Matthijs van Nieuwkerk verrast de mensen: ‘Opeens héél lang haar’

Matthijs van Nieuwkerk is na een lange periode weer eens gespot door mensen op straat. Hij is gezien in Den Haag en zorgde daar voor een verrassing. “Zijn haar is echt heel lang.”

Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Het leven van Matthijs van Nieuwkerk is een nachtmerrie geworden: zo was hij de gevierde tv-presentator, zo was hij een persona non grata. Zijn misdragingen in het verleden, op de redactie van De Wereld Draait Door, lijken hem te hebben gecanceld. Ook zijn comeback bij RTL 4 is spaak gelopen door kritiek van buitenaf. Kan Matthijs ooit nog werken?

Miljoenenpand

We horen nog maar heel erg weinig van Matthijs. Na een tijdje in Parijs te hebben gezeten heeft hij volgens de gezaghebbende site BekendeBuren een appartement gekocht in Den Haag van maar liefst 147 vierkante meter. “Matthijs betaalde 1.105.000 euro bij een vraagprijs van 1.150.000 euro”, aldus de redactie.

Het is volgens de site een grote verandering in Matthijs’ leven. “Tot voor kort woonde Matthijs met Martha in zijn woonboerderij in Eefde, nadat hij de woning in Amsterdam aan zijn vrouw Karin Munster toebedeelde na de scheiding.”

Héél lang haar

Evert Santegoeds kijkt ervan op. “Die gaat een nieuw leven beginnen, lijkt het. Hij heeft een nieuw huis gekocht en niet in Amsterdam, wat toch echt zijn vaste stek was meer dan de helft van zijn leven, maar hij heeft een huis gekocht in Den Haag”, vertelt de hoofdredacteur van Privé in zijn podcast Strikt Privé.

Die geruchten gingen al een tijdje, aldus Evert. “En hij is er nu ook gesignaleerd met héél lang haar, en een pet natuurlijk, maar het is de eerste keer dat Matthijs weer in Nederland opgedoken is, nadat mensen hem eerst in Parijs hebben zien lopen.”

Kapper

Het is niet duidelijk waarom Matthijs momenteel heel lang haar heeft. Het kan zijn dat hij het moeilijk vindt om na alle controverses naar de kapper te gaan, maar het kan ook zijn dat hij gewoon toe is aan iets nieuws.

Net zoals hij dus naar Den Haag verhuist. “Ja, daar zou hij samen met zijn Martha een nieuw leven beginnen, in een prachtige bovenwoning die ze gekocht hebben voor meer dan een miljoen, in een prachtige buurt in Den Haag. Dat houden we wel even in de gaten, want we willen Matthijs zo langzamerhand wel weer een keer zien natuurlijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u als u Matthijs van Nieuwkerk was eens in een talkshow verschijnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen