Volkskrant strikt Matthijs van Nieuwkerk voor column

De Volkskrant heeft tv-god Matthijs van Nieuwkerk gestrikt als columnist. Sterker nog: de presentator is al drie weken bezig. Dat vertelde hij zaterdagavond in RTL Boulevard. De krant heeft er niet groot mee uitgepakt, maar Matthijs blijkt inderdaad al enkele weken de column ‘Matthijs van Nieuwkerk kiest’ te schrijven. Het zal geen geruchtmakende of nieuwsmakende bijdrage worden, want de column gaat over boeken en daar is de showpers natuurlijk to-taal niet in geïnteresseerd.

Matthijs vindt het hartstikke leuk. “Sinds drie weken bespreek ik op zaterdag een boek in de Volkskrant. Daar werd ik voor gevraagd en daar had ik eigenlijk nooit tijd voor. Het bevalt me goed.

Zijn column van dit weekend gaat over Grayson Perry. “Ik zou als man willen zeggen, een noodzakelijk boek“, schrijft hij in zijn stukje, dat echt voor een nichedoelgroep is.

De tv-ster heeft tijd voor het lezen van boeken, want tv kijken doet hij nauwelijks nog. “Ik kijk af en toe zeker nog wel tv, maar zeker niet meer zoals in de tijd van De Wereld Draait Door. Toen wilde ik gewoon niet missen, want alles kon een onderwerp zijn of je moest in elk geval weten wat Pietje of Marieke gezegd had. Dat heb ik nu natuurlijk helemaal niet meer.”

Nu zit Matthijs druk in de voorbereiding van zijn nieuwe zaterdagavondshow. “Ik weet echt wel wat ik wil, maar hoe staan we er dan voor? Het ligt nog een beetje in de toekomst besloten en daar moet ik gewoon even op wachten.”

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen