37. Maatje te groot

  Volgens mij is die @Wablief behoorlijk aan de drank of dope. Eerst effe checken voordat je cijfers noemt halve zool .

 38. PJV

  @Geox

  Ik doe het wel:

  TRUMP 2020!!!!

 39. Ome Cor

  Het format van DVN was best OK.
  Wat ene Johan Derksen daar van vindt, interesseert me geen biet; dat is ook maar nu mening zoals er zovelen zijn. Ik ben het met veel dingen die hij zegt over bv racisme en bobo nobodies, helemaal eens maar …… hij zwabbert ook met meningen en opvattingen en politieke voorkeuren om maar eens wat te noemen.
  Bv dat gedweep met FvD waarvan iedereen op 1 kilometer afstand al ziet dat die Thierry en zijn omgeving van die snobs, verhevenen, dwarsliggers zijn om het dwarsliggen. Ik kijk altijd naar Voetbal Inside om de interactie, de snelheid maar ook weer de geintjes en vaak het venijn maar…….. ik bepaal altijd nog zelf wat ik vind, geloof en doe.
  Het DVN-format heeft m.i. best wel toekomst maar die Natacha, dat kon echt niet; haar voorkomen (koud, geforceerd, ingehouden agressief), haar stem (metaal op metaal), haar kleding (jutezakken), niet likeable (geprobeerd maar niet gelukt), aangeleerd mechanische aan- en afkondigingen en een totaal gebrek aan enige vorm van ‘n gun-factor. Nooit meer doen dus. Maar ja, Sjon kennende als masochist……

 40. willembever

  Waar is Oboema als je m nodig hebt… Dit is toch allemaal Jiskefet voorbij in het echt.

 41. Westdeck

  Derksen is de laatste met een mening, die ik bijna altijd deel!

 42. Mike

  Was een goed programma. Had get alleen 30 minuten laten duren ipv 60

 43. Roddelpraat

  Wij van roddelpraat hebben horen zeggen dat, Derksen dit seizoen nog veel meer foute grappen gaat maken, zonder zich in te houden.

 44. colette

  Ze bakte er niks van die Harlekijn oplezen kan iedere idioot slijmen met de Talpa boss kan ze goed en we zitten niet te wachten wat Dennis of die schaatser vinden slap gewauwel Harlekijn maakte zich behoorlijk belachelijk nu ook weer als advocaat zo een advocaat wil je toch niet hebben om jouw rechten te verdedigen

 45. Observant

  Akwasi@ 11.40 uur.
  Wat een mooie eerlijke reactie.

 46. Boosterrolla

  Laatst toevallig door het zappen even op dat vind Nederland terecht gekomen.
  Ik vond het tenenkrommend en kijk nog liever naar de crematie van mijn cavia die vermakelijker is.
  Het boeide voor geen reet,niet iedereen kan televisie maken.
  Dus waarom je na een zestal weken zo theatraal een afscheid gaat nemen blijft een raadsel.
  Schoenmaker blijf bij je leest dus als mevrouw Harlequin goed is als advocaat moet ze dat blijven doen….. maar denken dat ze een televisie programma kan maken hoort daar niet bij.
  Dus heeft Derksen of je hem nu wel of niet mag een punt….
  Niemand gaat dit missen, of je moet van zelfkastijding houden.

 47. NBC

  Niks lukt op SBS6 enkel Chateau Meiland, schaamteloos uit het pakket dat SBS6!!!

 48. Kan die Frank Lammers niet deaud?

  Terug met de Takkie-Takkieboot naar Paramaribobo.
  Die zien we nooit meer teeee-ruuug!

 49. Polly

  Maandag bij J.de Mol op visite ? Het beste wat hij kan doen is om die afzeiker van Derksen naar huis sturen en verder gaan met Genee – Gijp en om de beurt Kieft – Boskamp of Kraay. Ik denk dat het niveau behoorlijk wordt verhoogt.

 50. C. A. Tergo

  Ik trek maar weer een zak pepernoten open. Heerlijk.

 51. 😷Paulus

  😷Binnenkort Akwasi en Derksen als Sint en Piet op 📺schminken is niet nodig. 😁

 52. Ome Cor

  @Polly
  en verhoogd met een d (ipv een t) dan wel.
  Weet u het nog: zet er een zelfstandig naamwoord achter en u weet of het een d of t moet zijn aan het eind van het word. Bv verhoogde drempel, een d dus.

 53. Ron

  Deze mevrouw vind zich heel wat en is erg in zichzelf gaan geloven na het debatje met Derksen en cs. en moest daarom ook zo nodig op TV. Ze heeft haar attitude niet mee, is niet likeable en daar hebben de kijkers, die er waren, een broertje dood aan. Ik zit niet op de mening te wachten van Nederland en ene Dennis van der Geest die inderdaad voor elke programma waar hij voor gevraagd wordt komt opdagen.

 54. McLuhan

  Slecht format.

 55. Elevator

  Als Johan Derksen wat zegt doet het er toe , het gezonde verstand op de tv .

 56. Zeer inclusief Mensch

  Natacha hield een minutenlange preek. “Ik wil de kijker bedanken, de mensen die hebben gekeken, ik wil de muur bedanken, ik wil alle panelleden bedanken. Wat ik ook van belang vind te melden, zijn de fantastische redactieleden, de eindredactie.”

  DAN ZIJN ER GELUKKIG TOCH NOG GOEDE BLANKEN.

 57. Alfons

  Ik wil natas bedanken dat ze gaat

 58. Mr. Theo

  Deze lelijke mevrouw bedankt voor niks. Toch ff lekker verdiend met die racisme hoax. En het blijft voor mij gewoon blanken en negers. Waarvan acte!

 59. Gerda

  Degene die mij wit noemt, sla ik op de bek!

 60. Yvonne

  Johan Derksen is een oude zeur. Hij heeft altijd kritiek op anderen maar kan zelf geen kritiek verdragen.

 61. Marianne

  Hup en Natas kan weer lekker aan de slag in haar slecht lopende advocatenkantoortje in Den Haag om één of andere oninteressante echtscheiding te regelen. Succes meid, we bellen. Of niet. Ik vermoed het laatste.

 62. Tonny p

  Zij is zelf een enorme rascist..gelukkig optijd van de buis gehaald.

 63. Peter

  Waarom gaat Johan, niet weg zo een vieze onverzorgde man zou een hele opluchting zijn voor de voor heel Nederland

 64. Harry

  Geachte aanwezigen,

  Mevrouw Harlequin is een dramaqueen die door
  dit groteske afscheid niet enkel zichzelf volslagen
  belachelijk heeft gemaakt maar ook haar geloof-
  waardigheid als advocaat in de waagschaal heeft
  gesteld. En of de heer Derksen dit nu wel of geen
  geslaagde actie vond doet hier niks aan af.
  Feit is dat bij een geflopt programmaatje -het
  is al na zes(!) weken vanwege gebleken desinteresse
  bij de beoogde doelgroep van de buis gehaald- geen
  theatraal afscheid past maar -hooguit- een kort en
  ingetogen afscheidswoordje. Bij falen hoort immers
  geen klaroengeschal. Mevrouw Harlequin heeft hier
  de plank dus volledig misgeslagen. Dit is een feit en
  wat de rest hiervan vindt is subjectief geneuzel.
  Volgende zaak!

 65. evo

  Theatraal afscheid voor een theatraal geflopt programma. wordt niks aan gemist.

 66. Ron

  Opgeruimd staat netjes ,hoop nooit meer iets te horen van deze harlekijn

 67. Jensen

  Derksen is volledig terug. Geweldig. En ja hij heeft zoals gewoonlijk totaal gelijk.

 68. Jaap Aap

  Totaal gelijk, die vieze Judas zat al bijna weer te huilen.

  Blij dat dit vieze akelige racistische secreet met haar vieze rotkop van de tv flikkert. Hoop dat ze elke zaak die ze als pro deo voert verliest. Grafwijf.

 69. StefanV

  @ Wilfred Degens: ik heb ook weleens gekeken en het was helemaal niet zo’n onaardig programma. Het duurde alleen wat te lang. Het had misschien succesvoller kunnen zijn als het was gecombineerd met een uitzending van Hart van Nederland. En dan gewoon een halfuur in plaats van een uur.

 70. Huilie Huilie

  Seniel Derksen zit nog vol wraakgevoelens 🤡

 71. Intenies

  Goed dat ze weg is. Ik vind het een vreemde pathetische vrouw en ik begrijp haar intenties niet zo goed.

  Het is tijd om mijn AQUARIUM weer schoon te maken en pepernoten te bakken.

 72. Nina

  Johan Derksen heeft gelijk om haar een beetje belachelijk te maken, ze verdient het die mislukte BLM muts.

 73. Beëlzebub

  Johan Derksen is de antichrist, Natacha heeft hem ontmaskerd. Het recht zal zegevieren.

 74. Vrouwtje de Bokh

  Ga lekker bananen vreten bruine aaaap.

 75. Miriam

  @Vrouwtje de Bokh: ik hoop dat ze jouw gegevens kunnen achterhalen met je rascistische opmerkingen.

 76. Schijt aan

  Eindelijk dat irritante kut wijf van de buis. Net zo’n trut als Sylvana Simons 🤢

 77. Frouwtje de Bockh

  Het is een

 78. Frouwtje de Bockh

  Er zijn teveel aaappen op teevee.

 79. Linda Laadpaal

  Rutte is de grootste kasthomo van NL

 80. Boerenverstand

  Rutte en de rest van het kabinet en Jaap van Dissel houden zich niet aan de thuiswerkregels. Dat overleg in het Catshuis had ook prima digitaal plaats kunnen vinden, zoals de rest van Nederland ook moet doen van Rutte en De Jonge. Of Rutte een kasthomo is of niet, maakt me niets uit, maar dat hij een inconsequente hypocriet is wel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.