Jesse Klaver vindt Fidan Ekiz cynisch in De Vooravond

GroenLinks-leider Jesse Klaver vindt dat presentatrice Fidan Ekiz hem gisteren heel erg cynisch benaderde in haar talkshow De Vooravond. Dat liet hij weten tijdens de uitzending op NPO 1. Jesse zat aan tafel om te praten over zijn absurde plan om iedereen die 18 jaar oud wordt 10.000 euro te geven. “Is het niet ook gewoon een manier om stemmen te kopen? De verkiezingen komen eraan en 18-jarigen zijn nou net-stemgerechtigden. Zo voelt het natuurlijk wel“, legde Fidan hem voor.

Daar was Jesse het niet mee eens. “Ik vind dat een heel cynische kijk op politiek, heel eerlijk gezegd“, zei hij tegen haar.

Fidan: “Ja, dat zou ik ook zeggen als ik politicus was.”

Jesse: “Ik vind het eerlijk gezegd ook een onderschatting van jongeren. De nieuwe generatie die ik zie opgroeien: hun portemonnee of die nieuwe waggie of nieuwe patta’s, is niet het eerste waar ze mee bezig zijn.”

De jongeren van nu zijn met heel andere dingen bezig dan materiële zaken, denkt Jesse. “Als je ziet wat voor generatie er op staat en als je ziet hoe ze de straat zijn opgegaan voor het klimaat en voor Black Lives Matters… Er zijn veel grotere onderwerpen waar zij zich mee bezighouden en dat is waar politiek over moet gaan.”

Het is volgens hem helemaal geen verkiezingsstunt. “Al sinds ik in de Tweede Kamer zit, strijd ik tegen ongelijkheid. Ik ga proberen zo veel mogelijk draagvlak te creëren voor dit plan. Ik ga ook verder praten met jongeren, want ik heb ook allerlei geluiden gehoord, van: goh…”

Fidan: “…is het geen campagnestunt?

Jesse: “Nee, dat heb ik eigenlijk van jou vooral gehoord.”

Fidan: “Ohh! Daar gaat het de hele dag al over. Zit jij niet op sociale media dan?

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen