Noa Vahle krijgt kritiek in Boulevard: ‘Iets meer empathie verwacht’

Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, stelt Rob Goossens teleur met haar reactie op het schandaal rond haar stiefvader Jeroen Rietbergen. “Ik had meer empathie verwacht.”

Noa Vahle en Rob Goossens © RTL

Wat zullen Linda de Mol en Jeroen Rietbergen opgelucht adem hebben gehaald in hun kasteel: hij wordt tóch niet vervolgd voor verkrachting. Hoewel er volgens het OM genoeg bewijzen zijn dat hij wel degelijk seksueel contact heeft gehad met oud-Voice-kandidate Nienke Wijnhoven, zou het moeilijk zijn om het dwangcomponent te bewijzen.

Noa’s reactie

De beslissing om de zaak te seponeren was voor kamp-Jeroen aanleiding om net te doen alsof hij al die jaren voor niets op het strafbankje heeft gezeten, maar Angela de Jong heeft zijn advocaat daarover terechtgewezen op televisie. Zij wees er fijntjes op dat het nog altijd zo is dat er negentien (!) meldingen zijn gedaan tegen het liefje van Linda.

Wat vindt Noa Vahle, de stiefdochter van Jeroen, ervan dat hij nu met de schrik vrijkomt? Ze reageerde er eergisteren op in de talkshow van Hélène Hendriks en gaf aan zich ‘opgelucht‘ te voelen. “In die zin ben ik blij dat we ons hopelijk nu weer op de toekomst kunnen focussen en een beetje uitgaan van het positieve. Ik denk dat ik het daarbij wil laten.”

Afgesproken

Presentator Luuk Ikink stelt in RTL Boulevard dat Noa’s reactie gewoon vooraf is doorgesproken met Hélène. “Ja, Hélène en Noa hebben dit natuurlijk afgesproken, hè, van: hoe gaan we dit aanpakken? Ook wel heel logisch natuurlijk. Dit is wat ze erover wil zeggen. Doet ze het goed, denk je?”

Rob Goossens, de tv-kenner van het programma, heeft er gemengde gevoelens bij. “Ja, ik vind het toch een beetje ongemakkelijk. Als je die reacties ziet, die foto’s op de voorpagina van de Story, die advocaat natuurlijk bij Renze en nu dit weer…”

Weinig empathie

We moeten niet vergeten dat Jeroen zich wel degelijk heeft misdragen, aldus Rob. “De gretigheid waarmee net gedaan wordt alsof er een soort ongelukkige persoonsverwisseling heeft plaatsgevonden… De zaak is geseponeerd, maar er zijn natuurlijk nog steeds negentien vrouwen die zich gemeld hebben.”

Noa had zich wat dat betreft wel iets anders kunnen opstellen, vindt de mediacriticus. “Ja, het is niet dat het helemaal weg is, dus ik had toch iets meer verwacht van… Iets meer empathie naar misschien ook bijvoorbeeld Nienke Wijnhoven, van wie we ons allemaal kunnen voorstellen hoe zij zich nu voelt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Noa Vahle is alweer jaren op televisie. Sympathieke tv-persoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen