Ipsos werkt graag mee aan eerlijker Televizier-gala

Het onderzoeksbureau Ipsos werkt graag mee aan een eerlijker Gouden Televizier-Ring Gala. Dat heeft het bedrijf laten weten na de oproep van Omroep MAX-baas Jan Slagter voor een eerlijkere verkiezing. De Televizier-prijzen worden elk jaar uitgereikt aan het ‘beste’ programma en de ‘beste’ presentatoren, maar dit jaar was er zelfs een deskundige van RTL Boulevard genomineerd en de op social media populaire Tim Hofman won in drie categorieën. Het roer moet om, opperde Jan.

Het is volgens Jan evident dat het vooral de op social media populaire sterren zijn die in de prijzen vallen en hij wil daarom een einde aan de huidige stemprocedure.

Ik pleit voor een landelijk onderzoek. Schakel Ipsos in, het marktonderzoekbureau in. Het kan telefonisch, met vragenlijsten. Zorg dat je mensen van nul tot honderd jaar de winnaar mee kunnen bepalen“, stelde Jan voor.

Het Ipsos ziet dat wel zitten. “Jan Slagter, dank voor de suggestie. Televizier-Ring en AvroTros, we gaan graag voor jullie volledig onafhankelijk onderzoek doen.

Het lijkt een prima idee om op deze manier tot de winnaars van de Televizier-prijzen te komen. Het blijft dan immers een publieksprijs, maar dan met een uitslag die veel meer breedgedragen zal zijn.

De organisatie achter het Televizier-gala is al jaren volledig immuun voor de kritiek van buiten, dus de verwachting is dat er niets zal veranderen aan de stemprocedure.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen