‘Niet iedereen bij Shownieuws blij met Winston Gerschtanowitz’

De tijdelijke komst van Winston Gerschtanowitz naar Shownieuws is niet door iedereen bij het programma met gejuich ontvangen, weet Victor Vlam. “Hij keek er een beetje op neer.”

Winston Gerschtanowitz © SBS

Winston Gerschtanowitz bezwoer bij zijn komst naar SBS 6 dat hij ábsoluut geen Shownieuws zou gaan presenteren. Hij vertrok destijds bij RTL 4 en iemand die die overstap eerder had gemaakt, Beau van Erven Dorens, werd op een gegeven moment weggestopt bij de showrubriek. Maar Winston? Hij niet. “Dat ga ik in elk geval niet doen”, benadrukte hij.

Niet met gejuich

Nou, deze zomer is de komst van Winston naar Shownieuws een feit. Het is vooralsnog tijdelijk, maar toch is niet iedereen er happy mee, zegt mediacriticus Victor Vlam in de podcast De Communicado’s. Hij heeft zelf een zomer bij het programma gewerkt en kent kennelijk nog mensen op de redactie.

“Ik sprak mensen die daar werken en die zeiden ook van: ‘Het is niet bij iedereen met gejuich ontvangen dat hij daar nu komt in deze maand’, want hij is weliswaar een ervaren presentator, maar hij is ook iemand die bij zijn komst naar SBS 6 een heel aantal jaar geleden expliciet zei dat hij in ieder geval niet Shownieuws ging presenteren.”

Erop neerkijken

Het feit dat Winston toen zo benadrukte dat hij absoluut geen Shownieuws zou gaan doen, is toch wel een beetje overgekomen als neerkijken op de showrubriek, legt hij uit.

“Ja, een beetje wel. Hij dacht toen de grote presentator van de zender te worden en nu dat is mislukt gaat hij toch maar terug naar Shownieuws. Ja, sommige mensen bij Shownieuws voelen zich het meisje dat van de jongen te horen krijgt dat hij wel met haar wil trouwen, maar ze is wel derde keuze, hè? Ja, dan voel je je natuurlijk niet echt heel fijn.”

Meer VI-achtig

Er zitten overigens wat veranderingen aan te komen bij Shownieuws, weet Victor. “Er loopt sinds maart een nieuwe hoofdredacteur rond. Dat is Frank le Mair, iemand die veel ervaring heeft in de entertainmentjournalistiek. Hij heeft ook bij Boulevard gewerkt. Heeft deze man misschien grote plannen om Shownieuws te veranderen?”

Dat valt wel mee, antwoordt Victor zelf, maar wél is het de bedoeling dat de showrubriek een wat minder gestructureerde opzet krijgt. “De nieuwe hoofdredacteur wil een wat losser format dat lijkt op Vandaag Inside”, besluit hij.

Goede combi?

Hoe zijn de kijkcijfers eigenlijk van Shownieuws met Winston? Dat weet kijkcijferbureau Tina Nijkamp weer. “Winston en Shownieuws een goede combi? Niet qua kijkcijfers in ieder geval. Katja Schuurman zat gisteren zelfs aan de desk maar de kijkers haken massaal af bij de halftime show”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Winston noemde Katja voortdurend een ‘lieve schat’. “Voelde het ook niet te veel als een vriendengroepje gisteren? Als een gezellig onderonsje? Was weinig newsy. Nog maar 272 duizend kijkers en 2,7 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar. Dit was de eerste dagen het dubbele!”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen