Shownieuws stipt Gordon-censuur bij Talpa aan

Showrubrieken als RTL Boulevard en SBS Shownieuws staan nou niet bepaald bekend om hun neutrale verslaggeving – eigen sterren en programma’s worden steevast de hand boven het hoofd gehouden – maar Shownieuws week daar gisteren even van af. Showkenner Guido den Aantrekker durfde het aan om één van de censuuracties bij Talpa aan te stippen, namelijk het verbod op Gordon-kritiek bij Radio Veronica. Hij legde de kijkers uit dat Gordon de hand boven het hoofd wordt gehouden.

Columnist Jan Dijkgraaf stapte deze zomer op bij Wilfred Genee’s radiovariant van Veronica Inside, omdat hij geen kritische column over Gordon mocht voorlezen. Wilfred was bang voor gedoe met Gordon en John de Mol.

Nu een andere Talpa-prominent een samenwerking is aangegaan met Jan, is Gordon alsnog over de zeik. Collega Martien Meiland heeft zijn biografie laten schrijven door Jan en gisteren postte hij een gezamenlijke foto op Instagram. Daar reageerde Gordon zwaar teleurgesteld op; hij noemt Jan een ‘meelifter’.

Over die sneer ging het gisteren in Shownieuws. Guido is het niet eens met Gordon. Hij vindt Jan ‘een heel goede journalist’. “Gordon zag dat en ging he-le-maal los. Hij heeft er ook een bericht onder gezet.

Radioruzie

Guido zat aan de Shownieuws-desk met Celine Huijsmans, een van de gezichten van de radio-VI. “Jan Dijkgraaf was columnist in Veronica Inside, op de radio bij Wilfred en bij jullie. Hij had elke week een column, waarin hij elke week lekker z’n gang mocht gaan en dan was er wat reuring“, legde hij uit.

Totdat hij graag een keer een column wilde voorlezen over Gordon. Toen werd hem door het team wel duidelijk gemaakt dat dat niet zo op prijs werd gesteld en dat Gordon een beetje met rust gelaten moest worden. Die indruk kreeg Jan. Hij zei: ‘Ik laat me hier niet muilkorven en ik stop hier onmiddellijk met mijn column.’ Hij had nog een halfjaar te gaan, dus dat kostte 6.000 euro.”

Celine ging daar helaas niet inhoudelijk op in. “Dat was ook niet overlegd of iets. Hij trok meteen de stekker eruit“, zei ze slechts.

Geen meelifter

Showkenner Albert Verlinde vindt het feit dat Jan 6.000 euro heeft laten liggen het bewijs dat Jan juist géén profiteur is, zoals Gordon beweert. “Dan is het toch geen meelifter? Dan is hij het tegendeel toch?

Guido denkt dat Jan zich er maar niet te veel van aan moet trekken. “Ik denk alleen maar: Willem Duys zei ooit al: ‘Het kan me niet schelen wat ze over me schrijven, als het maar heel veel is.’ Ik denk dat dat in dit geval ook voor iedereen goed is, behalve voor Gordon.

Gordon is een van de meest verongelijkte sterren van Hilversum. Als er ergens kritiek op hem wordt geuit, hangt hij woest in de plafonnière.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen