Jeroen van der Boom: ‘VI, bemoei je met eigen zaken!’

Talpa-ijdeltuit Jeroen van der Boom wil dat de mannen van Veronica Inside geen uitspraken meer over hem doen. Ze moeten zich bezighouden met voetbal. Dat geeft hij aan in gesprek met Telegraaf TV. Jeroen is in zijn hoofd iets groter geworden dan hij daadwerkelijk is en daarom liep hij vorige week in een interview met De Telegraaf helemaal leeg over hoe geweldig hij eigenlijk wel niet is. Johan Derksen stipte dat even aan in VI en nu staat Jeroen op zijn achterste benen.

De voormalig braderiezanger is zó beledigd dat hij een optreden in de radiovariant van Veronica Inside heeft afgezegd. In plaats daarvan ging hij dus naar Telegraaf TV.

Als presentator Pim Sedee hem vraagt wat hij van de uitspraken van Johan vindt, antwoordt Jeroen: “Ik kijk ernaar zoals jij er ook naar kijkt. Het is voetbalhumor, het is kantinehumor en daar wil ik het graag bij laten.”

Jeroen vindt dat de mannen van VI over voetbal moeten praten en niet zomaar een mening over A-artiesten zoals hij moeten gaan spuien. “Ik ben de linksbuiten van Ajax niet. Laten zij zich lekker bemoeien met hun zaken, dan doe ik dat met mijn zaken.”

VI-radio afgezegd

Stoort hij zich eraan? “Ik krijg het wel mee. Of ik me eraan stoor? Het wordt soms allemaal zo groot gemaakt. Soms neem je voor jezelf gewoon afstand en dan denk je: ik weet wie het zegt.”

Toch heeft hij de radiovariant van VI afgezegd. Is hij dan toch een beetje gepikeerd? “Nou, ik voel me kiplekker. Ik ben het niet alleen hè? Het is een team, het is de persvoorlichter, het is de platenmaatschappij. Iedereen denkt altijd maar dat jij zegt: ‘Ik ga niet!’ In collectief worden dingen soms gewoon besloten. Nu sta ik hier en anders had ik daar nu moeten zijn. Ik vond het ook leuk om bij jou te zijn.”

Talpa-contract

Jeroen vertelt ook nog dat hij zijn contract bij SBS verlengd heeft. “Op televisie heb ik het afgelopen jaar de dingen gedaan die ik graag wilde: De Beste Liedjes en Hoge Bomen. Daar kom ik ook mee terug. Ik heb onlangs besloten om de komende jaren nog verbonden te zijn aan Talpa, daar voel ik me prettig bij.”

En waarom was hij niet op de bruiloft van Sylvie Meis? Is hij misschien niet uitgenodigd? “Dat hou ik graag voor mezelf allemaal.”

Het Telegraaf TV-interview met Jeroen van der Boom kunt u hier bekijken.

Foto: SBS, Nick van Ormondt

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen