Erik de Zwart wantrouwt vermeende slachtoffers Marco Borsato

Erik de Zwart vraagt zich af of het wel terecht is hoe Marco Borsato nu wordt afgeschilderd. De radiopionier wantrouwt de beschuldigingen aan het adres van de zanger behoorlijk.

Marco Borsato en Erik de Zwart © RTL, NPO

Marco Borsato wordt ervan beschuldigd handtastelijk te zijn geweest bij veel te jonge meisjes. Er ligt zelfs een aangifte tegen hem van seksueel misbruik. Toch zijn er ook mensen die het nog voor Marco opnemen. Zo gelooft radiopionier Erik de Zwart weinig van de beschuldigingen aan Marco’s adres.

Kamp-Marco

Erik geeft in gesprek met de Story aan dat hij in kamp-Marco zit. “Over Marco gesproken, ik twijfel er enorm aan of het allemaal waar is wat er wordt gezegd. Ik kan het me niet voorstellen en ik geloof het eigenlijk niet.”

Het gaat tegenwoordig allemaal wel heel snel, vindt Erik. “Überhaupt vind ik het in deze situatie vreemd dat mensen al worden veroordeeld terwijl ze nog niet eens officieel zijn aangeklaagd, laat staan door de rechter zijn veroordeeld.”

Ongeloofwaardig

Vaak zijn boze mensen gewoon ergens teleurgesteld over, legt Erik uit. “Kijk, ik weet niet wat er voor afspraken zijn gemaakt bij zo’n talentenjacht als The Voice. Ik heb ooit ruzie gehad met ene Gordon, omdat hij niet gewonnen had bij Sterrenjacht, dat ik toen presenteerde, en hij heeft daar allerlei onzin over geschreven in zijn boek.”

“Kennelijk doet zoiets wat met mensen. Gordon had het destijds niet over seksueel overschrijdend gedrag, maar als het had gekund, dan had hij het gedaan.”

Jeroen Rietbergen

En wat vindt Erik dan van de publieke afslachting van The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen? Hij strooide op de set van het programma zo ongeveer zijn hele collectie dickpics rond.

Erik: “Ik zeg niet dat het van twee kanten komt, maar er gebeurt kennelijk toch iets waardoor een Jeroen Rietbergen denkt dat hij zoiets kan doen. Dan kun je ook terugsturen: ‘Hé idioot, zout op!’?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen