Groeiende onrust over NPO-boycot Sven Kockelmann

Sven Kockelmann is een van de beste tv-interviewers van het land, zijn werkgever KRO-NCRV wil hem dan ook breed inzetten, maar de omroep stuit daarbij op aanhoudend verzet van de NPO. Iemand in de NPO-top wil Sven geen prominente plek op televisie geven, omdat hij niet likeable genoeg zou zijn. Enorm idioot, vindt KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers dat. Hij vindt dat Sven gewoon op de late avond van NPO 1 zou moeten zitten, en het liefst in plaats van Op1.

De omroep van Peter doet niet mee aan Op1, vanwege ontevredenheid over de inhoudelijke inbreng: de participerende omroepen kunnen slechts voor een deel hun stempel op de uitzending drukken.

Peter: “Op1 is qua kijkcijfers best een geslaagd verhaal, maar ik vind het journalistiek inhoudelijk gezien geen sterk interviewprogramma. Wil je dat mensen écht scherp aan de tand worden gevoeld? Zet daar dan Sven Kockelman neer.

Van de NPO mag Sven echter niet op tv; niet likeable genoeg. Wat vindt Peter daarvan? “Ik hoor ook dingen, het is mij alleen nooit rechtstreeks verteld. Maakt ook niet uit.

Wat Sven betreft, Nederland verdient hem gewoon. Wij gaan net zo lang door tot we hem wél ergens op televisie zien. Dat kan ook op NPO 2.”

Zelf gaf Sven vorig jaar aan niet te werken aan zijn likeability. “Ik heb nooit de behoefte gehad om likeable te zijn eigenlijk. Het is niet de eerste kwalificatie waar ik aan denk bij een journalistiek interview of een presentator, maar even goede vrienden hoor. Ik slaap er geen nacht minder om.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen