Ali B woedend op Johan Derksen en René van der Gijp

Geplaatst op za 15 aug 2020 om 9:30

Ali B was echt helemaal over de zeik toen hij in april, tijdens het dieptepunt van de coronacrisis, kritiek kreeg van Johan Derksen en René van der Gijp op zijn bloemenactie voor oudjes. Dat zegt hij vandaag in gesprek met de Volkskrant. Aandachtszieke BN’ers begonnen tijdens de coronacrisis ineens allemaal weldoenertje te spelen. Zo ging Ali B langs bejaardentehuizen om bloemen uit te delen. Voor het oog van de camera natuurlijk. Egotripperij, oordeelden de mannen van VI.

Ali B regelde honderdduizenden bloemen bij de bloemenveiling in Aalsmeer. “Ik was superblij! Maar dan gaan Johan Derksen en René van der Gijp dat kapot praten. Die vragen zich dan af waarom er een camera bij moet.

Natuurlijk moet er een camera bij, briest Ali. “Omdat het hele idee was om aandacht te vragen voor eenzaamheid! Dan ontsnapt mijn controle wel even, dat maakt woede in me los.”

Gelukkig weet de RTL 4-ster zijn woede goed te kanaliseren. “Daarna denk ik weer: Ali, waar ben je nou mee bezig? Het zijn toch gewoon ook maar oude mannetjes die een bloemetje willen. Die zitten ook maar gevangen in wat zij doen.”

Ali stuurde vervolgens een tweet waarin hij schreef dat hij hoopt dat iemand het lef heeft over alle cynisme heen te stappen en hun een bloemetje te geven als ze straks eenzaam zijn. “Dat is natuurlijk een supermooie, volwassen reactie.”

Betekent dat dat ik niks heb gevoeld? Nee. Maar ik wil niet dat het gaat over de ruzie tussen mij en hen. Ik wil dat dit blijft gaan over die ouderen. Wat moet ik daarvoor doen? Over mijn emoties heen stappen. Ik doe wat gedaan moet worden om te komen waar ik wil zijn.”

Lees ook:
Eva Jinek tegen Ali B: ‘Nederland even klaar met BN’ers’ (april)
Coronaweldoener Ali B woest over kritiek VI-sterren (april)

Foto: RTL
61 Reacties op “Ali B woedend op Johan Derksen en René van der Gijp”


 1. Petronella

  De VI mannen hadden wel gelijk.

  Gisterenavond bij Op1 me geërgerd aan je brutale reacties. Onbeschoft stuk vreten ben je.

 2. JAN

  Al die negro gasten die hier ons willen dicteren, moeten ze dwang arbeid geven!

 3. Klaas Flink

  Adem in, adem uit, adem in, hou vast, en adem uit. Onze BN-ers weten van gekkigheid niet wat te doen om in deze tijden van minder exposure in de belangstelling te blijven. Want hoe sympathiek ook, een bos bloemen van Ali B lost de eenzaamheid bij de senioren niet op. En Derksen, van der Gijp en Genee? Dat is voorgekookt kijkersbedrog. Als je daar nog naar gaat kijken dan ben je wel heel erg stom, je laat je gewoon willens en wetens in je zak schijten

 4. Henry

  Petronella ben het helemaal eens met je. Een onbeschoft stuk vreten.

 5. Curryworst

  Als hij zo betrokken is met de eenzame ouderen kan hij ons als nieuwsgierige kijkertjes laten weten hij nu nog doet voor hen?

  Ali geeft workshops rappen (prijs op aanvraag) en heeft een platform voor persoonlijke groei (€ 2,500,- per jaar). Ik neem aan dat hij een groot deel van het geld doneert aan initiatieven om de eenzaamheid te verdrijven?

 6. Klaas Flink

  trouwens, effe, zomaar. We kunnen rustig stellen dat Erik de Zwart niet echt tot de slimsten behoort. Gezien bij de slimste mens? Die weet dus echt niets

 7. Muilkorf

  De ouderen bescherm je niet met rozen.

 8. JAN

  je ziet wat er van komt als iedereen maar in ons landje komt Janmaat , Fortuin,Wilders hadden daar al jaren geleden voor gewaarschuwd
  Ze moeten al die gasten die onze cultuur kapotmaken naar Sieberie sturen !

 9. Adamo

  Ali B kan beter eens woedend worden op zijn landgenoten. De Marokkanen die in Den Haag (Schilderswijk) en Utrecht (Kanaaleiland) de boel lopen te vernielen.

  Maar dan hoor je Ali B. niet. Doodsbenauwd dat zijn landgenoten hem komen opzoeken.

  Ali B(ange poeperd).

 10. Annoniemus

  Bij Op1 legde Ali B het nog één keer uit hoe het zit met het virus , dus vanaf NU iedereen zijn bek houden , Ali B de verlosser heeft gesproken !

 11. Remi

  Over z’n landgenoten die Nederland de afgrond in duwen horen we deze Ali niet.
  Vreselijke Berberse Deugzak is het.

 12. Youp

  Aandachtshoer, op het eigen ego op te poetsen zogenaamd opkomen voor eenzame bejaarden.
  Kan beter zijn landgenoten eens opvoeden dat ze met hun poten afblijven van de tasjes van eenzame bejaarden!!

 13. X

  Ben weggezapt bij Op1 vanwege Ali B. Zijn t-shirt stond mij al tegen met z’n persoonlijke groei en zijn gezwam was ik al meer dan zat.
  Vond het sowieso geen boeiende uitzending. Dat vind ik wel vaker de laatste tijd. Ik kijk liever naar Nieuwsuur om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen. Marielle Tweebeeke vind ik een goede journalist, haar collega’s idem dito.
  Het geschreeuw van Jinek laat ik maar aan mij voorbijgaan.

 14. Ria

  Adams, helemaal met je eens over de rel Marokkanen.laat hij zich daar eens zien.
  En die jongens aanspreken en wat voor ze doen.
  Durft hij niet denk ik

 15. Turbo Henk

  Nee, het was aandacht vragen voor Ali B, niet voor de oudjes en hun eenzaamheid.

 16. BushBush

  Ali die eenzame oudjes steunt maar aan de andere kant ook Hugo de Jonge steunt die al die oudjes eenzaam wil opsluiten.

  Wat leven we toch in een kromme wereld.

 17. Ma Flodder

  Het blijft toch een Marokkaan.

 18. Peter de Koning

  Met aandacht voor de jongen die dit weekend in de Oeverlanden in koele bloede is doodgeschoten voor een horloge door jongens met tasjes.

 19. Observator

  Gisteren naar de slechtste uitzending van Op 1 gekeken.
  Waardeloze gasten en onderwerpen met Ali B. als weerzinwekkend dieptepunt. Brrr!

 20. age

  Maar we zijn geen racisten he……….

 21. Master Beer

  Ali B die bloemen uitdeelt voor de camera. Zodra de camera uit stond stak hij zijn middelvinger op en ging er als een halal haasje vandoor.

 22. Kanjer.

  Oe….daar gaan de mannen van VI wakker van liggen…NOT…

 23. Cobweb

  Was ook egotripperij.

 24. aldus

  Wat een zooitje gefrustreerde, vervelende, discriminerende mensen hierboven. Wat voor zielig hoopje mens moet je zijn om zo naar de wereld te kijken. Ali B heeft meer fatsoen, goede wil en doorzettingsvermogen in z’n kleine teen dan jullie allemaal bij elkaar. En deze reactie van mij zou-ie afkeuren en dan zou-ie op zoek gaan naar een positieve insteek. Zo ver kan ik even niet komen.

 25. Gniffel

  Ik zag Ali B in de line-up. Dus niet de moeite waard om te kijken. Nu ik de reacties lees, heb ik dus de goede keus gemaakt en heb ergernis voorkomen.

 26. Huismaker

  Johan Derksen, die lijstduwer wordt van Henk en Henk. Henk Krol, deze week ontmaskerd van fraude (zie oa NRC). En Henk Otten, geld gestolen van Forum (de penningmeester gaf een uitvoerige uitleg van de diefstal. Otten heeft het later in overleg terugbetaald).
  En daar gaat die Derksen zijn handen voor in het vuur steken.
  Foutje Johan ?

 27. azijnzeiker

  We weten als Ali B iets niet kan hebben, berg je maar. Derksen en Gijp hadden nog een stuk verder moeten gaan.

 28. Jiyani

  De witten voelden zich te hoog om fabriekswerk en ander vies werk te verrichten. Door het tekort aan arbeidskrachten voor die beroepen werden Spanjaarden, Italianen, later Marokkanen en Turken binnengehaald. Deze arbeiders kregen toestemming om zich te vestigen in Nederland en mochten hun gezinnen laten overkomen. Nu er problemen zijn met vooral de Marokkanen, mogen ze het Nederland verlaten en oprotten naar hun land van afkomst, vinden de witte.

  Ik baal ook dat vooral Marokkanen een last zijn voor Nederland, maar ze zijn wel in Nederland geboren en de meesten hebben naast de Marokkaanse ook de Nederlandse nationaliteit. Dus het is aan Nederland om deze problemen stevig aan te pakken, want Nederland is zelf de veroorzaker van de misdrijven gepleegd door Marokkanen.
  Men moet nu niet doen alsof er zich geen tuig onder de witten bevinden.

  Wel geef ik de witten gelijk dat figuren als Ali B, Farid Azarkan en andere belangrijke Marokkanen die deel uitmaken van de maatschappij, niet van zich laten horen bij onrust die de criminele Marokkanen veroorzaken. Dan zijn ze muisstil en hebben juist het lef om het voor ze op te nemen. Zal nooit de rellen tussen de Marokkanen en de Molukkers in o.a. Gouda en Culemborg vergeten. Het zag er behoorlijk dreigend uit.

  Moslims ga ik liever uit de weg. Ook wij hindus hebben last van ze. Er zijn Surinaamse moslims die zich scharen achter de Marokkanen, maar ook die het absoluut niet met deze criminele bende eens is. Daarom kan ik de hindus uit India enigszins begrijpen, dat ze de moslims in India liever kwijt dan rijk zijn. Alleen de manier waarop, vind ik niet kloppen.

 29. 🐝 Ingrid

  Ali B, roep eens op dat vernielingen in Den Haag en Utrecht echt niet kunnen.
  Je zegt dat je altijd een groot “ bereik” hebt. Gebruik het eens hiervoor. We willen geen Nederland dat kwaadwilligen het zo verpesten voor de goedwilligen!

 30. Dikkie Dik

  Als er iemand aan aandacht trekkerij doet dan is dat Ali zelf wel. Hou hem maar eens in de gaten bv bij we want more hij houdt steeds het grote scherm in de gaten en als hij ziet dat hij in beeld is dan gaat hij ineens enthousiast doen dat eikeltje!
  Overigens de anderen kunnen er ook wat van.
  Trijntje kijkt geregeld als of ze klaar komt!

 31. Sem

  @Jiyani
  za 15 aug 2020 om 11:48

  Na de afgelopen drie weken heb ik toch echt een kleurtje hoor, zo wit ben ik nu niet.

  En verder is je verhaaltje doorspekt met vooroordelen, hokjesdenken en racisme.

 32. Hans S.

  Ali is er voor Ali.

 33. T

  Aandacht geven aan eenzame ouderen prima, maar die bloemen die zij toen kregen zijn nu verwelkt. En ze zijn nog steeds eenzaam.

  Denk maar niet dat Ali B er nu nog mee bezig is, terwijl het hem zogenaamd “zo aan het hart gaat”.

 34. chris?

  De wijsneus was gisteren ook weer bezig bij OP1. Valt iedereen in de rede en lult uit zijn nek. niet meer uitnodigen op de TV s.v.p.

 35. Schijt aan

  Lekker over de rug van die oudjes. Dat soort lui moeten gewoon is hun stomme bek houden. Kennen nooit tegen iets van kritiek,staan ze meteen op hun achterpoten.en ja waar zijn die lui, als hun soort genoten wat flikken? Dan hoor je die zogenaamde bn’ nrs niet🤢om van te worden. Maar ja dat mag van de media en die kut regering

 36. Observator

  @Sem
  Kortom: Jiyani is een racist.

 37. Flauwe Kul

  @Klaas Flink: misschien dat Ali B een bloemetje naar Erik de Zwart kan brengen? Wat een leeghood! Ha ha!!😜

 38. Shalom

  Ali B. is een Marokkaanse Nederlander Kijk even naar het nieuws en dan weet men genoeg. Ik heb ben dol op andere culturen behalve de Marokkaanse. Die wij en zij schaamte cultuur vind ik niet prettig.

 39. ano@niem.nl

  Ali C, Wat heeft hij nu eigenlijk gepresteerd? Geen ene kloten!

 40. Kees

  Grootste aandachtstrekker van Nederland.
  Mafketel die geen moer heeft gepresteerd.
  Zielig doen, op commando janken op tv.
  Dit soort moet je geen podium meer geven.

 41. Geert

  Ach, we zijn het over Ali allemaal wel eens.

  Ik heb gelijk door gezapt toen ik die aandachtstrekker weer zag met zijn gemaakte lachje.

  Jammer dat ze dat soort ook nog een podium geven op tv

  Ophouden met dat tuig bners

 42. Donald Dumb

  Ano@niem
  Wat rapplaatjes gemaakt en zorgt keer op keer voor kijkers voor John de Mol zangwedstrijdjes. Dat zijn zijn prestaties…

 43. Dirk

  Die Ali B is door links een knuffel Marokkaan gemaakt, voor de rest is hij een pure nagemaakte, die met iedereen slijmt en in zijn/haar hol kruipt.
  Van de koning tot en met ministers etc. Om maar bekend te blijven en geld te verdienen. Verder presteert hij niks. Ja tevoren even bellen in de corona tijd dat hij bloemetjes bij de oudjes gaat brengen en dat op TV moet.
  Bah, wat een nare gozer is dat.

 44. M

  Dirk als Ali B bij mijn programma komt, krijgt hij een versierde stoel. Links is top, rechts is dom.

 45. Dorine

  Wouw wat een zinloze haat !!Deze negatieve mensen komt het uit hun gal te spuwen.
  Het is dus nooit goed. Niet als mensen zich misdragen en niet als mensen zich goed gedragen. Hoezo moet Ali zich uitspreken over het gedrag van anderen, hoezo is hij daar verantwoordelijk voor. Zijn jullie ook verantwoordelijk voor Nederlanders die zich ergens dan ook misdragen? Houd toch eens op met die dommigheid. Nee natuurlijk is het niet toelaatbaar dat jongeren zich zo misdragen, maar dat is het toch ook niet als andere jongeren zich misdragen ,zoals bv hooligans of Nederlandse mannen die op een terras in Praag die een ober ernstig mishandelen of jongeren die zich misdragen in Selou of op een Grieks eiland.
  Het is net als Derksen en van der Gijp, zelf grof beledigen en niet beledigd willen/mogen worden……

 46. Teuntje

  Stumperd Ali B laat weer van zich horen wordt het geen tijd dat wij al die Imbecielen weren???

 47. Geertje

  Wegwezen met al die Nep Nederlanders ze kosten ons klauwen met geld

 48. Jiyani

  De waarheid is hard, daar kunnen sommigen niet mee dealen en roepen dan gelijk dat je een racist bent. Dat is een trend geworden, gelijk over racisme beginnen.
  Wat een zielige mensen!!!

  Ik zeg: ga mijn comment nog een keer goed lezen.

 49. Jan Koekepan

  Ali, de aandachtshoer, doet niets voor niets.

  Overal zit een strategie achter om poen te maken en dat hebben Derksen en Gijp goed doorzien.

  Groetjes van een Almeerder..

 50. Taalkundige

  @Jiyani
  Je gebruikt polariserende woorden zoals het positieve woord wit(ten) en het negatieve woord zwart(en). Dat maakt jou al volgens velen een racist. Bovendien is het al racistisch om mensen in (huids)kleuren in te delen, ook wanneer je minder incorrectere woorden zou gaan gebruiken. Als je (racistisch) toch graag mensen in hokjes wilt indelen, gebruik dan voortaan topografische termen. De VN doet dat ook al.

 51. 😷Paulus

  😷Het KKK voetvolkje gaat weer lekker tekeer. Tijd voor een diaree sprooi sessie. Zaaaligggg! 🤗

 52. Bram

  Mag Ali B voor eens en voor altijd verdwijnen asjeblieft? Ik ben zo klaar met die gast.

 53. Zo Dom

  Uiteraard hebben de VI mannen gelijk.

  Als je het echt voor die oudjes doet dan doe je het, desnoods met camera, maar zonder Ali B !

  Want het moet tenslotte om de oudjes gaan en niet om Ali B..

  Snap je het nu Ali B.!!!???

 54. anoniem

  Gelukkig zijn niet alle ouderen zo erg als die in VI.. :-)

 55. Boosterrolla

  Spuit 11 laat ook van zich horen.
  Dik drie maanden later nog jammeren. Dan heb je toch een minderwaardigheidscomplex.

  En ben je in mijn ogen een sneue jankerd die behoefte heeft aan aandacht.

 56. Flits Bom

  Ali probeert zijn bedrijf te redden met media pulp.
  Gaat m niet worden bro..

 57. Karel

  Anali B is net zo fake als de heren van VI.

 58. Salah

  Aaaaaaa, hebben jullie geen bloemetje gekregen?

 59. Ben

  Ali b. Zo noemen ze verdachten. En wat moet je can iemand verwachten die van zijn moeder steelt.
  Aandachtsziek. Een goeroe…… laat me niet lachen.
  Gewoon een voorbijganger.

 60. Roël

  Ali is net zoals al die andere K.T marokkanen (geen hoofdletter waardig) namelijk om te kotsen.

 61. Lois Verdonk

  Aandacht hoer ! Welke bejaarde doe je nu een plezier door er een Marokkaan met bloemen er op af te sturen ?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.