Rob Goossens dreigt met alternatief voor Televizier-gala

Rob Goossens, de tv-kenner van De Telegraaf en RTL Boulevard, is kwaad op de organisatie van het Televizier-gala. Hij dreigt een equivalent van het prijzengala op te richten. Dat is te horen in de mediapodcast van de krant. De ruimte die de pers krijgt om vanavond na afloop van het gala vragen te stellen, is volgens Rob veel te klein. Hij vindt dat het gala zijn krant schoffeert en dreigt met een alternatief: “Het is geen hogere wiskunde. Dat zouden we met De Telegraaf ook kunnen organiseren.”

Rob vindt dat hij en De Telegraaf geschoffeerd worden door Televizier. “Voordat er überhaupt extra maatregelen werden aangekondigd, hebben ze gezegd: ‘Wij zien geen mogelijkheid om pers de gelegenheid te geven om veilig op anderhalve meter afstand hun werk te laten doen, dus pers is niet welkom. Jullie krijgen wel na afloop een stream waarin jullie vragen kunnen stellen aan de winnaars.’”

Stream

Vanwege de coronamaatregelen is er geen pers welkom bij de uitreiking in Carré, maar via die stream kunnen de journalisten alsnog hun vragen stellen. “Dan denk ik: ik snap heel goed dat je nu niet kunt doen wat je in andere jaren doet, maar het doet wel echt afbreuk aan het feestje.

Wat is er mis met de stream? “Als je in een stream zit met vijftien andere journalisten die jouw briljante vraag horen, dan staat het antwoord daarop in alle kranten en alle mediarubrieken.

Prikwater

De AvroTros is een megaslechte gastheer, vindt Rob. “Het wordt weliswaar georganiseerd door AvroTros, maar je bent ook gastheer. Als jij als gastheer thuis aan iedereen prikwater gaat aanbieden, omdat jij nou eenmaal prikwater lekker vindt, dan ben je een slechte gastheer. Je moet aan iedereen vragen wat ze lekker vinden en in dit geval heeft De Telegraaf eigenlijk elk jaar de winnaar van de Televizier-Ring op de voorpagina staan.”

Na al die jaren met de Ring-winnaar op de cover, voelen Rob en De Telegraf zich als vuil behandeld. “Andere media pakken er ook altijd flink mee uit. Doe dan in elk geval je best om je als galante gastheer op te stellen.”

Concurrerend gala

Rob dreigt de steun voor het Televizier-gala in te trekken. “Het is onnodig uitgekleed zou ik zeggen en het doet wat af aan het gala en ook aan de prijzen. Als je zo ongastvrij omgaat met media die juist helpen het belang van jouw prijzen te vergroten, dan zet je de deur op een kier voor een concurrent die ook televisieprijzen gaat uitloven.”

Die concurrent zou dus zomaar het Gouden Telegraaf-Ring Gala kunnen worden, als het aan Rob ligt.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen