Royalty-Marc schokt Boulevard-kijker: ‘Ik lag in coma’

Geplaatst op di 15 sep 2020 om 8:10

Marc van der Linden is maandagavond na een aantal maanden teruggekeerd in de studio van RTL Boulevard. Hij is weer fit genoeg om mee te draaien in het programma. Dat gaf hij aan in de uitzending op RTL 4. Marc lag in juli een aantal weken in het ziekenhuis en in augustus stelde hij dat dat door een nierziekte kwam. Gisteren kwam hij in de showrubriek met een ander verhaal. “Het gaat hartstikke goed en laat ik vooral ook zeggen dat ik heel blij ben om hier weer te zijn“, zei hij als eerst.

Het had niet veel gescheeld of Marc was er niet meer. “Ik heb het ontzettend gemist, veel meer dan ik ooit gedacht had dat ik het zou missen. Het zat gewoon zo in mijn ritme al die achttien jaar en toen ineens ruim twee maanden niet. Dat was ook nodig, in het begin vooral, om goed rustig te herstellen.”

Wat is er precies gebeurd? “Ik ben gevonden thuis door mijn moeder, die zich ongerust maakte. Ik had een ontsteking aan mijn been. Dat heet wondroos. Het kwam steeds terug; het is iets dat ik heb overgehouden aan afvallen. Dan krijg je sommige aandoeningen die je niet wil, maar terugkomen en dat kan heel hardnekkig zijn. Daarbij ben ik zo raar gevallen dat ik buiten westen ben geraakt en ongeveer acht uur zo heb gelegen.”

Al die tijd lag Marc alleen in zijn huis. “Ongeveer acht uur, ik weet niet precies de tijd, maar dat kunnen we een beetje zien aan de appjes enzo. Toen ben ik naar het ziekenhuis gebracht en daar ben ik best wel snel in coma geraakt, ik heb een bloedvergiftiging gekregen en voor de familie was dat zwaar, omdat zij te horen kregen dat het echt heel slecht ging. Ik heb daar zelf helemaal niks van meegekregen. Voor mij was het pas een shock daarna.”

Het bleef tobben met zijn toestand. “Toen ik uit coma was kwam ik van de intensive care af en ging ik naar mid care. Toen had ik nog last van hoge koorts en een soort van delier, dat je in een soort waanwereld leeft.”

Nu staat Marc er weer. “Het is vooral dankzij een paar vrienden en deels dankzij mijn eigen doorzettingsvermogen. Toen ik me beter ging voelen, werd er heel weinig gedaan aan het feit dat mijn linkerbeen nog verlamd was. Dat kon sneller en dat ben ik thuis gaan oefenen.

De afgelopen periode werd Marc in Boulevard vervangen door Justine Marcella.

Foto: RTL
25 Reacties op “Royalty-Marc schokt Boulevard-kijker: ‘Ik lag in coma’”


 1. Ernst Happel

  Kein Keloel,ga door met je leven man,al dat gezeik bah

 2. Remi

  “Fijn dat Marc terug is”… de Oranjes.

 3. Frida

  En binnen twee minuten is de eerste domme reactie al binnen.

 4. Charrel Kip

  Wat is het volgende verhaal?

 5. Albert Verhinderd

  Koffie iemand?

 6. CODE A A -29 HJ-34

  liep op de Gijsbrecht, en wat denk je was bijna dood geweest , komt er toch een scootmobiel aansjesen met 100 km per uur.Het is goed dat ik op de stoep liep, anders was ik dood geweest als hij me had overreden , en zouden alle mensen in de op de Gijsbrecht ook geschokt zijn . Eèn voordeel, had wel op de voorpagina van de Gooi en Eemlander gestaan , en in het nieuws van de lokale radio

 7. scott_0

  Tsja, vindt een lichaam niet fijn als je jarenlang 300+ hebt gewogen.

 8. CODE A A -29 HJ-34

  wat is het volgende verhaal? Moet nog vezonnen worden!

 9. Gerda

  Goddank, alleen een verlamt been, het had heel anders uit kunnen pakken Marc..Maar gezien je zwakke stem ben je er geheel nog niet..Zelf ben ik al anderhalf jaar bezig na coma en scepsis..Doe het kalm aan en heel veel beterschap…

 10. Hockey-meisje

  Marc schokt kijkers: “Ik ben een lul”.
  Oh wacht, moet zijn: “Ik heb een lul”.

 11. Royalty Marc: ik braad in CROMA

  Waarvan akte.
  En door.

 12. Norvo

  Je kunt natuurlijk ook een chronische nieraandoening én wondroos hebben…

 13. Dennis

  Wat een trieste reacties van sommigen hierboven. Fijn dat Marc er weer bij is.

 14. Olga

  Fijn dat Marc is opgeknapt en jammer van veel trieste reacties hierboven. Los daarvan: ik vind Justine wel een prettige afwisseling bij Boulevard.

 15. Jantje Jansen

  Marc van der Linden, da’s toch die gast die een maagverkleining heeft gehad , maar dat niet wil zeggen, want “kijk mij eens niet zwak zijn”

 16. Viola

  Vreemde man, vreemd verhaal,zal wel een keer plotseling doodblijven en dan komen er nog meer vreemde verhalen naar boven.
  Ik denk dat het een eenzame, verwarde man is.

 17. Pettie Fart

  Hoe vaak heeft hij al niet gelogen wat er met hem aan de hand zou zijn? Wat is dit voor een mongolenactie om steeds maar weer iets anders te verzinnen? Ga je ouwe moer voor de gek houden, liegenbeest!

 18. Gelukkig is zijn dikke duim nog niet ziek

  Marc, moet nog wel centjes blijven verdienen

 19. Jantien Visser

  Moet een akelige en spanende tijd voor Mark en zijn familie zijn geweest. Niet misselijk wat hij heeft meegemaakt. Ik ben blij eindelijk een Mark te zien die een stukje van zijn leven en emotie bloot geeft. Ineens wordt hij in mijn ogen een stuk aardiger. Fijn Markt, dat je besloten hebt om je opener op te stellen.

 20. Joey

  MediaCourant, kun je ook ECHT nieuws op de site plaatsen, ik vind dit verhaal echt niet boeiend…

 21. Teuntje

  Ouwe snuiver kon er niet meer tegen

 22. Fidan

  Een delieris vreselijk. Mijn overleden man heeft dat 3x gehad en het was angstaanjagend!!!!

 23. AlexF

  Nou…ach….

  iedere keer dat Mark iets heeft is het bijna zover en heeft hij er van geleerd. Sommige mensen leren niet.

 24. Dr. Bibber

  Wat een nare triestigheid mensen! Misschien heb je niks met zijn werk maar dit wens je niemand toe. Kom op zeg, doe eens een beetje aardig

 25. John

  Viola,

  Is geen vreemd verhaal je kunt daar dood ziek van worden heb ‘t
  zelf mee gemaakt, je krijgt ’t van een bacterie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.