Mediacourant: managed hosting door True

Mediacourant altijd up-and-running

Mediacourant brengt zeven dagen per week het laatste nieuws op het gebied van televisie, radio en andere media. Sinds de oprichting in 2004 is Mediacourant uitgegroeid tot een van de meest bezochte mediawebsites van Nederland.

Om deze positie van de website te versterken en te vergroten is er gekozen voor een managed hostingoplossing. Met veel bezoekers die zelf voor radio en televisie werken is Mediacourant een belangrijke nieuwsbron binnen de mediabranche.

Managed hosting op maat

Om onze bezoekers een optimale online gebruikerservaring te garanderen, is onze website ondergebracht bij managed hostingprovider True. Deze leverancier van managed hosting– en digitale werkplek-diensten levert Mediacourant een Virtual Dedicated Server (VDS) inclusief actieve monitoring van trends, optimalisatie en beheer. Met deze oplossing kunnen wij onze bezoekers gegarandeerde prestaties en een optimale gebruikerservaring bieden.

Samen optimaliseren

Onze website trekt dagelijks duizenden unieke bezoekers. Door deze aantallen kwamen geheugen en database onder druk te staan, met als gevolg dat pagina’s en afbeeldingen langzamer laadden of helemaal niet beschikbaar waren. De samenwerking met True zorgt voor de benodigde technische kennis en expertise om prestaties en online continuïteit te waarborgen.

Efficiëntie en voordeel voor Mediacourant

De overstap naar een managed hostingoplossing biedt voor de makers en lezers van Mediacourant veel voordeel:

  • Betere prestaties en efficiëntie: content sneller wordt aangeboden
  • Capaciteituitbereiding altijd mogelijk: er kunnen zeer veel bezoekers tegelijkertijd op de website terecht
  • Online continuïteit door een op maat gemaakte high-end hostingoplossing

Schaalbaarheid en beschikbaarheid

Voor meer zekerheid en capaciteit maakt True gebruik van meerdere web- en databaseservers en worden loadbalancingtechnieken toegepast. Met de implementatie van redundantie op serverniveau heeft onderhoud of uitval geen invloed op de beschikbaarheid van de website. Hiermee blijft optimale performance gegarandeerd.

Over True

True is een managed hostingprovider voor geoptimaliseerde web- en digitale werkplekomgevingen. Sinds 2000 is True op jacht om het digitale landschap van organisaties op de meest slimme manier in te richten, zodat (potentiële) klanten optimaal interacteren via het web en medewerkers altijd en overal veilig met bedrijfsapplicaties en -data werken. True faciliteert een uitgebreide tech-operatie die continu en proactief web- en digitale werkomgevingen van opdrachtgevers optimaliseert. True optimaliseert web- & digitale werkomgevingen, heeft circa 130 specialisten in dienst, met vestigingen in Amsterdam en Maastricht.

Lees meer over de managed hosting van True.

 

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen