Ali B woedend op Johan Derksen en René van der Gijp

Ali B was echt helemaal over de zeik toen hij in april, tijdens het dieptepunt van de coronacrisis, kritiek kreeg van Johan Derksen en René van der Gijp op zijn bloemenactie voor oudjes. Dat zegt hij vandaag in gesprek met de Volkskrant. Aandachtszieke BN’ers begonnen tijdens de coronacrisis ineens allemaal weldoenertje te spelen. Zo ging Ali B langs bejaardentehuizen om bloemen uit te delen. Voor het oog van de camera natuurlijk. Egotripperij, oordeelden de mannen van VI.

Ali B regelde honderdduizenden bloemen bij de bloemenveiling in Aalsmeer. “Ik was superblij! Maar dan gaan Johan Derksen en René van der Gijp dat kapot praten. Die vragen zich dan af waarom er een camera bij moet.

Natuurlijk moet er een camera bij, briest Ali. “Omdat het hele idee was om aandacht te vragen voor eenzaamheid! Dan ontsnapt mijn controle wel even, dat maakt woede in me los.”

Gelukkig weet de RTL 4-ster zijn woede goed te kanaliseren. “Daarna denk ik weer: Ali, waar ben je nou mee bezig? Het zijn toch gewoon ook maar oude mannetjes die een bloemetje willen. Die zitten ook maar gevangen in wat zij doen.”

Ali stuurde vervolgens een tweet waarin hij schreef dat hij hoopt dat iemand het lef heeft over alle cynisme heen te stappen en hun een bloemetje te geven als ze straks eenzaam zijn. “Dat is natuurlijk een supermooie, volwassen reactie.”

Betekent dat dat ik niks heb gevoeld? Nee. Maar ik wil niet dat het gaat over de ruzie tussen mij en hen. Ik wil dat dit blijft gaan over die ouderen. Wat moet ik daarvoor doen? Over mijn emoties heen stappen. Ik doe wat gedaan moet worden om te komen waar ik wil zijn.”

Lees ook:
Eva Jinek tegen Ali B: ‘Nederland even klaar met BN’ers’ (april)
Coronaweldoener Ali B woest over kritiek VI-sterren (april)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen