Jesse Klaver vindt Fidan Ekiz cynisch in De Vooravond

Geplaatst op vr 09 okt 2020 om 11:15

GroenLinks-leider Jesse Klaver vindt dat presentatrice Fidan Ekiz hem gisteren heel erg cynisch benaderde in haar talkshow De Vooravond. Dat liet hij weten tijdens de uitzending op NPO 1. Jesse zat aan tafel om te praten over zijn absurde plan om iedereen die 18 jaar oud wordt 10.000 euro te geven. “Is het niet ook gewoon een manier om stemmen te kopen? De verkiezingen komen eraan en 18-jarigen zijn nou net-stemgerechtigden. Zo voelt het natuurlijk wel“, legde Fidan hem voor.

Daar was Jesse het niet mee eens. “Ik vind dat een heel cynische kijk op politiek, heel eerlijk gezegd“, zei hij tegen haar.

Fidan: “Ja, dat zou ik ook zeggen als ik politicus was.”

Jesse: “Ik vind het eerlijk gezegd ook een onderschatting van jongeren. De nieuwe generatie die ik zie opgroeien: hun portemonnee of die nieuwe waggie of nieuwe patta’s, is niet het eerste waar ze mee bezig zijn.”

De jongeren van nu zijn met heel andere dingen bezig dan materiële zaken, denkt Jesse. “Als je ziet wat voor generatie er op staat en als je ziet hoe ze de straat zijn opgegaan voor het klimaat en voor Black Lives Matters… Er zijn veel grotere onderwerpen waar zij zich mee bezighouden en dat is waar politiek over moet gaan.”

Het is volgens hem helemaal geen verkiezingsstunt. “Al sinds ik in de Tweede Kamer zit, strijd ik tegen ongelijkheid. Ik ga proberen zo veel mogelijk draagvlak te creëren voor dit plan. Ik ga ook verder praten met jongeren, want ik heb ook allerlei geluiden gehoord, van: goh…”

Fidan: “…is het geen campagnestunt?

Jesse: “Nee, dat heb ik eigenlijk van jou vooral gehoord.”

Fidan: “Ohh! Daar gaat het de hele dag al over. Zit jij niet op sociale media dan?

Foto: NPO
75 Reacties op “Jesse Klaver vindt Fidan Ekiz cynisch in De Vooravond”


 1. Miriam

  Wat heb je weer een mooie foto van ‘m geplaatst. Ik vind ’t echt een stuk.

 2. Sookie Stackhouse

  Denkt Dombo Jesse nu echt dat we niet doorhebben dat zijn gulle gift idee alleen maar met zieltjes winnen te maken heeft? Iemand van 18 zo’n bedrag geven en denken dat die het goed zal besteden. Tuurlijk Jesse…….slaal lekker in je eikeltjespijama!

 3. Kuis

  De reactie van links op rechtse ideeen is soms ook cynisch.
  Wie kaatst kan de bal verwachten? Jesse?

 4. JohanV

  Dan heb je wel een slechte smaak @Miriam.
  Klaver is gewoon een stuk onbenul.

 5. Nijmegenaar

  Nitwit Klaver is en blijft een populistische snotaap.

 6. Henry

  Yasser speelt graag voor Sinterklaas. Makkelijk van andermans geld.

 7. Lachgas

  Wie volgt? Rutte 1000€, Jesse 10.000€ en ????

 8. Youp

  Yessuhr krijgt een beetje tegengas bij de staatsomroep en gaat meteen janken.
  Dat was het niet gewend bij DWDD waar hij altijd flink in z´n kont werd gekropen.

 9. xandertje

  @mediacourant
  Het belangrijkste mist in dit ‘artikel’. Fidan gaf aan dat bij allochtonen gezinnen de 10.000 euro zou worden ‘afgepakt’ door de ouders omdat die het geld nodig hebben. En dat ze vreest dat dat bij heel veel allochtone gezinnen zou gaan gebeuren. Ze gaf aan dat ze dacht dat dit ook bij haar zou zijn gebeurd in de tijd dat zij 18 was en om haar heen in vele gezinnen.

 10. Geox

  Yasser met z’n vmbo-economie.

 11. Pettie Fart

  @ Lachgas: Baudet volgt..
  “FVD: geef Nederlanders 1.000 miljard terug door te stoppen met de zinloze klimaatplannen. Geef ze hun land terug door te stoppen met de massale immigratie. En geef ze hun democratie terug door de macht van de EU te breken en bindende referenda in te voeren! Keuzes.”

  Ik zeg; doen!
  En graag de 1000 euro van Rutte nog waar ik al jaren geduldig op wacht.

 12. Taalkundige

  Klaver praat nog steeds als een klein kind met zijn hij wilt en je kan enz.. Daar kan ik niet naar luisteren. Het is: u kunt en jij kunt, kun je en kunt u, u zult en jij zult, zul je en zult u, jij wilt en u wilt, wilt u wil je, hij en zij wil enz.

 13. Frank Zweers

  Wat is er absurd aan dat plan? De uitwerking vind ik ook twijfelachtig, maar een startkapitaal meegeven in de vorm van onderwijs is gewoon een goed idee

 14. robert

  Ik vond Fidan wel geestig en Klaver keek ook betrapt toen zij hem terecht betichtte van een verkiezingsstunt. Gaat bij onderhandelingen met coalitie partner natuurlijk meteen als wisselgeld van tafel. Beetje doorzichtig scoren.

 15. Metje Ho

  Fidan had wel gelijk

 16. Maatje te groot

  Links is een synoniem voor onbenul .

 17. Jan

  Iedereen en zijn moeder heeft deze luchtfietser gisteren de hele dag uitgelachen om zijn idiote plan, maar meneer Sinterklaver aka Jesse 10Klaver, die zijn notificaties op twitter gisteren maar even heeft uitgezet, vindt de presentatrice van het programma wat hem de kans geeft om zijn proefballonnetjes te verdedigen cynisch. Als het aan deze, totaal losgeslagen van de normale samenleving beroepspoliticus, ligt stevenen we rechtstreeks af op Cuba en Venezuela.

 18. achtmet

  Jesse is sinterklaas aan het spelen, heb je wel genoeg Zwarte Pieten ??Onee Akwasi Sylvana Arfryer willen wel door de schoorsteen om uit te delen.

 19. pjotr

  Team Fidan Ekiz.
  Verschrikkelijk die Pol Pot fan club.

 20. Bart

  Ik vind het eerlijk gezegd ook een onderschatting van jongeren. De nieuwe generatie die ik zie opgroeien: hun portemonnee of die nieuwe waggie of nieuwe patta’s, is niet het eerste waar ze mee bezig zijn.”

  De jongeren van nu zijn met heel andere dingen bezig dan materiële zaken, denkt Jesse. “Als je ziet wat voor generatie er op staat en als je ziet hoe ze de straat zijn opgegaan voor het klimaat en voor Black Lives Matters… Er zijn veel grotere onderwerpen waar zij zich mee bezighouden en dat is waar politiek over moet gaan.”

  Jesse wil maar niet inzien dat dit een heel klein groepje is. Net als dat er maar heel klein groepje van Zwarte Piet af wil. Verder vond ik wel een goed plan van Jesse maar dan ook een maling voor iedereen boven de 18 die nog leeft. Echter Jesse heeft altijd van die wilde plannen. Meer geld voor dit, meer geld voor dat maar ik hoor hem nooit over waar hij dan dat geld weg gaat halen. Ik stel voor dat we stoppen met geld naar meer massa immigratie, stoppen met die belachelijke klimaat plannen, stoppen met alles volbouwen in Nederland en we uit de EU gaan.

 21. man pan

  Misschien moet Jesse Klaver interviews van zuipende en feestende jongeren op Spanje en Griekenland terugkijken.

 22. Chirurg

  Jesse Klavertje 10.000,ik heb morgen nog een plekje over op de OK,zal ik ff wat met je stembandjes doen, SUKKEL

 23. Annie van Achteren

  Mannetje gelooft in z’n eigen dure, gifgroene waarheid en is blind voor de realiteit. Dat blijkt maar weer eens.

 24. Penningmeester

  Hij kan dus niet tegen kritiek en is selectief dement. Ik lees namelijk net dat hij zijn jaarlijkse loonafdracht van 10 procent aan de partijkas ‘vergeten’ was te storten. Circa 20.000 euro.

 25. Graafrex

  Marrokaan Jasser Klaver denkt dat het hier luilekkerland is. daar
  hebben wel meer allochtonen last van.

 26. colette

  Fidan is eindelijk iemand die kwalletje Jesse aanpakt alles aan die man is fake toevallig voor de verkiezingen gaat ie geld geven

 27. Thomas

  Als je de account-manager zonder basiskennis van het Stalinistische Groen Links een platform geeft met onhaalbare wens denk fratsen, dan is er iets goed mis in je bovenkamer.

 28. Wendy's dealertje

  Eerst maar eens het “kwartje van Kok” terug, dan zien we wel verder.

 29. Ben Zine

  Heb het al vaker gezegd over de Vooravond, een verfrissend programma waarbij de presentatoren ook een mening durven verkondigen. Twee weken geleden het abortusverhaal en nu Jesse Klaver. De tijd is voorbij dat op dat tijdstip alles maar werd bejubeld zonder ook maar één kritische vraag te stellen.

 30. Ano

  Iedereen die hier iets langer bij stilstaat, realiseert zich dat dit niet zo gek idee is. Het is niet meer zelfsprekend dat nieuwe generaties het beter krijgen, sterker. Het lijkt er op dat het voor volgende generaties financieel een stuk beroerder wordt. Bovendien lijkt het veel geld, maar menig hypotheekrenteaftrek is hoger.

 31. kritisch avro-lid

  Jesse lijkt wel heel erg op Glenn Quagmire uit Family guy. Gigitty, gigitty goo….

  Maar dit terzijde.

  Jesse Klaver is een product van een goed geoliede (plantaardig!) marketing machine. Bij de vorige verkiezingen werd hij op een Kennedy manier in de markt gezet. Met zijn losse quasi informele methode van communiceren. Qua inhoud ben ik snel klaar…onrealistisch en onbetaalbaar, hoe sympathiek het ook bedoeld is

 32. Huib

  Jesse was ook zo onder de indruk van de ” klimaathelden”. Het spijt me, maar dan zie ik cynisch spijbelende scholieren, opgejut door hun docenten, die na afloop de Mcdonalds induiken.

 33. Willie

  Waar blijft gvd Henk Krol voor iedereen die 65 jaar wordt 10000 EURO

 34. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Die man zou opgesloten moeten worden.

  Dit plan komt er niet eens door maar stel dat… Dan is Nederland binnen een week falliet.

 35. Brenda

  Die sukkel Jesse verward het woord cynisch met realistisch want dat is wat Fidan was.

 36. Mario

  als dit figuur aan de macht komt dan gaat het de burger sloten met geld kosten om al die plannetjes van hem te realiseren en te betalen en dan heb ik het niet alleen over die grap van 10.000 euro. Overigens wie heeft er mede voor gezorgd dat de studiebeurs werd afgeschaft…precies Jesse Klaver.

 37. Kees

  Scenario 1:
  arm gezin, 3 kinderen die bijna 18 jaar zijn. Lekker 30.000 euro vangen in een kabinetsperiode. Kinderen worden gewoon onder druk gezet het geld aan gezin te geven omdat ze arm zijn.

  Scenario 2
  18 jarige krijgt 10.000, oh hoef ik lekker niet te werken…zuipen, vakantie, kleding en weg geld.

  Scenario 3
  nou ja u snapt het wel, driekwart zal er iets nuttigs mee doen maar de rest niet en daarbij wat is het signaal eigenlijk. Die millennials worden al genoeg gepamperd, tijd dat ze eens hard gaan werken en een dikke huid ontwikkelen, dat zwitsal gedrag moet maar eens stoppen.

 38. Frans

  Dat heb ik alleen van jou gehoord ???
  Jesse is niet in de eerste leugen gestikt.

 39. Patty b

  Lalala money!

 40. Ronnie

  Natuurlijk is dit een campagne stunt, want er zijn genoeg jongeren die hier in trappen en op hem gaan stemmen. En dan kan Klaver daarna zeggen dat hij het wel graag wilde, maar werd tegengewerkt door de rest. Die hebben dan natuurlik ook volkomen gelijk, want jongeren zouden ook gewoon kunnen werken, of ouders moeten zorgen dat er zo’n potje is voor de kinderen, door maandelijks wat te sparen. Waarom zou deze generatie, die alles in de schoot geworpen krijgt, het moeten krijgen? Dan worden het werknemers die vinden dat ze recht hebben op bonussen, terwijl ze niks uitvoeren.

 41. Wanny

  Jesse zal het best goed bedoelen, maar dit is ook weer zo’n politicus die nog nooit een echte baan heeft gehad. Allemaal bestuursfuncties en dat soort dingen. En dan wel met plannen komen die opgehoest moeten worden door bedrijven en mensen die succesvol zijn in het leven.

  Ga nou eerst eens een paar jaar in zo’n bedrijf werken om te zien hoe het er echt aan toe gaat.

 42. Smerig Zwijntje Geronimo

  Het is tijd om het politieke cynisme een stapje verder te brengen. Snotneus brengt het hier alsof de rijken hiervoor gaan opdraaien. De politieke realiteit is echter dat de middenklasse weer belastingverhoging tegemoet kan zien. Makkelijk toch, andermans geld uitgeven?

 43. Frans

  Wanny,
  Ik denk dat Jesse het helemaal niet goed bedoeld.

 44. Smerig Zwijntje Geronimo

  Trouwens wel een verademing dat zo’n linkse dagdromer eens niet met fluwelen handschoentjes wordt aangepakt.

 45. Broekhoest

  Ongelijkheid blijf je houden, los je niet op met 10 ruggen.
  Ongelijkheid begint bij waar je wiegje stond, opvoeding,opleidingsniveau.

 46. 😷Paulus

  😷Die Klavertje 4 is bij mij uit de gratie. Komt door zijn olie domme voorstel. 😡

 47. Fenna

  Fidan Ekiz is goed bezig! Terecht dat ze leugenachtige Jesse Feras aanpakt. Groen Links kan je als partij niet meer serieus nemen. ze zijn vooral van geld uitdelen maar hebben geen besef hoe dat gefinancierd zou moeten worden. Amsterdam is een goed voorbeeld met malloot Femke Halsema die Amsterdam onder haar erbarmelijke incompetente leiding aan het verzieken is. Jesse Feras schiet gelijk in de verdediging als een gemankeerd slachtoffer als hij kritiek krijgt (bij wie zien we dit vaker?).

 48. Kuis

  Links vind dat ze zo enorm gelijk hebben dat ze geen grenzen zien in hoever ze mogen gaan om dat gelijk te claimen.
  Overal in de historie zijn voorbeelden met hoe fout dat kan aflopen.

 49. ton

  O heerlijk sinterklaas is weer in het land.

  Wie is sinterklaas?

  jesse klaver??????

 50. Verwarde Piet (Akwasi)

  Brenda 13.06@ Jij verwart verward met verwart.

 51. robb

  Kuis : Rechts vind dat ze altijd ongelijk hebben ,dat hebben ze zeker ook .

 52. Mike

  Die 1000 euro van Rutte moeten we ook nog krijgen. Net als het kwartje van Kok.

  Klaver komt gewoon met een doorzichtige goedkope verkiezingsstunt die 1 dag na de verkiezingen al in de prullebak ligt als de stemmen binnen zijn.

 53. Irene

  Fidan vreselijk. Durft niet kritisch te zijn.

  Vindt het fantastisch ommoverzichzelf te praten

  Waar is sonja barend. Waar komt eindelijk een..onverschrokken vrouw naar voren. Dan die kakel

 54. Brenda

  @Verwarde Piet (Akwasi) verwarrend

 55. Kuis

  @Robb (14:15)

  *facepalm*

 56. Jimmy

  Fidan je hebt gewoon 100% gelijk.Het is gewoon een stunt om zieltjes te winnen.Hij weet als geen ander dat de waarheid heel anders is.Het verbaas mij dat de rest vd.partijleden dit allemaal goedkeuren.Wat een zielenpoot.Trek maar gauw je pyjama weer aan en ga slapen!

 57. Help

  Ach “Stikstof “werkte ook.
  Terwijl we vierkant worden uitgelachen door onze buren Duitsland en België (? Stikstof probleem ? Waar hebben jullie het over ?) dacht hij stemmen te kopen bij kinderen.

  Doe dan als “De Tegenpartij”. Iedereen 1 miljoen en niet alleen kinderen.
  Of als de PLN. Partij voor Liquidatie van Nederland. Zij zeiden: “We verkopen alles in Nederland en krijgen per persoon 5 miljoen. Daarmee gaan we met z’n allen in Zuid Frankrijk zitten.

  Beste Yasser Ferez Had dat gezegd. Misschien was ik dan wel op je gaan stemmen .(LOL)

 58. anoniem

  10.000,- is misschien wat weinig? En zouden jongeren in rijke gezinnen het ook moeten krijgen?

 59. Melkman

  Mafklapper die Klaver… en Fidan for president!!

 60. Jan x

  Jesse heb je al een zwartepiet .
  Zo niet vraag Akwasi

 61. annoniemus

  Fidan maakte de juiste opmerking tegen hemelfietser Jesse Klaver , die de jeugd van Nederland wil kopen voor 10 K , om zodoende stemmen te winnen voor het afgrijselijke Groen Links !!!!!!

 62. Marianne

  Het bedrijfsleven krijgt miljarden belastingverlaging en coronasteun. Dat is kennelijk geen enkel probleem.

 63. Garry glamour

  Groen links maakt zich met de dag belachelijker ,een Amsterdamse burgemeester die schijt heeft aan regels en geweld verheerlijkt , Yasser die jongeren geld wil geven , ga zo door.
  De verkiezingen komen eraan , op naar de nul zetels .

 64. Geox

  Genoeg domme mensen met korte termijndenken die er in trappen hoor, Garry.
  Dat is het jammere.

 65. Jan

  Fidan je was weer geweldig. Blijf vooral al die verkiezingsballonnetjes doorprikken. En zeker bij engerds van GroenLinks en D66. Die hebben patent op Deze strategie.

 66. Eerst een autootje en vakantie, werk is er straks toch niet meer

  Ik heb ook een heel cynische kijk op de politiek en rechtspraak.
  “Democraten” kopen macht met geld, in dit geval 10.000 euro.

 67. Klaaswaal

  Fidan is geweldig 👍😉

 68. Penny Wise

  Als je 10.000 euro deelt door 12 maanden heb je een mooi basisinkomen van 833 euro per maand… en dat is natuurlijk de èchte boodschap achter de publiciteitsstunt. ;)

 69. Roël

  Ja dat krijg je als je elk willekeurig mbo-ertje politiek laat bedrijven. Groen gaat op den duur verdorren……..

 70. Paul Lamote

  Klaver is een totale mafkees.

 71. Dennis

  Wij als gezin zijn heel blij met jesse klaver onze tweeling wordt volgend jaar 18 dat is dus 20.000 euro kassa onze dochter dat jaar erop dus weer kassa 10.000 euro we zitten al avonden rond de tafel om vakanties te regelen naar Australië en nieuw Zeeland als gezin bedankt jesse ben gewoon een beetje emotioneel terwijl ik dit schrijf en wil ook alle miljonairs bedanken die dit mogelijk maken dank dank dank

 72. Jaap Aap

  @Dennis: het plan moet worden ingevoerd in 2024 want dan krijgt klavertje z’n zakgeld pas. Dus dan zijn je kinders lekker al 18 geweest en hebben ze recht op 0,niks!

  Schrijf de mooie verre vakanties dus maar op je buik, je hebt vette pech. Want ook de kinderbijslag is dan weg 😉😉

 73. margriet

  Dhr Jesse raakt toch echt van het padje “Ook wil de partij 17 miljoen bomen planten, “voor elke Nederlander een”. 17 miljoen bomen? Waar in NL? Als nu massaal bomen gekapt worden voor wegverbreding, huizenbouw en biomassa. kan GL geen psychiater, psycholoog, gedragswetenschapper of wat voor deskundige op gebied van hersens en gedrag aanstellen om Jesse en zijn partijgenoten door te lichten of men nog wel handelsbekwaam is? Lees zijn partijprogramma en huiver…..Deze onhaalbare programmapunten worden geïdealiseerd door een partij die volkomen buiten de werkelijkheid leeft.

 74. Tonny p

  Fidan had helemaal gelijk en dat valt jesse Marokkaan heel zwaar als ie aangepakt wordt door een vrouw van Turkse afkomst.

 75. Bazooka Joe

  Goed zo, Fidan! Pak mannetje Klaver maar even aan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.