Royalty-Marc schokt Boulevard-kijker: ‘Ik lag in coma’

Marc van der Linden is maandagavond na een aantal maanden teruggekeerd in de studio van RTL Boulevard. Hij is weer fit genoeg om mee te draaien in het programma. Dat gaf hij aan in de uitzending op RTL 4. Marc lag in juli een aantal weken in het ziekenhuis en in augustus stelde hij dat dat door een nierziekte kwam. Gisteren kwam hij in de showrubriek met een ander verhaal. “Het gaat hartstikke goed en laat ik vooral ook zeggen dat ik heel blij ben om hier weer te zijn“, zei hij als eerst.

Het had niet veel gescheeld of Marc was er niet meer. “Ik heb het ontzettend gemist, veel meer dan ik ooit gedacht had dat ik het zou missen. Het zat gewoon zo in mijn ritme al die achttien jaar en toen ineens ruim twee maanden niet. Dat was ook nodig, in het begin vooral, om goed rustig te herstellen.”

Wat is er precies gebeurd? “Ik ben gevonden thuis door mijn moeder, die zich ongerust maakte. Ik had een ontsteking aan mijn been. Dat heet wondroos. Het kwam steeds terug; het is iets dat ik heb overgehouden aan afvallen. Dan krijg je sommige aandoeningen die je niet wil, maar terugkomen en dat kan heel hardnekkig zijn. Daarbij ben ik zo raar gevallen dat ik buiten westen ben geraakt en ongeveer acht uur zo heb gelegen.”

Al die tijd lag Marc alleen in zijn huis. “Ongeveer acht uur, ik weet niet precies de tijd, maar dat kunnen we een beetje zien aan de appjes enzo. Toen ben ik naar het ziekenhuis gebracht en daar ben ik best wel snel in coma geraakt, ik heb een bloedvergiftiging gekregen en voor de familie was dat zwaar, omdat zij te horen kregen dat het echt heel slecht ging. Ik heb daar zelf helemaal niks van meegekregen. Voor mij was het pas een shock daarna.”

Het bleef tobben met zijn toestand. “Toen ik uit coma was kwam ik van de intensive care af en ging ik naar mid care. Toen had ik nog last van hoge koorts en een soort van delier, dat je in een soort waanwereld leeft.”

Nu staat Marc er weer. “Het is vooral dankzij een paar vrienden en deels dankzij mijn eigen doorzettingsvermogen. Toen ik me beter ging voelen, werd er heel weinig gedaan aan het feit dat mijn linkerbeen nog verlamd was. Dat kon sneller en dat ben ik thuis gaan oefenen.

De afgelopen periode werd Marc in Boulevard vervangen door Justine Marcella.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen