Luuk Ikink liquideert tv-viroloog Angela de Jong

Luuk Ikink zorgt eindelijk eens voor ophef. Hij viel gisteren in RTL Boulevard frontaal ’s lands nieuwste tv-viroloog aan: Angela de Jong. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Angela begint zichzelf een beetje te overschatten en bemoeit zich in talkshows nu ook al met serieuze onderwerpen. Zo kaapte ze in de donderdag-Op1 volledig de discussie over de coronamaatregelen. Wat een hypocrisie, vindt Luuk, die wijst op Angela’s kritiek op andere BN’ers met een coronamening.

Angela begon te roepen dat ze zich ‘doodergerde’ en dacht het allemaal beter te weten dan de econoom en het OMT-lid aan tafel. Al snel plaatste presentatrice Welmoed Sijtsma er een disclaimer bij: hier was een ‘burger met een onderbuikgevoel’ aan het woord.

Het was hypocriete tv, vindt Luuk. “Het was best wel een raar moment ineens. Heel veel mensen hebben zich er enorm aan geërgerd.”

Collega Bridget Maasland: “Het was middenin het gesprek.

Vervolgens kwam Luuk met een enorm rake roast van Angela de Jong: “Ja, Angela begon zich ermee te bemoeien en ze had overal wat informatie vandaan gevist. Ik had wel het gevoel van: iedereen heeft een mening hierover, en iedereen heeft weleens het gevoel van: moet het dan niet anders? Maar je moet ook wel een beetje kunnen inschatten wanneer jouw mening nou relevant is of wanneer je het moet overlaten aan de presentatoren van het programma die ook wat kritische vragen zouden kunnen stellen. Dat had zij niet helemaal door op dat moment.” Ai.

Bridget: “Dat heeft ze vaker niet door.”

Imitatie-Angela Rob Goossens: “Het is ook een beetje de valstrik van talkshows, die van tevoren zeggen: ‘Als je wat vindt, moet je het gewoon zeggen!’

Luuk: “Zij heeft in columns continu gezegd: ‘BN’ers met een coronamening, jullie moeten gewoon je mond houden, want daar heb je helemaal geen verstand van.’ En nu zat zij daar als een soort Angela Osterhaus viroloog te spelen. Het was een beetje vreemd.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen