Hugo de Jonge klaagt bij Jinek over twittertokkies

Geplaatst op di 15 sep 2020 om 8:30

Hugo de Jonge, zorgminister en leider van het CDA, heeft gisteren in de talkshow van Eva Jinek zijn beklag gedaan over de vele naargeestige haatreacties die hij krijgt op sociale media. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het komt behoorlijk aan bij Hugo. “Je zou ook kunnen zeggen: waarom kijk je er überhaupt naar? Maar het went nooit op de een of andere manier. Het is ook fascinerend en vervreemdend, want het zijn mensen die je helemaal niet kennen.

Het liefst zou Hugo zijn haters spreken. “Ik zou ze graag willen spreken in het echt, omdat ik dan kan vertellen waarmee ik bezig ben. Ik denk eerlijk gezegd vooral dat het een projectie is van ongenoegen, zorg, angst, een projectie is op iemand als vertegenwoordiger van de politiek.

Het wordt steeds erger, aldus Hugo. “Het is heel veel erger geworden. Voorheen had ik het eigenlijk niet zo hoor, het is echt wel iets van de laatste maanden. Het past misschien ook wel een beetje bij deze tijdsgeest en de tijd, waarin de onzekerheden van de mensen heel groot zijn. Maar het went nooit.”

Wat kan hij er tegen doen? “Er is geen maatregel te treffen om dat te voorkomen. Dit is iets wat je als samenleving moet doen.”

Tekortgedaan

Vaak zitten mensen met een troosteloze situatie achter die reacties, weet Hugo. “Ik kreeg eerder ook wel eens van dit type reacties, ook toen ik nog wethouder was. Niet dit soort virulente haat, maar wel boze reacties. Wat ik dan altijd probeerde, toen het er nog niet zo veel waren, is om in contact te komen met die mensen. Wat je dan merkt is dat er dan een enorm verhaal van verdriet achter zit, van mensen die zich enorm tekortgedaan voelen.”

Denkt hij er soms niet aan om gewoon te stoppen? “Dat is niet de manier waarop ik in het leven sta. De weg van de minste weerstand is nooit mijn weg geweest. Ik sta voor een taak en ik vind het oprecht mooi om die taak te doen. Het is mooi om juist nu van betekenis te zijn.”

Die haatreacties blijven wel in de weg zitten. Hij kan dat niet makkelijk van zich af laten glijden. “Ik wou dat ik het kon. Het went nooit, moet ik je zeggen.”

Krijgt hij psychische hulp? “Zo is het niet. Je hebt het er wel over met collega’s. Je moet het nooit onder je huid laten kruipen en niet je werk laten beïnvloeden. Tegenover die haatreacties staan ook veel andere reacties.

Foto: RTL
74 Reacties op “Hugo de Jonge klaagt bij Jinek over twittertokkies”


 1. Jos

  Op1 – Jinek: 123 – 8

 2. Charrel Kip

  Wat een klager is die man.

 3. scott_0

  Doe maar lekker je pipo-schoenen aan. Dan ben je weer helemaal het mannetje.

 4. Sjaak echt

  Grappig dat hij nu met de reactie van echte mensen te maken krijgt en dat totaal niet aankan.

 5. Wyatt

  Ze zouden dat soort figuren gewoon van social media moeten verbannen.

  Social media is gewoon verpest sinds een bepaald soort slag mens het gevonden heeft.

 6. Gerda

  Vroeger schold men elkaar uit in de kroeg en kon men collega’s treiteren…
  Alle onderhuidse agressie komt er uit in demonstratie’s, mensen doodsteken en ….INTERNET!

 7. Mwah

  ..en altijd maar weer de mensen wegzetten als domrechts, troosteloos etc. Was het maar zo simpel, mensen zijn oprecht boos al ben ik het met hem eens dat je beter netjes inhoudelijk kan reageren dan al die haatreacties.

 8. Remi

  … Vanavond Thierry aan de desk bij Eva ?
  … Ow wacht … dát kan natuurlijk niet,

 9. Vonzipper

  Deze man is veel te ijdel en narcistisch en googled zichzelf drie maal per uur. Die is niet in staat om de sociale media lekker te negeren.
  De Jonge: Je bent een incompetente bejaardenverdelger met Loekasjenko trekken en ik kan niet wachten op de dag dat je eindelijk opflikkert uit den haag want je hebt er niets te zoeken. Afgekeurde assistent manager van een autowasserette.

 10. Noekje

  Je mag iemand best zo noemen maar mogen we hem dan Hugo de Huichelaar noemen? Of dat weer niet zeker….

 11. Jeroen

  Twitter gewoon negeren. Afvoerputje van de samenleving.

 12. Hans S.

  Ik denk dat Hugo besmet is.

 13. Oudemanvan74weethet

  Op een of andere manier vertrouw ik die man niet, of het door zijn uitstraling komt of door zijn ijdelheid weet ik niet maar vind het geen prettige man…

 14. Misutoria

  Wat een walgelijk figuur en Jinek die totaal geen kritische vragen stelde…

 15. q8

  hugo,je bent gewoon een mietje,

  gooi de twitter er af, en ga door met je leven,
  vroeger kon je mensen van alles wijsmaken,
  dat is gebeurt,
  ze denken nog steeds ons wijs te kunnen maken dat ,Thierry ,Geert, Trumpp ,Poetin
  en de tussen en chinezen allemaal slecht is,
  dat kan niet meer,
  wij westerlingen denken t allemaal te weten,
  ik zeg…vergeet t maar,

 16. Arseen

  Haatreacties an sich, en niet voorzien van een onderbouwing is al snel een ‘tokkie-tweet’ maar dat neemt niet weg beste de Jonge, dat de kiezer/inwoner van nu met meer studie en het internet ter beschikking gekke Eppo is. Die hoort je op tv, ziet je langs komen op internet en daaruit bleek dat je op meer dan 1 leugen te betrappen was.
  Het aantal downloads van de corona-app is zoiets bijvoorbeeld. Enthousiast had je destijds over een miljoen downloads en dat was schromelijk overdreven.
  En zo waren er in de kamer tijdens debatten en in de media wel meer Hugootjes op zoek naar een antwoord als je het vuur aan de schenen werd gelegd. In het begin van de crisis was er het drastische tekort aan hulpmiddlelen en ook daar werd je op afgerekend. Vergeten we niet het gedoe tussen het zoveelste CDA debacel , de keuze tussen Omtzigt en deze huilie huilie meneer. Ook dat voelde slecht voor iedere verstandige kiezer in maart 2021.
  Je hield lange verhalen, in de kamer, in talkshows, je wist de camera goed te bespelen en je was weer even de schoolmeester die een kind van 8 nog alles kan wijs maken. Helaas de praktijk is anders. Mensen vertrouwen je zeker niet op je oogjes, dat waterige, oneerlijke ‘blikje’…..en je hebt nog een lange weg te gaan.
  Zoals je inmiddels hebt begrepen is je CDA collega Hoekstra die eigenlijk een ‘zuinig aan minister’ is…toch wel veel populairder.
  Reden: De man heeft een eerlijke blik en is realistisch. Die wilde zelfs liever onder Omtzigt werken, dat zegt genoeg.
  Je hebt t geprobeerd Hugo, je bent de Camille Eurlings van Rotterdam.
  Wees wijs.

 17. MC bezoeker 38

  Hij heeft wel een punt. Deze mensen zitten gewoon zelf niet lekker in hun vel en reageren dat af op een politicus die gewoon zijn werk aan het doen is. Ik moet er zelf altijd best wel om lachen als ik die reacties lees onder de berichten. Spelfouten zijn bij mij favoriet.

 18. Pettie Fart

  Wat mij betreft mag een platform als Twitter, FB en IG en nu ook TikTok wel kapot dood.
  Niet omdat ik het niet aankan maar gewoon omdat het kan.

  En het lijkt me leuk dat narcisten -al dan niet bekend- die hun dagelijkse portie aandacht hiermee verkrijgen nergens meer terecht kunnen met hun gare foto’s, filmpjes en infantiel geneuzel als excuus om weer een zoveelste saaie bewerkte selfie te plaatsen. Of een kiekje van hun kutkind. Tief op met dat lelijk gedrocht!

  Wat zal dat allerJezus prachtig mooi wezen als hier een einde aan komt!

 19. Stanislav

  Wat een enge slangenkop heeft die vent zeg. Gereformeerde engnek

 20. Els

  Je hebt mij mijn moeder ontnomen in verpleeghuis. Als een aapje voor het raam.
  Dank je wel, ze is overleden inmiddels. Niet eens door corona zo zeer. Het gemis was erger.

 21. Lachgas

  Er zitten enorme verhalen achter deze berichten.
  Ja hoe zou dat nu komen? Wordt er wat mee gedaan, nee.

 22. Beppie Rotjeknor

  En maar klagen maar z’n gezin er ook nog bij betrekken, alles voor de show, deze man.

 23. Charrel Kip

  GGD-medewerkers regelmatig mikpunt van agressie en intimidatie
  ——
  Dit is veel erger want deze medewerkers hebben geen beveiliging.

 24. Eva

  Mensen zijn bloemschoen zat, met zijn praatjes en beloftes waar niks van terecht komt en waar wij het slachtoffer van zijn. Staan aan de vooravond van de herfst met verkoudheid en snotteren en nee je kan niet getest worden. Hij en het hele RIVM en GGD zootje moeten zich doodschamen.

 25. Oke

  Sociale media als Twitter zijn een aanval op de democratie. Verwijder je account, loop naar buiten en realiseer je dat de meeste mensen deugen.

  Haat op Twitter is niet de norm in de gewone wereld.

 26. Leo knots

  Blij dat ik Gister Jinek overgeslagen heb. Een minister die verantwoordelijk is voor de eenzame opsluiting van duizenden onschuldige mensen gaat bij Jinek huile huile doen. Een minister die een niet bestaand probleem wil oplossen door iedereen aan de app te krijgen ( zodat iedereen te volgen is altijd en overal) gaat huile huile doen bij Jinek. Krijgt daar natuurlijk alle ruimte voor. Een minister die erbij loopt als een clown gaat huile huile doen bij Jinek. Te walchelijk voor woorden!

 27. Hockey-meisje

  “Wel de lusten, niet de lasten”.

  Toen de kappers even gesloten waren (dankzij deze minister!), liet Hugo de Jonge zijn haar door zijn vrouw knippen. Prima, op zich helemaal niks mis mee. Maar waarom moest heel Nederland daarvan getuige zijn? Hij maakte er echt een mediashowtje van zijn knipbeurt.

  Dan moet hij nu niet gaan janken dat er op social media nu zoveel commentaar op zijn narcistische, ijdeltuiterige en megalomane gedrag komt.

 28. man pan

  Weinig kritische interview van Jinek… testbeleid loopt vooral stuk op zakelijke belangen, stelletje prutsers.
  nporadio1.nl/politiek/26384-hoe-een-witjassenlobby-leidde-tot-gebrek-aan-labcapaciteit

 29. Tycho Graagnat

  Omdat hij de moraalriddel wil uithangen, Hockey-meisje. Dat is alles. Mensen prikken daar doorheen Hugo. Je bent zoooo transparant, al denk je van niet!

 30. Ronald

  Hoe is het met je spoedwet, Hugo?
  Heb je de alleenmacht al naar je toe weten te trekken terwijl de IC s vrijwel leeg zijn, ‘de curve allang weer flat is’?

  Gek dat mensen zo kritisch naar je zijn.

 31. Rob

  Voor social media bestond waren die meningen er ook alleen konden die niet publiekelijk geuit worden. Werd vaak binnen klrine kringen echt wel gedaan. Maar tegrnwoordig kan iedereen er van meegenieten

 32. Maup Caransa

  Vertrouwen in de politiek sterk gestegen denk er om stem VVD.

 33. ano@niem.nl

  Er is straks geen hond die nog op Rutte en de JOnge stemmen.
  Ze blijven alles in lockdown houden voor een virus dat gelijk staat aan een normale griep. Dit komt ze duur te staan. Het RIVM heeft zijn failliet zo langzamerhand al weer aangetoond (voor de tweede keer na eerder al met Sars de fout in te zijn gegaan)

 34. Josja

  Mediacourant schaam je met deze titel.. en al die reacties. Niet normaal. Vind jij het normaal dat mensen zulke opmerkingen sturen naar jou? Ik maak je dood etc? Dat is toch niet normaal? Ik zou de afzenders aanpakken en confronteren. Je zou het zelf ook niet leuk vinden als je gezin zo wordt belaagd. Heel erg met deze maatschappij. Respect de regering probeert iets aan Corona te doen, maar sommige betweters hebben lak aan de regels en daarom stijgt nu elke dag weer het aantal besmette mensen. Straks weer mensen op de ic. En mensen die hem dingen verwijten dat je moeder is overleden? Heel erg voor de familie maar dat kan je Hugo de jonge toch niet verwijten? Misschien ben jij wel zelf onwetend besmet geweest en heb je je kwetsbare oudere bezocht of iemand die lak aan de regels heeft. Wie zin schuld is het dan? Laten aub normaal doen en proberen samen Corona de baas te worden. Het is hier lang zo streng niet dan elders. We willen niet terug naar maart/april. We willen. Jet weer zo veel doden hebben. Denk na, want je hebt zelf een groot aandeel in het verspreiden van dit virus. En laat die beste man met rust, ik heb geen fan van hem, maar het gaat mij veel te ver.

 35. Kuis

  Hugo de Jonge is de waardeloze manager waar niemand voor wil werken.
  En hij is het levende bewijs dat je zonder inhoud heel ver kunt komen in dit land.

 36. Tycho Graagnat

  @ Ronald,

  Ja laten we de spoedwet en de wijziging van de Grondwet vooral niet vergeten. Helemaal vergeten, goed van je, om dat even te vermelden. Die wordt er dadelijk op een achternamiddag doorheen gejasd/gejast…..en ook de opppositie is duidelijk te zwak.
  Eerst even een paar mooie dingen beloven. 0.25% voor vanmiddag en volgend jaar (2021-2022) komt het zuur, de bijl voor de kleine man.
  Maar u wilde zo graag….nog een keer Rutte…Rutte 4 en de laatste restjes, zwakke fundering onder het bestaan van de kleine man uit halen.

  Hugo denkt dat hij samen met Rutte als beiden bazen van Nederland tijdens de persco ons de laatste stand van zaken brengt op dit gebied. Hij kijkt naar Rutte en voelt zich super sterk.
  In werkelijkheid valt de Jonge steeds verder terug en Rutte spint daar garen bij. Liet hem de kooltjes uit het vuur rapen en hij blijft zielig achter.
  Vandaar die klaagshow bij Jinek. Jinek had wel het lef om Henk Krol aan te pakken vanwege wat stroopwafels.Je had hier veel voller in moeten gaan wijfie.

 37. Grodom

  De schoolmeester 3e klas lagere school, die nu een baantje kreeg als minister van Volksgezondheid. Onvoorstelbaar. Die hele politiek bestaat uit baantjes naar elkaar toeschuiven. Met of zonder kennis van zaken.
  En het hele media kartel kakelt met hem mee over “bang maken van het plebs”.
  Echt nieuws ? Kijk naar Ongehoord Nederland, Blue Tiger, Oorlog reeds verloren, Cafe Weltschmerz (allen op Youtube).
  En oordeel over de lachwekkende situatie. En ook Maxima, Willem Alexander, Rutte, Ferd G en Gekke Ankie Knol geloven er ook niet in dat het virus levensgevaarlijk is.

 38. steef

  meneertje die straks de macht krijgt met n spoedwet. Familie die miljoenen verdient met n vaccin en continue met angstberichten komt. Narcistisch mannetje met zn piposchoentjes

 39. Maup Caransa

  Peilingswijzer: VVD zakt iets terug na ‘coronapiek’, D66 en CDA winnen zetels terug.

 40. Tycho Graagnat

  Corruptie is het sleutelwoord aan het Binnenhof. Erger is nog dat de zuster, kok, vuilnisophaler afhankelijk is van het sujet daar werkzaam.
  Een nieuwe crisis ingeduwd om het volk weer jaren onder de duim kan houden en groei is uitgesloten. Dit was nodig, om pensioenpotten leeg te roven, contant geld in de ban te doen en u terug bij af te brengen. En luistert u niet?? Het kan goed of kwaadschiks met een nieuwe wet straks.
  Roept u maar. D’66 is nog meer een aanfluiting dan de VVD. Weet je nog, sleepwet, referendum en nog tientallen zaken?
  Boeit toch niet of daar nu Kaag aan het roer staat. Ook dat wordt niks.

 41. Boerenverstand

  @Josja: we hebben al wekenlang een hogere besmettingsgraad. In Spanje, Frankrijk en België helemaal torenhoge besmettingsaantallen. Maar in geen van die landen is er een forse stijging in ziekenhuisopnames of dodentallen. De kwetsbare groepen hebben het loodje al gelegd doordat de regeringen veel te laat ingrepen en er daardoor overal te weinig beschermingsmiddelen waren. Nu hoeft het niet meer. Voor de rest van de bevolking is COVID19 niet ernstig. Dat is nu alweer wekenlang duidelijk aan het worden.

  Op de Griekse eilanden zijn er overigens – zowel relatief als absoluut – veel minder besmettingen dan in zo’n beetje iedere regio in Frankrijk en ook minder dan in Noord-Holland of Zuid-Holland. Weer zo’n rare keuze van het kabinet om kordaat te lijken.

 42. Boerenverstand

  Voor de besmettingen per regio in de EU en in het Verenigd Koninkrijk:
  https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

 43. Boerenverstand

  @Tycho: vergeet niet dat het kabinet ons voor de komende 50 jaar opgezadeld heeft met een miljard per jaar extra afbetaling aan de EU voor het coronasteunfonds, dat gewoon weer uit giften aan Zuid-Europa bestaat, en niet uit leningen. En ja, dat mogen we Rutte, De Jonge en Hoekstra uiteraard wel verwijten.

 44. Hatsevlats

  Hugochenko is zelf het grootste leugen tokkie

 45. Tycho Graagnat

  En makkelijk 4 jaar langer in het zadel. Goede strategie!
  Want welke linkse uitdeel-oppositie wil in crisistijd regeren he? Slim van de huidige heren.
  Een fijne dag verder, moet verder, ben er klaar mee.

 46. MC bezoeker 38

  Sorry dat ik het moet zeggen, maar hier zitten dus ook een heleboel gekkies.

  “Wat een enge slangenkop heeft die vent zeg. Gereformeerde engnek”
  “Hugochenko is zelf het grootste leugen tokkie”
  “Narcistisch mannetje met zn piposchoentjes”

 47. Roethof is een saaie Zwarte Piet

  Stel ik heb rechten gestudeerd en in de rechtbank gepleit. Denk je dat ik met deze kwalificaties aangenomen wordt in het Erasmus MC als hartchirurg.
  Dat mensen zich door mij willen laten opereren als ze dit weten?
  Hugo de Jonge is een leraar van huis uit en een ijdeltuit. Dacht in de randstedelijke gemeente politiek over onderwijs lullen is wel geinig voor zijn ego.

  Maar die man kan toch nooit met zijn achtergrond de grootste gezondheidsproblemen in jaren laten leiden.

 48. Bert

  Net als Rutte is de Jonge, een mooiprater, alle tekorten en ellende in zorg, onderwijs, politie, cultuur, woningnood, te hoge huren, te lage lonen,
  Allemaal mooipraten en weglachen
  Bah bah bah
  Alleen hoop ik niet dat we Baudet er voor terug krijgen als deze mooipraters volgend niet meer aan het roer zitten

 49. Charrel Kip

  Sinds Martin van Rijn is gestopt gaat het weer helemaal mis.

  De Jonge is een babbelaar en verder doet hij geen flikker. Vraag het maar aan vrijwilligers Rotterdam.

 50. Drion

  Wat is er mis met je, als je niets beters te doen hebt dan twitter te bezigen? Dat neem je toch niet serieus? Politici die twitteren zijn geen knip voor de neus waard.

 51. Arseen

  Bert,

  Arrogantie van de macht werkt polarisatie in de hand. Dan kan FvD zijn gang gaan.
  Als de gevestigde politiek het plebs laten creperen zullen excessen het gevolg zijn.

 52. Marcos

  Onvoorstelbare omhoog gevallen ellendeling.
  Plaag voor de maatschappij ben je Hugo!

 53. Corry Jankbal

  Er klopt iets niet aan die man. Onnatuurlijk, geforceerd, nepperig, een beetje een gespannen carrière politicus.
  Waait met alle winden mee. Geen eigen mening.
  Luistert uitsluitend naar lobbyisten.
  Draaikont en chronische twijfelaar.

  Kortom, de ideale sukkel om het CDA te leiden.

 54. Geraldine, vriendin van Becky

  Ik heb zojuist mijn Plafonnière gezien op tv. Die was ik verdoerie kwijt na mijn laatste verhuizing.
  Hij zat op het hoofd van PvdA dame, Lilian Ploumen.
  Nou ben ik blij.

 55. Bert

  Arseen,

  Dat is precies waar ik bang voor ben,
  Dat mensen hun hoop vestigen op mannetjes die
  Zoete broodjes met gebakken lucht verkopen

 56. Jezus

  Wel merkwaardig dat hij steeds zegt die tokkies te willen spreken, maar in realiteit elk gesprek uit de weg gaat. Laten we ook niet vergeten dat deze man loog over de spoedwet of gewoon niet wist wat erin stond. En dat als verantwoordelijke. Hebzucht speelt ook een rol, aangezien zijn broer een grote rol speelt in de vaccinwereld.

 57. ano@niem.nl

  @Josja wat stel nu nu eigenlijk?? Dat we een griepvirus de baas moeten gaan worden dat zich uit als een normale griep met een zeer lage besmettingsgraad en milde symptomen of symptomen die na een paar dagen over zijn?

  Het gevoel dat we het voor de ouderen of voor Rutte en deJong doen is bij mij al lang weg. Dat deden we in alle jaren daarvoor ook niet. Toen zijn er ook hardnekkige griepvarianten geweest die bij kans nog meer doden veroorzaakten.
  Min hebben ze niet meer mee. De besmettingen lopen nu op, maar geen of nauwelijks ziekenhuisopnames of IC-opnames en die opnames duren gemiddeld 8 dagen en daarna is men weer hersteld.

 58. Gerda

  Hey Lange! jij ook hier??

 59. Jan Lol

  Die enge schoolmeester moet gewoon zijn leugen mond houden.
  De grootste lakse verlinker van het CDA/Kabinet! man man, wat een miséreee

 60. robb

  Ik denk ook die hier de vreselijkste schrijven doen dat ook op twitter aan bv de Jonge , je kan zien dat hij na het vertrek van van Rijn het niet zo soepel meer loopt de minister Tamara van Ark die er nu zit daar hoor je helemaal niks van.

 61. Irene

  Hugo haat en beledigen is niet goed.

  Maar bij het vragenstellen samen met Rutte. Haalde je de domste vragen er uit.

  Je hebt kritiek ook van geen tokkies.

  Er zijn mensen die ook andere wetenschappers lezen.

  Je hebt alles stil.laten leggen. Oudjes mochten geen bezoek.

  Mondkapjes testen het loopt niet.

  Hugo laat los het is stompzinnig om tegen een virus te vechten dat win je nooit.

  Zeker als het enige antwoord vaccin is.

  Laat alles los. Laten de ouderen op gaan passen en maat jongeren hun jeugd behouden.

  Hun ontwikkeling.

  Je wint het niet. Er komt geen vaccin en hierna anderen.

  Maar ondertussen zijn er mensen kapot hun baan hun huis hun jeugd.

  Kleine kinderen zijn bang van oude mensen van oude mensen aan het worden.

  Beken je ongelijk en verlies ruiterlijk.

  Laat mensen leven dit krijgt een verschrikkelijk einde
  Jull

 62. ano@niem.nl

  Helemaal eens. Deze lockdown slaat helemaal nergens meer op. Er gaan meer levens kapot door faillissementen, zelfmoorden, jongeren die het niet meer zien zitten en niet normaal opgroeien etc.

  Mensen zijn het spuug en spuugzat. Helemaal die opgeklopte achterhaalde cijfers van het RIVM. Men prikt er inmiddels zo doorheen. Lege teststraten en toch roepen dat er geen capaciteit is. Man man man wat worden we aan alle kanten voorgelogen.

 63. 😷Paulus

  😷Een gesprek met de haat zaaier? Heeft geen zin Hugo, te ver doorgeschoten. Nerderland is Ziek! Zie hier het bewijs van sommige Riool figuren verscholen achter hun pc. Het komt nooit meer goed. Ieder voorzich zou ik zeggen. De KKK group is aan het groeien. Nog effe gedult, het ongedierte lopen straks met witte lakens met 2 gaten erin s’nachts opzoek naar een slachtoffer. Of anderzijds gaan ze als zwarte piet op pad. 🤬

 64. Donald

  Hugo heeft een verkeerde blik in de ogen. De blik van machtsgeilheid en minachting. Gaan we nog veel plezier aan beleven van deze onbenul.

 65. Jan

  @Donald,

  Ja dat is me ook opgevallen. Vandaar ook die debiele schoenen natuurlijk, hij staat toch boven iedereen, dus het maakt niet uit. Een afschuwelijke waanachtige doorgedraaide blik.

 66. Kofke

  Vuile gore Bilderberg marionette ben je.

 67. Curryworst

  Hugo de Jonge is een Duitsland-hater! Heel verwerpelijk.

 68. Johan

  @paulus,

  Rustig maar paulus, busje komt zo, dan krijg je weer je shot. Kalm nu maar jongen.

 69. Zucht

  LIEGO de Jong heeft het land en de burgers verraden. Tevens bloed aan zijn handen met zijn zogenaamde corona-maatregelen. Er is niet eens wetenschappelijk bewijs (Koch-methode) dat er überhaupt een nieuw corona is. Niet eens de gouden standaard toegepast. Slijm uit de patiënt halen, virus isoleren en met je ogen in een microscoop kijken en ZIEN dat het er is. Ze hebben letterlijk pseudo-wetenschap toegepast. Dus ik weet in godsnaam niet waar ze op testen.

  Ook zo een leuke. De uitvinder van de PCR heeft aangegeven dat die test niet bedoeld is voor hetgeen bze hem nu gebruiken.

  Wat een complete hoax vindt er plaats op globale schaal. LIEGO naar Vught (EBI) Geef hen maar wat experimentele vaccins aangezien dat zijn nieuwe religie is

 70. Richard de Bie

  Ik kijk geen publieke Omroep maar ook geen commercieel dus ik kijk ook geen Jinek wat ik lees over de Jong dat is de man die ons in gijzeling houd en sprookjes verteld deze man en Rutte moeten berecht woorden het land gaat naar de klote deugt niks van en ze liegen alles bij elkaar

 71. Ben

  Zijn t haatreacties op kan snakeboy niet tegen de realiteit. 89% heeft totaal geen vertrouwen in hem. Wordt de sluipmoordenaar van de opa en oma genoemd samen met pinoccio. Het cda wil van hem af. Dus kint er zo een schandaal naar buiten. Dag snakeboy!!
  En volg de gangen van zijn broertje maar eens……

 72. Sandra

  Hugo, graag horen we wanneer en waar, graag ook onafhankelijke media erbij, en 1 van onze keuze. En de belofte dat we daarna zonder consequenties verder kunnen. Denk er heel veel deze gelegenheid willen krijgen

 73. Viola

  Jinek was erg zwak. Nauwelijks kritiek, de Jong kreeg alle ruimte om zijn (veel te omslachtige en breedsprakige) verhalen te doen. Als er 1 was die hem kon fileren was zij het. Jammer!!

 74. Manjer Heibel

  Hugo wil een kusje na het naaien. De man lijkt niet te begrijpen dat hij verantwoordelijk is voor veel onnodig leed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.