Francis van Broekhuizen op plek Maarten van Rossem in Slimste?

De naam van Francis van Broekhuizen valt in de geruchtenmachine over de opvolging van Maarten van Rossem als jurylid van De Slimste Mens. “Ze heeft meegedaan en is een vrouw.”

Maarten van Rossem en Francis van Broekhuizen © NPO

Het duurt niet lang meer voordat De Slimste Mens zijn vaste duo Philip Freriks en Maarten van Rossem kwijtraakt. Er is voor Philip al een opvolger geregeld, namelijk Herman van der Zandt, maar wie wordt de nieuwe Maarten? Wie gaat er op zijn jurystoel zitten? Als het aan Angela de Jong ligt, wordt het in elk geval een vrouw.

Geen Rob

Angela vindt dat KRO-NCRV daar niet onderuit kan, zegt ze in de AD Mediapodcast. “Ik vind dat het per se een vrouw moet zijn. Anno 2024 mag er wel eens een keer een vrouw in die stoel zitten. Ik wil het en ik denk dat het goed is voor het programma.”

Collega Manuel Venderbos: “Dus Rob Kemps hoeven we niet te bellen?”

Angela: “Ja, jij mag Rob Kemps bellen, maar ik zou hem niet bellen voor De Slimste Mens.”

Anna een optie?

Anna Gimbrere, de liefdespartner van Herman, is ook een optie, vindt Angela. “Dat zou ik wel heel leuk vinden als televisiekijker, dat het gewoon een setje is. Zij is natuurlijk wetenschapper en van veel markten thuis, dus die twee moeten chemie hebben, dat kan niet anders.”

Ze vervolgt: “Anna werkt ook bij de KRO-NCRV, maar ik heb zo het vermoeden dat zij dat met z’n tweeën helemaal niet willen om werk en privé zo te mixen.”

Francis

Collega Gudo van Tienhooven komt vervolgens met een andere naam op de proppen: Francis van Broekhuizen. Wat vindt Angela daarvan? “Francis, ja. Zou kunnen. Ze heeft meegedaan. Heeft het goed gedaan, absoluut.”

Gudo: “Is grappig, gevat, scherp. Is een vrouw. Volgens mij zou dat wel eens kunnen werken. Ik denk wel dat ze bij de regie moet vragen of ze af en toe een beetje op de rem wil trappen.”

Angela: “Nee, dat is zo makkelijk bij dit programma. Ik bedoel: je kan opnemen wat je wil en daarna knippen ze het gewoon.”

Lisa Loeb

Waar denkt Angela nog meer aan? Lisa Loeb. Maar dat vindt Manuel weer niks. Hij zegt: “Nee, ik haak dan wel af. Ik vond haar ook niet zo heel leuk bij De Wereld Draait Door als ze daar het cabaretstukje voor de rekening nam.”

Angela: “Nee, maar ik kan me wel voorstellen dat zij bij de pool zit met mensen die auditie doen.”

En Nienke de Jong dan? “Ja, daar zou ik ook niet heel verbaasd over zijn als die uit de hooghoed zou komen, want die doet natuurlijk al Beat the Champions. Die is columniste geweest.”

Angela zelf?

En Angela zelf? “Nee, Angela de Jong gaat het niet doen. Ze is ook niet op auditie geweest. Nee, is er ook niet voor gevraagd”, zegt ze.

Wanneer de audities precies zijn? “Ik begreep dat er deze periode zo’n beetje audities zijn gedaan, om te kijken wie er een beetje chemie heeft met Herman.”

Gudo sceptisch: “Ik heb dat nog van iemand anders gehoord, dus dat vind ik toch verdacht dat jij als enige weet wat er gebeurd is…”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen