Arjen Lubach ongemakkelijk bij ‘heks’ Eva Jinek

Arjen Lubach wist zich donderdagavond in de talkshow van Eva Jinek op een gegeven moment geen houding meer te geven toen het ging over zijn liefdesleven. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Arjen ligt thuis in bed met een van de schrijvers van zijn tv-programma, namelijk Martine de Jong, en in zijn boek staat een ode aan haar. Eva las die voor – iets met ‘grote groene ogen’ en ‘niet te omschrijven’ – en dat leidde tot zichtbaar ongemak bij de grote Zondag met Lubach-ster.

Eva wilde graag weten hoe Martine gereageerd heeft op die ode. Arjen daarop: “Ja, volgens mij wel mooi. Jeetje, wat zei ze? Het boek is aan haar opgedragen ook. Ja, jeetje, wat zei ze? Ze was volgens mij wel ontroerd. Je overvalt me een beetje.”

Daarop zei Eva: “Ik vond het zo lief.”

Arjen: “Ja, het was ook lief bedoeld. Dat is het ook wel. Ze zei zoiets als: ‘Dit boek is eigenlijk een aanzoek.’”

Eva: “En was het een aanzoek?

Arjen: “Nou, zo was het niet bedoeld, maar ik snap wel dat ze het zo heeft geïnterpreteerd ja.”

Eva: “Maar heb je er een aanzoek van gemaakt?

Arjen: “Nee, nee, nee, maar ik wil hier helemaal niet over praten.”

Eva: “Ik heb echt geoefend om het te lezen zonder tranen, ik vond het zo lief!

Arjen: “Nou ja zeg, wat lief. Nou, ja, dat is haar schuld.”

Eva: “En hoe voelt dat dan om zo persoonlijk te zijn?

Heks

Arjen: “Ik vond het fijn. Mensen dwingen mij in dit soort situaties, in interviews, om heel persoonlijk te zijn en dat vind ik heel moeilijk, omdat ik toch moeite heb met die publieke figuur Arjen en dat je dan ook de verplichting hebt om die privéfiguur op tafel te gooien. Dit vond ik een uitzondering, omdat ik die privépersoon in dit boek precies zo kon vormgeven als ik wilde. Ik kon die woorden zo kneden en gebeurtenissen weglaten.”

Eva: “Ja, helemaal gestileerd en dan kom je bij zo’n heks aan tafel te zitten die dan uit de context voorleest en erover vraagt.”

Arjen: “Nee, dat vind ik helemaal prima. Ik probeer meer te zeggen waarom ik het nu aandurfde en mensen het nu mogen weten. Ik heb het precies zo gezegd als ik het wilde zeggen.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen