John de Mol na geruchten: ‘Ik word hier nooit moe van’

Geplaatst op do 15 okt 2020 om 15:30

John de Mol laat bar weinig van zich horen tijdens deze coronacrisis. We hebben hem al een tijdje niet gezien in de media en dat voedt de geruchten dat hij achter de schermen hard bezig is met een verkoop van Talpa Network. Die geruchten worden al een tijdje ontkend door Talpa, maar ze zijn behoorlijk hardnekkig: John is al 65 jaar en het is hem niet gelukt om van zijn mediagroep het succes te maken dat hij voor ogen had. Is hij het zat? Zelf zegt hij vandaag in een persbericht van niet.

Momenteel probeert John om de SBS 6-programma’s Hit The Road (begon goed, verloor daarna in rap tempo kijkers) en Split Screen (kijkcijferflop) internationaal aan de man te brengen.

John laat in een persbericht daarover weten dat hij nog altijd veel plezier beleeft aan zijn businessmodel van nieuwe programma’s bedenken, ze uittesten op een van zijn Nederlandse zenders en ze dan wereldwijd aan de man proberen te brengen.

De mediamagnaat vertelt: “De mogelijkheid om me weer volledig te kunnen focussen op het ontwikkelen en produceren van formats voor de opbouw van een nieuwe catalogus is spannend en wat ik het liefst doe. Ze lanceren op een van onze tv-kanalen met kans op succes en wereldwijde verkoop is uitdagender dan ooit, maar iets waar ik nooit genoeg van zal krijgen.

Het opbouwen van een nieuwe formatcatalogus (zijn vorige Talpa-productiemaatschappij met in de catalogus onder meer The Voice verkocht hij aan ITV) klinkt niet als een korte-termijn-ambitie.

Tv-kenner Rob Goossens hield vorige maand nog serieus rekening met de verkoop van Talpa Network: “Ik zou ook niet weten hoe John het lek nog boven zou moeten krijgen. Wat dat betreft snap ik wel dat verkopen een serieuze optie zou kunnen zijn.

Komt de radiotak van Talpa dan wél in andere handen? Talpa-bobo Paul Römer in Adformatie: “Een totaal verzonnen verhaal. Er is absoluut geen sprake van. Dan gaan weer andere journalisten het checken omdat ze het ook gehoord zouden hebben. Wij willen gewoon verder bouwen aan een mooi geïntegreerd mediabedrijf.

Foto: Talpa
36 Reacties op “John de Mol na geruchten: ‘Ik word hier nooit moe van’”


 1. Sport 7 kijker

  Tja, zolang John nog formats als “Dit vindt Nederland” goedkeurt, dan kun je wel heeeeeeeel erg lang gaan wachten op ‘de nieuwe Big Brother/The Voice’ hit.

 2. Lulo

  dat die zenders het goed doen als geheel boeit John niet zo, hij gebruikt die zenders om formats uit te proberen en daar verdiend hij dan geld aan in buitenland.

 3. COkijker

  Waar rook is is vuur, John zei bij Talpa/Tien ook dat het niet te koop was totdat het bericht naar buiten kwam dat hij Talpa/Tien verkocht aan RTL. Hij had een groot formatcatalogus, deze heeft hij immers verkocht met daarbij de rechten voor gebruik aan ITV Studio’s. Waarom weer iets nieuws proberen, eerst Endemol, toen Talpa, nu weer een nieuwe. Zijn zenders lopen totaal niet op enkele uitschieters na dan, maar daar kan hij echt niet verder op teren. Zijn Radio 538 is ook flink gezakt, er blijft niet veel over zo.

 4. Kuis

  John zei vandaag bij 538 in de uitzending dat hij radio leuker vind dan TV.

  Omdat hij nog uit de tijd van de piraten kwam. Dus daar ligt zijn hart. Sprak John.

 5. Miranda

  Als je een persbericht moet versturen waarin je zegt dat het goed met je gaat, gaat het dan wel goed met je?

 6. Mevrouw Post van Gisteren

  Tv-kenner Rob Goossens: hahahahahahaa

  De zoveelste blunder van Robje

 7. Koffie

  Het drukt alleen maar de prijs als je zegt dat je ervanaf wilt. Waardeloos gewauwel dus.

 8. ano@niem.nl

  Die zelf verzonnen netniksprogramma’s die Talpa/SBS twee jaar geleden al had daar zit echt niemand op te wachten. Blije ideeen die vaak tot helemaal niets leiden.

 9. Aart-Jan

  Waar blijft het programma Million Dollar Island?

 10. MarkoV

  Hij vindt

 11. ,WEST* DE ENIGE ECHTE.

  Ik hoorde van herr Suerrraut en van herr Muller dat RTL NEDERLAND de slechts lopende zender van de RTL GROUP is en dat er wat staat te gebeuren

 12. Bart

  @mc Er is niet een format gekocht aan ITV. De formats zijn slechts daar ondergebracht.

 13. ano@niem.nl

  RTL en SBS flirten wel vaker met elkaar. Ergens gaat het gebeuren dat de boel samen gaan. Te veel zenders voor 1 klein land.

 14. WEST*

  ik hoorde van herr Sauercraut dat dat nooit zal gebeuren Ook fraulein Hobbesage von Bleiberg van de RTL GROUP zei dat NIEDERLANDERS gelaufen das nich
  Aber sie gelaufen allein in Jezus Maria

 15. WEST*

  En van herr Muller hoorde ik dat de lezers van MC niet goed bij hun hoofd zijn
  iIn Duitsland lachen ze zich een bratwurst on de onnozelaars hier , alleen WEST is de enige normale nog

 16. Tim

  Daaaaag Talpa

 17. Poly

  Als je een persbericht moet versturen waarin je zegt dat het goed met je gaat, gaat het dan wel goed met je?

 18. Jaja

  nieuwe programma’s bedenken, ze uittesten op een van zijn Nederlandse zenders en ze dan wereldwijd aan de man proberen te brengen.

  Enige reden dat hij SBS6 heeft gekocht
  Het interesseert m niks of die zenders scoren of niet

 19. Mick

  Wat een slechte artikel. Split Screen is geen format van John de Mol maar van het Franse We Make.

 20. Mick

  Slecht*

 21. Mick

  De geruchten zijn echt bizar. Talpa Entertainment Producties is pas net gestart. Dat is helemaal niet interessant om al te verkopen.

 22. Mick

  @Mick
  En ter aanvulling op het feit dat Split Screen van het Franse WeMake afkomt en niet van John de Mol: Split Screen wordt geproduceerd door ITV Studios (het oude Talpa Producties), niet door Talpa Entertainment Producties.

 23. Mick

  Dus het format is van We Make. De productie is van ITV. Enkel de uitzending is op Talpa TV.

 24. Feitje

  JdM moet nog 2 jaar en dan kan hij van zijn aow genieten. Nee binnen 5 jaar is de boel verkocht.

 25. AlexF

  kom op mensen doe eens positief over john de mol.

 26. Marco

  Je kunt zeggen wat je wilt, maar het is gewoon echt een creatieve grootheid die John de Mol. Kijk naar de programma’s op zijn zenders. Lingo, Man bijt hond, De rijdende rechter (maar dan gejat), Miljoenenjacht, Ik hou van Holland, 5 uur show, Dance Dance Dance, Wij Emigreren (Ik Vertrek), Waar is dat feestje (NPO’s Glamourland), Wie het laatst lacht (het vroegere Bananasplit), Deze quiz is voor jou (variatie op Weet ik veel) , Wie van de drie (oud NPO format).

  Op dit moment werkt John heel hard aan zijn businessmodel met variaties op Wie is de mol, Heel Holland Bakt, De wereld draait door, The Masked Singer, Temptation Island, Boer zoekt vrouw, Bed & Breakfast, De Erfgenaam, expeditie Robinson, Five Days Inside, Help mijn man is klusser en Het Perfecte Plaatje.

 27. Curryworst

  Ik word moe als mijn glimmende worst niet mooi is, M likt het altijd schoon voor mij dan.

 28. Chantal

  Ik word anders wel heel erg moe van John de Mol. Alle Mollen eigenlijk wel inmiddels.

 29. Chelsey

  Als selfmade Magnus van het Commercieel Nederlands tv-landschap eerst je tv-formats Op1 van je 4 tv-zenders in eigen land in tv-première laten gaan, alvorens die wereldwijd zeer succesvol door te verkopen, is natuurlijk een jongensdroom voor velen! Vooral doorgaan met diep dromen, Rubberen Robbie, Herr Bertelsmann heeft nog nooit zoveel dromen gehad!

 30. jaja

  Chantal,

  Ik wordt moe van jou commentaar, wel kijken naar programma’s van SBS.

 31. robert

  Wat is dit voor zelf-opgewarmd hapje? Oude meuk recyclen om te verhullen dat er geen content voor je pagina is?

 32. Mick

  SBS6 heeft een tweede seizoen besteld van Split Screen.

  Hoe weet ik dat? Van het Franse WeMake, de formateigenaar. Dat is namelijk helemaal niet John de Mol zoals hier gesuggereerd wordt. Het is een Frans format. Hopelijk kunnen ze in het tweede seizoen een hoop verbeteren t.o.v. dit seizoen. Meer vrijheid voor Rolf, geen leesbril en meer interactie met publiek voor een wat lossere sfeer.

 33. Henk

  Mick, hoe jij dat weet boeit niemand.
  Talpa is helemaal niet interessant.

 34. Mick

  Ook Paleis voor een Prikkie en Deze Quiz is voor Jou krijgen een nieuw seizoen.

  Op de planning staan dus:
  BINGO! De 100.00 Euro Quiz
  Alle hens aan dek
  Man bijt hond XL
  Uit het leven gegrepen: Erasmus MC
  Mijn leven in hun handen
  Ik geloof in mij
  Deze Quiz is voor Jou
  De Alleskunner
  Bram staat bij
  Steenrijk, Straatarm
  Paleis voor een Prikkie
  Hulp
  Imitatie
  Ik neem je mee
  We Want More
  100 Jaar Jong
  Chain reaction
  Marble mania
  Hoeveel ben je waard
  Kinderen kopen een huis
  Gestalkt
  Stegeman op de Bres
  Undercover in Nederland
  Split Screen
  Miljoenenjacht
  Ik hou van Holland
  Wie het laatst lacht…
  Mr. Frank Visser rijdt Visite
  Mr. Frank Visser doet Uitspraak
  Hart in Aktie

 35. Mick

  @Henk
  Mediacourant beweert dat SplitScreen een geflopt format van John de Mol is. Ik zeg dat dat dus niet klopt. Het is geen format van hem maar van een Frans bedrijf en kennelijk vinden die directeurtjes het daar goed genoeg voor een tweede seizoen.

 36. Jasmijn

  @Mick: OPROTTEN!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.