RTL wilde dat Albert Verlinde zou zwijgen over Onno Hoes: ‘Onzin!’

Albert Verlinde werd helemaal aan het begin van zijn tv-carrière door RTL verzocht of hij over zijn liefje Onno Hoes wilde zwijgen. “Ik vond dat echt onzin”, aldus de Vandaag Inside-gast.

Albert Verlinde en Onno Hoes © RTL, Instagram

Ze leven sinds het uitlekken van zijn stoute avontuurtjes een behoorlijk teruggetrokken bestaan als liefdespaar: Albert Verlinde en Onno Hoes. Ondanks alles zijn de heren al jaren gelukkig met elkaar en dat is natuurlijk heel erg mooi. Bij RTL vonden ze dat in de begintijd echter wat minder, dat Albert ’s avonds met een man in bed lag.

‘Ik vond het onzin’

Toen Albert in de jaren negentig bij RTL aan het werk ging, vroegen ze hem om zijn relatie met Onno verborgen te houden. “Het was niet de directie, maar de marketingafdeling die dat vroeg”, verduidelijkt hij in de Story.

Wat vond hij daarvan? “Ik vond dat onzin. Ik had nog nooit geheimzinnig gedaan over wie ik wel en niet leuk vond en was ook niet van plan om daar verandering in te brengen. Bovendien dacht ik dat men wel aan mij zag dat ik op mannen val.”

Carnaval vieren

Wat gebeurde er vervolgens? “Met de persvoorlichter Edgar en zijn vrouw Petra gingen Onno en ik carnaval vieren. Er werden foto’s gemaakt en de volgende dag stond ik in de krant. ‘Albert en zijn vrouw Petra vieren carnaval’, stond erbij geschreven. Kennelijk was het toch niet aan me te zien dat ik op mannen val.”

Jaren na Onno’s beruchte bronsttijd zijn de heren heel geheimzinnig geweest over hun relatie. “Eigenlijk wisten we al heel snel dat we bij elkaar wilden blijven. Alleen hadden we er geen behoefte aan om dat met de buitenwereld te delen.”

Geen druk

Albert wilde namelijk geen druk voelen. “Dat je ergens zit te eten en dat mensen, heel lief bedoeld, naar je toe komen en zeggen dat ze hopen dat je er samen uitkomt. Dat gebeurde namelijk ook. Want het was niet zo dat we ons verborgen hielden. We gingen samen uit eten, en hij kwam naar de premières van mijn musicals.”

“We deden er altijd luchtig over. We wilden er geen mediading van maken. Maar we hadden al heel snel weer een relatie. We houden te veel van elkaar om het weg te gooien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde dacht dat je aan hem wel kan zien dat hij homo is. Denkt u dat ook?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen