Thomas Acda was eerste keuze voor jury Slimste Mens

Niet Maarten van Rossem, maar Thomas Acda was de eerste keuze voor de functie van jurylid in de televisiehit De Slimste Mens. Dat onthult de acteur dit weekend in het AD. Eigenlijk wilden ze Thomas hebben. “Ik zal je vertellen: ik ben als eerste gevraagd voor de rol van Maarten van Rossem. Nou vind ik Philip Freriks een geweldige kerel, al heb ik hem nog nooit ontmoet, maar ik ga toch echt niet met zo’n belletje in een stoel tegenover hem zitten om af en toe een wijsheid te geven.”

Later is Thomas nog wel eens gevraagd om mee te doen, maar daar heeft hij helemaal geen zin in. “Ik blijf het zeggen: ik ben géén BN’er. BN’ers zijn mensen van wie je denkt dat je weet wat ze doen, maar het bij nader inzien eigenlijk niet zeker weet.”

Hij gaat dus ook niet als BN’er in tv-shows zitten. “Ik ben bekend omdat ik op een podium sta, niet omdat ik op tv kan raden hoeveel aapjes ik heb gezien in een filmpje.”

Categorisch weigert Thomas alle BN’er-shows. “Ik ben de trotse weigeraar van Expeditie Robinson en Wie is de Mol?. En vooral van De slimste mens. Waarom zou ik daar gaan zitten?

Ernaar kíjken, vindt hij wél leuk. “Ik kijk er graag naar. Ik kijk graag naar al die programma’s.”

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen