Gordon walgt van ‘smerige’ corona-aantijging Story

De bewering van entertainmentblad Story dat Gordon doelbewust met een coronabesmetting heeft rondgelopen in een bekend bejaardentehuis in Laren, is volstrekte onzin. Dat heeft zijn manager Nathalie Moser laten weten in een verklaring. Zijn werkgever Talpa maakte op zondag 27 september bekend dat Gordon corona heeft, maar dat wist hij volgens Story al op de zaterdag ervoor, toen hij het Rosa Spier Huis bezocht. Daar is helemaal niets van waar, laat zijn manager nu weten.

Vanwege de tv-opnames van zijn bejaardenshow 100 Jaar Jong laat Gordon zich al langere tijd twee keer per week preventief op corona testen. “Tot en met de preventieve test van 21 september waren de uitslagen steeds negatief“, aldus de manager.

In de periode na deze test heeft Gordon ook geen klachten ondervonden, maar na de preventieve test in de ochtend van 26 september – die bewuste zaterdag dus – werd ’s avonds laat helaas wel corona geconstateerd, aldus zijn manager. “Gordon is vervolgens gelijk in quarantaine gegaan.”

’s Middags wist Gordon dus niet dat hij corona had, benadrukt Moser. “Er is dus absoluut geen sprake geweest van het bewust door Gordon met Covid-19 besmetting ondernemen van activiteiten in publieke ruimten op 26 september, zoals sommige media vandaag gepubliceerd hebben.”

Integendeel, vervolgt ze. “Gordon heeft met betrekking tot het Covid-19 virus er steeds alles aan gedaan om gezondheidsrisico’s voor anderen te voorkomen. Tot aan de uitslag op 26 september ‘s avond laat was er geen enkele reden om aan te nemen dat hij met het Covid-19 virus besmet was vanwege de eerdere negatieve testen.”

Gordon heeft in het Rosa Spier Huis ‘wel steeds de afstand van 1,5 meter bewaard tot personen in zijn omgeving’, aldus Moser.

Zelf heeft Gordon in een inmiddels verwijderde Insta-post woest gereageerd op het Story-artikel: “Wat een smerig leugenachtig stuk in de Story! Alsof ik mezelf niet bewust ben van de gevaren. Fake news dus en volledig feitelijk onjuist! In het kader van: weet je, hij ligt nu toch op de grond, laten we hem nog even een paar trappen na geven. Moet ik me nog verdedigen ook. Alsof ik bewust oudere mensen zou besmetten. Pfffff. Riooljouornalistiek. Backstabbers. Weet wanneer het genoeg is.”

Han Peekel

Het lijkt erop dat Story zijn berichtgeving baseert op het statement dat Talpa op die zondag naar buiten bracht. Talpa meldde toen over Gordon dat ‘zijn uitslag afgelopen week helaas positief’ bleek. Wellicht had Talpa in plaats van ‘afgelopen week’ beter ‘gisterenavond’ kunnen gebruiken.

In het bejaardentehuis woonde Gordon een jubileumuitzending van zijn goede vriendin Tineke de Nooij bij. Ook Han Peekel was één van de genodigden. Hij schrok behoorlijk van Talpa’s mededeling op zondag, ging er ook vanuit dat Gordon dit al eerder had geweten en trok aan de bel bij Story.

Han in het blad: “Er worden enorme stommiteiten begaan. Als Gordon dat inderdaad heeft gedaan, is dat jammer. Hij schaart zich daarmee in het gezelschap van de Amerikaanse president. Als je het leven lief hebt, doe je dat niet. Dan ben je extra voorzichtig. Gordon is een aardig mens, ik kan me niet voorstellen dat hij dat bewust heeft gedaan. Misschien heeft hij zich de eventuele gevolgen van zijn aanwezigheid niet gerealiseerd.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen