Fidan Ekiz met lege handen achter, Carrie ten Napel krijgt talkshow

Een forse tegenvaller voor Fidan Ekiz: ze hoopte na het stoppen van Op1 de vrijdag-Jinek te worden, maar die baan gaat naar Carrie ten Napel. “We zijn zeer verheugd, de vlag kan uit.”

Carrie ten Napel en Fidan Ekiz © NPO

Eva Jinek keert na de zomer terug op NPO 1 en ze gaat meer werken dan ooit: weliswaar alleen van maandag tot en met donderdag, maar wel het hele jaar lang. Anders dan bij RTL 4, waar ze na elke vier weken werken zo ongeveer drie maanden vrij nam. Hoe dan ook: de vrijdagen gaat ze straks dus niet doen, en daarvoor werd iemand anders gezocht.

Geen politiek

De afgelopen maanden mochten omroepen hun voorstellen pitchen aan de NPO en Carrie ten Napel, een van de sterren van Omroep MAX, heeft de strijd gewonnen, meldt het AD. Ten koste van Nadia Moussaid en dus Fidan Ekiz.

MAX-baas Jan Slagter is enthousiast. “We zijn zeer verheugd dat de pilot in de smaak is gevallen bij de NPO en dat voor Omroep Max is gekozen. De vlag kan uit in Ermelo”, zegt hij, wijzend op Carrie’s woonplaats. “Het wordt een talkshow over de actualiteit, zonder politieke onderwerpen, maar wel met livemuziek.”

Geen Fidan

Carrie heeft weliswaar een wat saai en kleurloos MAX-profiel, maar is wel wat gezelliger voor op de vrijdagavond dan Fidan. Het ligt voor de hand dat politiek in haar show wél een prominente plek zou hebben gekregen, en kennelijk was de NPO meer op zoek naar een gezellige weekendshow zonder ingewikkeld gedoe.

De uitzendplek van Carrie’s talkshow zal het clubhuis van Spakenburg worden. De late avond van NPO 1 wordt na de zomer opgevuld door Sophie & Jeroen; voor de vrijdag wordt nog een talkshow gezocht.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen