Vooravond SBS 6 flink in lift na Dit Vindt Nederland-exit

De vooravond van SBS 6 zit flink in de lift nu de Natacha Harlequin-show Dit Vindt Nederland bij het grofvuil is gezet. De opvolgers 50/50 en Lingo presteren veel beter. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Waar Dit Vindt Nederland vorige week maandag onder de 75.000 kijkers bleef, scoorden 50/50 en Lingo gisteren op hetzelfde tijdstip 252.000 kijkers (6 procent) en 359.000 kijkers (8 procent). Cijfers waar NPO 1 en RTL 4 om zouden janken, maar acceptabel voor SBS 6.

Nu de enorme Natacha Harlequin-dip is weggevallen, ziet ook de halfachtittel Mr. Frank Visser: Wordt u al geholpen? zijn scores oplopen. Daar keken gisteren 489.000 kijkers (9 procent) naar.

50/50 ziet er dit seizoen overigens iéts anders uit, want de presentatie is niet langer alleen in handen van Winston Gerschtanowitz. Hij krijgt nu hulp van Kim-Lian van der Meij.

Winston en Kim-Lian gaan elkaar afwisselen. “Hij een week, ik een week, hij een week, ik week… enfin je snapt het“, aldus de presentatrice.

Al met al kan SBS 6 de horror van Dit Vindt Nederland nu achter zich laten. “De gedachte achter het programma was goed: de kijker meer een stem geven. Dat is helaas niet goed uitgepakt“, aldus zenderbaas Marco Louwerens in Adformatie. “We vonden dat we dat probleem dan maar rigoureus moesten aanpakken en het programma staken.”

Waarom borduurde hij niet voor op het vooravondsucces van vorig seizoen? “Ja, wij hadden Lingo en Man Bijt Hond kunnen laten staan op dat tijdslot en de vooravond helemaal ongewijzigd kunnen laten, maar we proberen hier graag nieuwe dingen.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen