Kefah Allush: ‘Homo als Jezus? I don’t give a shit!’

EO-ster Kefah Allush begrijpt er helemaal niets van dat Angela de Jong zich zo druk maakt over het nieuws dat de rol van Jezus in de tv-hit The Passion nu ook wordt opengesteld voor acteurs die transseksueel of homoseksueel zijn. Dat heeft hij vanochtend gezegd op NPO Radio 1. Angela gaat tekeer als een soort religekkie: ze heeft er zó’n moeite mee dat een homoseksuele of transseksuele acteur straks Jezus kan gaan spelen, dat ze pleit voor de opheffing van KRO-NCRV.

Kefah, die namens de EO eindredacteur is geweest van The Passion, trekt partij voor KRO-NCRV, die vanaf 2021 zonder de EO verdergaat met het bijbelspektakel. “Ze had het meteen over een circus, wat ik wel heel scherp vind om je op die manier te uiten.”

Zelf zou Kefah het inzetten van een homo- of transseksuele acteur nooit als een ‘circus’ omschrijven. “Ik denk dat de meeste gelovigen er helemaal niet zo mee zitten wie die rol speelt. Het gaat de meeste gelovigen om dat verhaal en zij vinden het geweldig dat dat verhaal verteld wordt.”

The Passion is op zichzelf al een soort relicircus. “Er wordt verschillend over gedacht of dat spektakel nou wel zo goed is, maar ze leggen zich in elk geval neer bij het feit dat het verhaal verteld wordt en ze dat bijzonder vinden.”

Angela moet zich niet zo druk maken, vindt Kefah. “Als ex-eindredacteur van The Passion keek op van de heftigheid waarmee Angela de Jong onze collega’s van de KRO-NCRV aanvallen op dit punt.”

Kefah juicht het inclusiever maken van The Passion van harte toe. “Ik denk dat het verhaal gaat over inclusiviteit en over liefde laten prevaleren boven alles. Radicaal voor liefde kiezen. Dat is wat het mij zegt.”

Zelf heeft Kefah nooit de komst van een homojezus tegengehouden. “Het is in elk geval nooit ter tafel gekomen van: goh, is hij niet homoseksueel en moeten we hem dan die rol niet geven? We zijn gewoon bezig geweest met wie we dit jaar kunnen krijgen voor die rol en wat een leuke naam zou zijn.”

Ik weet ook niet precies de seksuele voorkeuren van allerlei artiesten. Dat is ook niet wat je vraagt. I don’t give a shit.”

Foto: EO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen