Eva Jinek in Sterren op het Doek: ‘Ze neemt een risico’

Niemand minder dan Eva Jinek zit in de seizoenspremière van Sterren op het Doek, het interviewprogramma waarin Özcan Akyol elke week een andere A-ster interviewt.

Eva Jinek Foto: Omroep MAX

De presentatrice laat zich nauwelijks zien in andere programma’s en dat is volgens Özcan heel begrijpelijk: als talkshowhost kun je vanwege je uitspraken al snel onder vuur komen te liggen, legt hij uit. Het heeft hem daarom flink wat overredingskracht gekost om de RTL 4-presentatrice te strikken voor de show van vanavond.

Het is een unicum, benadrukt Özcan op BNR Nieuwsradio. “Het is heel moeilijk om zo iemand te strikken. Als je als talkshowhost mee gaat doen aan dit soort programma’s, dan kijkt iedereen met je mee.”

Mensen zijn erop uit om Jinek te laten vallen, weet hij. “Er wordt altijd getwijfeld aan je objectiviteit en aan welke kant je staat, dus hoe meer je vertelt, hoe meer munitie je geeft aan mensen die altijd denken dat jij in een of ander kamp zit.”

Hoe heeft Özcan haar weten te overtuigen? “Ik moest best wel wat doen om haar te overtuigen om mee te doen. Ik wist ook dat ik haar niet heel harde statements moest proberen te ontlokken, dus ik ging meer voor het menselijke aspect. De human-interest kant op.”

Heel nieuwswaardig lijkt het niet te gaan worden. “Het wordt een feelgood-uitzending, denk ik.”

Grote pr-campagne

Hoe dan ook: Eva Jinek is een heel mooie naam voor een seizoenspremière. Omroep MAX heeft flink uitgepakt met de promotie van deze nieuwe reeks. Zo is er een hele buitencampagne opgezet.

Waar komt dat vandaan? “Dat heeft te maken met twee persoonlijkheden die bij elkaar komen, namelijk Jan Slagter en ik. Jan Slagter is echt een reclameman van vroeger ook, dus die houdt er wel van om zoiets stevig neer te zetten.

Die buitenreclame is wel wat ongemakkelijk, vindt Özcan. “Ik moet zeggen: ik reed net langs zo’n bord en dan voel je je toch wel klein, ook al kijk je naar jezelf. Het is ook wel een beetje gênant eigenlijk, maar goed. Zelf weet ik ook wel publiek te bereiken via social media enzo, dus dat versterkt elkaar een beetje.”

Sterren op het Doek is vanavond om 20.40 uur te zien op NPO 2.

Een voorproefje:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen