Bart Ettekoven laakt mensen die vanavond uit eten gaan

Bart Ettekoven, hoofdredacteur van de Weekend, vindt mensen die vanavond op de valreep nog uit eten gaan behoorlijk fout bezig. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in Shownieuws. Mensen die uit eten willen kunnen dat vanavond nog doen, maar daarna sluit de horeca voor onbepaalde tijd in verband met de tweede coronalockdown van het jaar. Bart vindt het fout en kinderachtig dat er mensen zijn die vanavond nog even willen dineren in het restaurant voordat het niet meer kan.

De mensen proberen de regels altijd te rekken, klaagt Bart. “Hetzelfde geldt toch ook voor alle mensen die morgen nog even naar het restaurant gaan? Ik kijk geen mensen aan natuurlijk, maar dat is toch hetzelfde?

Bart heeft het al voorbij horen komen in zijn vriendengroep. “Ik hoor heel veel mensen en vrienden van mij die zeggen: ‘Ik ga morgenavond nog even uit eten!’ Mijn vriend zei het ook vanavond: ‘Zullen we morgen nog even lekker gaan eten?’ Ik zeg: ‘Nee! Dat is nou net wat we niet moeten doen.’”

De mensen moeten volgens Bart even nadenken. “We moeten eigenlijk allemaal een beroep doen op ons gezonde verstand. Of je nou een kerkbestuur bent of een individueel: wat is nu slim? Dat is dus niet naar een feest gaan of een kerk gaan.”

Presentatrice Leonie ter Braak: “Maar dat is de regel. Je mág tot morgenavond 22.00 uur. Je doet dan ook niks geks.

Bart: “Nee, maar is het slim? Dat is de vraag. Wel voor de horeca, maar voor de pandemie is het niet slim. We moeten allemaal binnenblijven en zo min mogelijk met andere mensen in contact komen.”

Showkenner Albert Verlinde: “Dat zei Rutte vanavond ook heel mooi. Ook al mág het, dan hóeft het niet per se. Ik denk dat het vandaag toch weer echt tot ons doorgedrongen is hoe heftig de situatie is.

Shownieuws is tijdens de huidige coronacrisis zelf al meerdere malen in het nieuws gekomen, omdat men achter de schermen behoorlijk lak heeft aan de coronaregels. Met name Dyantha Brooks en Patty Brard hangen als overjarige tiktokkers steeds over elkaar heen.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen