Akwasi slaat terug naar Loretta Schrijver

Rapper Akwasi denkt dat Loretta Schrijver last heeft van onwetendheid. Hij adviseert haar een boek niet op zijn omslag te beoordelen. Dat laat de omstreden piethater weten op NPO Radio 1. Loretta wordt doodmoe van Akwasi’s plan voor de nieuwe publieke omroep ZWART. Ze denkt dat dit polarisatie alleen maar verder in de hand werkt. Onzin, zegt Akwasi. Hij wijst erop dat ZWART er niet alleen is voor zwarte mensen. “Laat me wel even duidelijk zijn: omroep ZWART is er voor iedereen.”

Waarom heet de omroep dan ZWART? “Het staat voor alle kleuren die je bij elkaar op een evenredige basis mixt, mengt en wat krijg je dan? Je krijgt zwart en zwart overstijgt kleur.”

Mede-oprichter Gianni Grot: “Ja, inderdaad. Er zit een filosofie achter. ZWART staat voor ons voor saamhorigheid, zoals Akwasi zegt. Als je alle primaire kleuren op pigmentbasis mengt in dezelfde verhouding, dan krijg je puur zwart.”

Gastheer Humberto Tan: “Dus het is het tegenovergestelde wat zij zegt, dat is wat jullie zeggen?

Gianni: “Ja, zeker het tegenovergestelde. Daarbij heeft zwart ook een negatieve connotatie. Mensen worden al afgestoten bij het woord zwaar, zoals bijvoorbeeld bij een Loretta. Ik hoor eigenlijk onwetendheid en als je dan gaat kijken waar wij mee bezig zijn, dan kan ik me niet voorstellen dat je dezelfde mening erop nahoudt.”

Akwasi: “Het zegt trouwens ook heel veel over het feit dat je je moet inlezen. Never judge a book by its cover. Wat je hoort van Loretta is dat. Het is heel erg belangrijk om te weten waar ZWART voor staat.”

Humberto: “Ik noem nu Loretta, maar dat is een voorbeeld van anderen die ook zo denken. Kennelijk is men nog niet bereid om te omarmen.”

Gianni: “Nog niet, maar dat kan nog komen. Wij staan ergens voor en dat dragen we uit.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen