Bart Ettekoven laakt mensen die vanavond uit eten gaan

Geplaatst op wo 14 okt 2020 om 11:50

Bart Ettekoven, hoofdredacteur van de Weekend, vindt mensen die vanavond op de valreep nog uit eten gaan behoorlijk fout bezig. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in Shownieuws. Mensen die uit eten willen kunnen dat vanavond nog doen, maar daarna sluit de horeca voor onbepaalde tijd in verband met de tweede coronalockdown van het jaar. Bart vindt het fout en kinderachtig dat er mensen zijn die vanavond nog even willen dineren in het restaurant voordat het niet meer kan.

De mensen proberen de regels altijd te rekken, klaagt Bart. “Hetzelfde geldt toch ook voor alle mensen die morgen nog even naar het restaurant gaan? Ik kijk geen mensen aan natuurlijk, maar dat is toch hetzelfde?

Bart heeft het al voorbij horen komen in zijn vriendengroep. “Ik hoor heel veel mensen en vrienden van mij die zeggen: ‘Ik ga morgenavond nog even uit eten!’ Mijn vriend zei het ook vanavond: ‘Zullen we morgen nog even lekker gaan eten?’ Ik zeg: ‘Nee! Dat is nou net wat we niet moeten doen.’”

De mensen moeten volgens Bart even nadenken. “We moeten eigenlijk allemaal een beroep doen op ons gezonde verstand. Of je nou een kerkbestuur bent of een individueel: wat is nu slim? Dat is dus niet naar een feest gaan of een kerk gaan.”

Presentatrice Leonie ter Braak: “Maar dat is de regel. Je mág tot morgenavond 22.00 uur. Je doet dan ook niks geks.

Bart: “Nee, maar is het slim? Dat is de vraag. Wel voor de horeca, maar voor de pandemie is het niet slim. We moeten allemaal binnenblijven en zo min mogelijk met andere mensen in contact komen.”

Showkenner Albert Verlinde: “Dat zei Rutte vanavond ook heel mooi. Ook al mág het, dan hóeft het niet per se. Ik denk dat het vandaag toch weer echt tot ons doorgedrongen is hoe heftig de situatie is.

Shownieuws is tijdens de huidige coronacrisis zelf al meerdere malen in het nieuws gekomen, omdat men achter de schermen behoorlijk lak heeft aan de coronaregels. Met name Dyantha Brooks en Patty Brard hangen als overjarige tiktokkers steeds over elkaar heen.

Foto: SBS
27 Reacties op “Bart Ettekoven laakt mensen die vanavond uit eten gaan”


 1. Hoezes

  Dit is toch Rogier?

 2. Paul Lamote

  Het is natuurlijk ook vreemd dat de horeca vandaag nog wel open mag, de enige reden schijnt te zijn dat anders veel eten weggegooid moet worden.

 3. Pieter

  Waar slaat het nou op. Als uit eten niet had gemogen vandaag dan had de regering de sluiting wel meteen in laten gaan. Lekker uit eten en afstand houden, prima. Bart vergeet even dat hij met een dik Talpa contract zit, en horeca is weer de pineut.

 4. Norvo

  Goh, zo’n late editie Shownieuws vult de site wel he? 1 uitzending van amper 30 minuten staat garant voor 3 nieuwtjes. Geeft maar weer aan dat Boulevard een stuk minder urgent is.

 5. man pan

  Afhalen en bezorgen mag nog wel.. veel restaurants proberen komende paar weken hieraan nog wat te verdienen.

 6. G.ossip

  Juist wel uit eten gaan dan komen de eetgelegenheden ook nog van hun voorraad af,ik bel zo of Loetje nog plaats heeft voor 4 personen vanavond.

 7. Bep

  Hahaha, ik denk dat die mensen morgen diarree hebben, er wordt vandaag niet meer vers ingekocht.Vanavond kliekjesavond in de restaurants.

  Ik begrijp wel dat je misschien je vaste restaurant nog even wilt steunen maar om nu massaal uit eten te gaan is idd wat dom.Haal binnenkort wat af en pak de kerstversiering vast uit. Ook gezellig.

 8. robert

  Bart, die ivnvloedrijke opinieleider of meningkjesman?

 9. Hermann Boring

  Een valse roddelnicht die het morele kompas van Nederland gaat lopen uithangen. LOL.

 10. Eva

  Om de horeca te steunen is het top om vanavond uit eten te gaan, al is het alleen maar om hun voorraden een beetje op te maken want weet uit ervaring dat ze met overvolle koelkasten zitten die ze weg kunnen geven of gooien.

 11. Remi

  Bart’s vriend is werkzaam in het vliegtuig-wereldje weten we sinds gisteravond.
  … Ongetwijfeld zo’n ‘cabin crew’ jongen, met gezellige wapperhandjes.

  De stewardessen zijn gék op ‘m.
  “We kunnen al onze problemen bij hem kwijt”.

 12. Kaap de Slechte Hoop

  Wederom een volledig overbodig mens deze Bart. Verbruikt kostbare zuurstof.
  Volkomen nutteloos, dit persoon. Ik heb een hekel aan zijn ouders, dat ze hem verwekten.
  Zal wel een ongelukje zijn geweest.

 13. Joop

  En dit is weer de schuld van Rutte en Co. Ze hadden de maatregel onmiddellijk in moeten laten gaan. Nu geven ze het virus een laatste boost. Met z’n allen nog snel even het virus ophalen.

 14. Connie Moeleker

  Alle Jort Kelders en Co gaan nog vlug uit eten vanavond!

 15. Peter

  Wat een hypocriete meneer, deze Bart Ettekoven. Wel afgelopen zomer op vakantie naar Zuid Frankrijk gaan, met het vliegtuig notabene, en dan nu een opmerking durven maken over mensen die vanavond, veilig en op afstand, nog lekker een keertje uiteten gaan. Deze meneer is af, wmb.

 16. zoe

  Ik wilde hem nog wel uitnodigen vanavond.

 17. Jan x

  Gaat je toch geen reet aan debiel
  Laat je eens flink in de reet neuken.

 18. Bart

  Ga dan ook lekker vanuit huis werken zoals door de overheid al zo vaak verzocht heeft.
  Geef je commentaar via teams/zoom/meet zoals bijna iedereen momenteel moet.
  Dus zelf geen gehoor geven maar wel commentaar hebben op mensen die zich aan de regels houden (tot vandaag 22:00). Wees blij dat er nog mensen zijn die de horeca tot het laatste moment willen ondersteunen.

 19. Leo knots

  Who the fuck is Bart Ettekoven om andere de les te lezen?

 20. Nick

  Ik laak mannen die zich in hun kont laten neuken.

 21. anoniem

  Het is gemakkelijker om je te ergeren aan het gedrag van anderen, dan zelf consequent te zijn.. :-)

 22. Jan Toeternautje

  Bartmans heeft een bakkes als een boekenkast van Lundia.

 23. Smerig Zwijntje Geronimo

  Is ook vastgesteld dat restaurants besmettingshaarden zijn?

 24. Miriam

  Ik zie ’t probleem niet. Ik ben ook nog even snel naar de bibliotheek geweest.

 25. Fons

  Aaahhh, Bart wordt opeens moraalridder…
  Wat een gelul en slecht onderbouwd.
  Restaurants hanteren de corona regels uitstekend en wat is er mis mee als je vanavond uit gaat eten omdat dat de komende 4 weken niet meer mag ?
  Stel je niet zo vreselijk aan Bartje !!!

 26. Gerda

  Regels zijn er om overtreden te worden, ook al zou dat voor zieken en doden kunnen zorgen.
  Het is belachelijk en kinderachtig, maar vooral zeer egoïstisch om feest te vieren, vlak voor een Lock down.. Er zijn mensen ziek, op sterven en nabestaanden van de eerste golf zullen geen feestjes vieren en met verwondering kijken naar zo weinig empathie.
  Maar zo zit de mensheid momenteel in elkaar..

 27. Gerda

  Wat zielig he, al die mensen die lijden onder een Lock down…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.