Albert en Evert doodmoe van rellerige Katja Schuurman

Albert Verlinde en Evert Santegoeds vinden het zwaar ongepast dat Katja Schuurman haar volgers op Instagram heeft misleid en daardoor de politie in een kwaad daglicht heeft gesteld. Dat lieten ze gisteren weten in Shownieuws. De man van Katja heeft restaurants in Amsterdam en één daarvan heeft een waarschuwing gekregen omdat er om 22.03 uur nog klanten binnen waren. Ze plaatste een filmpje van een confrontatie met de politie, maar die hoorde niet bij die waarschuwing.

Die confrontatie vond om 23.50 uur plaats bij het andere restaurant van Katja’s man, nadat de politie signaleerde dat er vier mensen gezellig aan het tafelen waren. Dat heeft Katja er echter niet bij gezet in haar Insta-post en daar is de politie behoorlijk pissig over.

Wat een doos, vindt Evert. “Ik denk dan: ja, jongens, de maatschappij is zo gespannen, we staan zo opscherp voor die persconferentie, iedereen is nerveus en ga dan niet zo de grenzen opzoeken. Dat is iets wat Katja natuurlijk heel graag doet en waar ze ook regelmatig overheen gaat, zoals we wel eens lezen. Dat doet ze vandaag weer.

Begrijpt hij Katja’s boosheid over de om 22.03 uur afgegeven waarschuwing? Op dat moment zat er nog iemand aan het dessert en die is natuurlijk niet binnen twee minuten op. “Het lijkt inderdaad overdreven, maar aan de andere kant: wanneer moet je dan wel een waarschuwing geven? Om 22.10 uur? Dan zeggen mensen weer: ja, om 22.03 uur krijg je hem niet, maar om 22.10 uur wel.”

Ze moet zich gewoon aan de regels houden, vindt Evert. “Het is een beetje als een bekeuring krijgen omdat je 105 rijdt op de snelweg. Ergens moet je de grens stellen. Als je de boel zó op scherp stelt, dan denk ik: Katja, doe het dan in elk geval met de feiten.”

Ik denk dan: Katja, dit heb je niet goed gedaan. Dan lijk je meer op Trump dan je zelf wil.”

Albert

Daar is Albert het helemaal mee eens. “Ik vind het niet slim. Dit is misbruik maken van je positie als bekende Nederlander. Iedereen is weleens boos over wat de politie doet als je vindt dat je verkeerd behandeld bent, maar om dan meteen je volgers te gaan gebruiken… Er zijn belangrijkere dingen.”

Hij vindt het belachelijk dat het personeel nog gezellig aan het borrelen was tegen middernacht. “Dat vind ik ook een verkeerd signaal. Gewoon licht uit, want anders zit je iedereen te showen van: kijk, wij zijn er nog wel. Gewoon niet doen.”

Vanwege de coronaregels mogen restaurants niet meer open zijn na 22.00 uur. De horeca vreest dat vanavond een algehele horecasluiting wordt aangekondigd op de persconferentie van Mark Rutte.

Katja reageert

Zelfs politie en gemeente proberen recht te spinnen wat krom is. Zeer frustrerend. Katja herkent zich niet in de kritiek van de politie. Ze voelt zich gesteund door GeenStijl, die haar Insta-post wél duidelijk vond, laat ze weten op Instagram.

Lieve politiewoordvoerder, ik bracht verslag uit van 2 verschillende feiten. Ik insinueerde niks anders. En wat betreft mijn zogenaamde voorbeeldfunctie: deze feiten waren slechts aanleiding om het ongenoegen van velen te verwoorden.”

En in de radioshow van Giel Beelen voegt ze daaraan toe: “Zelfs politie en gemeente proberen recht te spinnen wat krom is. Zeer frustrerend.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen