Op het nippertje: Theo Maassen grootste flop van het tv-seizoen

Het is Theo Maassen gelukt om op het nippertje te worden uitgeroepen tot de grootste flop van het tv-seizoen. “Nederland is helemaal klaar met hem op tv”, zegt Tina Nijkamp.

Theo Maassen © BnnVara

Het niet willen ontkennen van huiselijk geweld komt Theo Maassen ongelooflijk duur te staan. De VPRO haalde hem van de presentatie van Zomergasten af en BnnVara, dat wél gewoon met hem verderging, wordt nu gestraft met extreem lage kijkcijfers. Zijn programmaserie Der Theo was de afgelopen weken een gigantische kijkcijfermislukking.

Klaar met Theo

Tina Nijkamp, de kijkcijferautoriteit van ons land, ziet het niet vaak dat een programma op NPO 1 zó extreem slecht bekeken wordt. Ze wijst op de definitieve kijkcijfers van vorige week dinsdag, toen de allerlaatste aflevering van Der Theo ‘echt ongekend laag’ scoorde: 232 duizend kijkers.

Wat is de conclusie die Tina deelt op haar analysekanaal? “Nederland is helemaal klaar met Theo Maassen op tv. Het was ook wel een heel slechte show. Een hobbyproject voor Theo zelf, want was het doel eigenlijk van dit programma? Niemand die het weet.”

Alle kanten op

Het ging alle kanten op, aldus Tina. “Het miste één duidelijke lijn en het was totaal niet grappig. Wat een aanfluiting ook van Suzanne Kunzeler om dit inhoudelijk zo de tv op te laten gaan? En het dan ook nog om 20.30 uur uit te willen zenden?”

De serie begon al beroerd met slechts 435 duizend kijkers na Even Tot Hier, dat inclusief uitgesteld toen uitkwam op 2,4 miljoen kijkers. “En daarna zakte het nog verder in, zonder die goede lead-in. De laatste drie afleveringen werden er in drie dagen doorheen gejast en hadden alle drie nog geen 250 duizend kijkers.”

Grootste flop

Echt bizar laag voor NPO 1, aldus Tina. “Der Theo is hiermee (op de valreep) de grootste flop van het tv-seizoen geworden. Zelfs The Biohack Project haalde deze cijfers niet.”

“Theo Maassen is dus voorlopig niet op tv, maar hij gaat wel de theaters in met Onbegonnen Werk. Nou, dat is goede kijkcijfers halen voor hem denk ik ook de komende jaren: onbegonnen werk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Theo Maassen heeft het huiselijk geweld nog altijd niet ontkend. Veelzeggend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen