Shownieuws stipt Gordon-censuur bij Talpa aan

Geplaatst op vr 18 sep 2020 om 10:55

Showrubrieken als RTL Boulevard en SBS Shownieuws staan nou niet bepaald bekend om hun neutrale verslaggeving – eigen sterren en programma’s worden steevast de hand boven het hoofd gehouden – maar Shownieuws week daar gisteren even van af. Showkenner Guido den Aantrekker durfde het aan om één van de censuuracties bij Talpa aan te stippen, namelijk het verbod op Gordon-kritiek bij Radio Veronica. Hij legde de kijkers uit dat Gordon de hand boven het hoofd wordt gehouden.

Columnist Jan Dijkgraaf stapte deze zomer op bij Wilfred Genee’s radiovariant van Veronica Inside, omdat hij geen kritische column over Gordon mocht voorlezen. Wilfred was bang voor gedoe met Gordon en John de Mol.

Nu een andere Talpa-prominent een samenwerking is aangegaan met Jan, is Gordon alsnog over de zeik. Collega Martien Meiland heeft zijn biografie laten schrijven door Jan en gisteren postte hij een gezamenlijke foto op Instagram. Daar reageerde Gordon zwaar teleurgesteld op; hij noemt Jan een ‘meelifter’.

Over die sneer ging het gisteren in Shownieuws. Guido is het niet eens met Gordon. Hij vindt Jan ‘een heel goede journalist’. “Gordon zag dat en ging he-le-maal los. Hij heeft er ook een bericht onder gezet.

Radioruzie

Guido zat aan de Shownieuws-desk met Celine Huijsmans, een van de gezichten van de radio-VI. “Jan Dijkgraaf was columnist in Veronica Inside, op de radio bij Wilfred en bij jullie. Hij had elke week een column, waarin hij elke week lekker z’n gang mocht gaan en dan was er wat reuring“, legde hij uit.

Totdat hij graag een keer een column wilde voorlezen over Gordon. Toen werd hem door het team wel duidelijk gemaakt dat dat niet zo op prijs werd gesteld en dat Gordon een beetje met rust gelaten moest worden. Die indruk kreeg Jan. Hij zei: ‘Ik laat me hier niet muilkorven en ik stop hier onmiddellijk met mijn column.’ Hij had nog een halfjaar te gaan, dus dat kostte 6.000 euro.”

Celine ging daar helaas niet inhoudelijk op in. “Dat was ook niet overlegd of iets. Hij trok meteen de stekker eruit“, zei ze slechts.

Geen meelifter

Showkenner Albert Verlinde vindt het feit dat Jan 6.000 euro heeft laten liggen het bewijs dat Jan juist géén profiteur is, zoals Gordon beweert. “Dan is het toch geen meelifter? Dan is hij het tegendeel toch?

Guido denkt dat Jan zich er maar niet te veel van aan moet trekken. “Ik denk alleen maar: Willem Duys zei ooit al: ‘Het kan me niet schelen wat ze over me schrijven, als het maar heel veel is.’ Ik denk dat dat in dit geval ook voor iedereen goed is, behalve voor Gordon.

Gordon is een van de meest verongelijkte sterren van Hilversum. Als er ergens kritiek op hem wordt geuit, hangt hij woest in de plafonnière.

Foto: SBS
22 Reacties op “Shownieuws stipt Gordon-censuur bij Talpa aan”


 1. Viola

  Gordon is de grootste sukkel op aarde, vals, gemeen, onbetrouwbaar, hypocriet en zeer ordinair.
  Wanneer zijn we eindelijk verlost van deze Amsterdamse marktkoopman?

 2. Tip

  Ach Wendy, Gordon, Erland, Ronald Molendijk, Patty Brard
  Nare club mensen bij Talpa!

 3. Geertje

  Gordon krijgt weer geen aandacht hoor.

 4. Herman Brusselmans

  Wow, moet spontaan schijten.

 5. Wat sleeeeecht.

  Het zorgenkindje van John de Mol

 6. Eva

  Gordon is jaloers op Martien, Dat is een topper en krijgt leuke programma’s de komende tijd, had Gordon ook kunnen doen maar helaas, die wordt inmiddels door iedereen uitgekotst.

 7. waar heb ik dat eerder gezien

  Over meeliften gesproken, die Gordon lift alleen maar mee op de rug van John de Mol met zn wortel heel die in hem…

 8. Rietlandpony

  Vind Aantrekker steeds beter in zijn rol zitten. Durft kritisch te zijn, deelt ook weleens onverwachte meningen. Heeft ook genoeg zelfspot om zichzelf niet zo pedant belangrijk te vinden als anderen soms aan die desk. Vooral combi met Verlinde levert geregeld fijn geknetter op. Een dergelijke chemie zou ook de 5 uur Show kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Wellicht zou er meer met die twee gedaan kunnen worden bij SBS.

 9. Marq

  Die tyfuskop op de foto alleen al. het is en blijft een narcistische, walgelijke cokesnuiver.

 10. mike

  Mocht Talpa daadwerkelijk verkocht worden dan hoop ik toch echt dat RTL de deur dicht houdt voor Wendy van Dijk, Gordon, Patty en Ronald Molendijk. De kijker is klaar met deze ‘sterren’.

 11. Teuntje

  Corrie is jaloers op alles en iedereen net Poep Paay die heeft ook altijd ruzie met vrienden Familie en collegas vreselijke mensen

 12. Gerda

  Gordon moet eens met het boemerang effect kennis maken..
  Dat gezeik over iedereen..
  Want Gordons wil zal koning kraaien en zo niet, dan maakt hij ze kapot..

 13. Anna Nas

  Talpa kijkt nooit naar kleur en afkomst.

  Ze zijn RTL Boulevard niet.

 14. Eef

  Wie zegt dat Talpa in de verkoop is?

 15. Zus

  Gordon weet dingen…. . . . .

 16. Donald Dumb

  Gordon zou je volledig moeten negeren.
  Als hij ergens niet tegen kan is het geen aandacht…

 17. snoezigkleinhertje

  Als je in die smerige gaarkeuken van die schaapskop (Gordon) bent geweest en je laat je maag leeg pompen luister dan vooral naar zijn muziek want dan komt alles er makkelijker uit.

 18. Geronimo

  Gordon is een valsche nicht. Period

 19. Ikke

  Geef iedereen die bij Boulevard en show nieuws aan de desk zitten een jaar geen aandacht, veranderd er misschien iets, niet kijken dus. Ben ik al een tijd mee bezig, bevalt goed en mis er niks aan.

 20. Lies

  Ach ja, op een dag word je wakker en weet je dat het over is. Gewoon voorbij, gaat um niet meer worden. Geldt voor Gordon, een Paul de Leeuw, een Wendy, een Linda de Mol etc. Vraag maar eens aan de jeugd of ze een van deze tv mensen kennen. Dan hoor je krekels…..

 21. René

  De man zou blij moeten zijn als ie überhaupt nog genoemd wordt. Hij is over the hill en hij weet ‘t, doet pijn. Ook maar geen vriendje die aan z’n psoriasis wil krabben ’s avonds. En door al dat niet vliegen zijn z’n KLM huisjes ook nog eens op! Doffe ellende. Gelukkig is het een narcist pur sang, beetje aftrekken voor de spiegel biedt wellicht soelaas.

 22. AlexF

  Gordon en Caterine Keyl op vakantie lijkt me leuk

  2 mensen die elkaar niet uitstaan en dan 2 weken op vakantie ergens.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.