Gezellig: mogelijk homojezus in 2021-editie Passion

The Passion keert in 2021 terug op de buis. De KRO-NCRV blijft aan boord, maar de EO stopt ermee, en dat betekent dat de makers de religieuze teugels een beetje kunnen laten vieren (“als je keuzes maakt hoef je bij ons, in tegenstelling tot de EO, niet meer per se uit te komen bij de Bijbel“). Concreet betekent dat, dat we na tien jaar eindelijk een keer een homojezus krijgen. Zien we straks GordonGerard Joling of Paul de Leeuw aan een kruis hangen? Het is nu in elk geval mogelijk.

KRO-NCRV-baas Peter Kuipers wil The Passion veel inclusiever maken. Op de vraag of straks zelfs een vrouw Jezus zou kunnen spelen, zegt hij in het AD: “In theorie wel, ja. Of door iemand uit de LHBT-gemeenschap.

Peter wil in The Passion meer ‘de volle breedte van onze maatschappij laten zien’. “Het accentverschil is dat we kiezen voor een vertaling naar de samenleving waarbij de ander centraal staat. Daarbij sluiten we helemaal niemand uit.

Is hij niet bang dat de Biblebelt straks onze snelwegen gaat blokkeren als we een roze Jezus krijgen? Peter is zich ervan bewust dat er gemopper kan ontstaan. “Maar ik weet zeker dat we hier een hoop mensen juist een groot plezier mee doen.

De EO draait zich intussen om in zijn graf. Waarom kapt die omroep er eigenlijk mee? Volgens het AD speelt er een persoonlijk conflict tussen omroepbaas Arjan Lock en Passion-producent Jacco Doornbos.

Peter zegt er niets van te weten: “Het heeft ons ook verrast. The Passion heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. (…) Dat laat je toch nooit vallen? Laten wij dan zorgen dat het gewoon doorgaat.

The Passion is op donderdag 1 april 2021 – corona of niet – te zien op NPO 1. Medio oktober wordt bekendgemaakt welke stad het tv-evenement in 2021 mag ontvangen. De cast wordt later bekend.

In april van dit jaar werd het programma ten gevolge van de corona-maatregelen uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met Johnny de Mol als verteller en trok het live-programma 2,9 miljoen kijkers naar NPO 1.

Foto: RTL, SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen