Linda de Mol had in januari al corona: ‘Een van eersten’

Linda de Mol verraste de kijkers van De Vooravond vrijdag behoorlijk toen ze tussen neus en lippen door onthulde dat ze het coronavirus al gehad heeft. Ze voegde vanmiddag in De Coen en Sander Show toen dat ze het in januari al heeft opgelopen. Dat was te horen op Radio 538. Nog ruim voordat het RIVM op 27 februari het eerste coronageval in Nederland constateerde, had Linda er al last van. “Ja, ik heb het gehad, ja, en al heel vroeg. Ik ben best heel erg ziek geweest“, legt ze uit.

Linda is niet recentelijk besmet geraakt. “Het was al voordat bekend was dat het in Nederland speelde, corona. Ik dacht dat het een normale griep was, maar die was wel heel heavy.”

Er moest destijds een zeer kostbare opnamedag worden afgezegd. “Ik heb toen opnames moeten afzeggen, wat ik nog nooit in mijn leven gedaan heb. Normaal neem je een paar paracetamolletjes en dan gaat het wel weer, maar ik kon echt niet meer op mijn benen staan. Én benauwd én geen reuk en geen smaak én hele hoge koorts.”

De tv-koningin had eigenlijk alle symptomen. “Maar ik wist toen nog niet dat het corona was. Ik ben toen niet getest. Toen ik later al die symptomen hoorde, dacht ik: nou, dat kan bijna niet anders. En ik bleef maar zo moe. Toen ergens in het voorjaar ben ik getest en toen bleek dat ik antistoffen in mijn bloed had.”

Linda keek niet raar op van die antistoffen in haar bloed. “Ik ga ervan uit dat ik het dus al in een heel vroeg stadium gehad heb, ergens eind januari al. Ik hoorde inmiddels dat er al veel meer mensen zijn waarvan bekend is dat ze het misschien al eind december of in januari hadden.”

Ik heb er niks aan, want op de set ga ik mee met alle andere voorzorgsmaatregelen, want ze weten natuurlijk nog niet of je het een tweede keer kan krijgen. Die antistoffen had ik in mei, dus of ik ze nu nog heb, weet ik niet.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen