Angela de Jong heeft moeite met column over zieke Martijn Krabbé

Angela de Jong vindt het niet makkelijk om een column te schrijven over het programma van Martijn Krabbé in de wetenschap dat hij nog steeds ernstig ziek is. “Ik heb geen idee hoe het gaat.”

Martijn Krabbé en Angela de Jong © RTL

RTL 4-ster Martijn Krabbé maakte in maart bekend dat hij kanker heeft, maar zijn programma Kopen Zonder Kijken loopt ondertussen gewoon door. Er werd maandagavond weer een nieuwe aflevering uitgezonden en die heeft veel indruk gemaakt op kijkers. Het kandidatenkoppel vertelde geëmotioneerd over het ivf-traject waar ze in zitten.

Alles anders

Martijn ging daar buitengewoon mooi mee om, vindt Angela. “Er was nóg een reden waarom het me aangreep”, schrijft de opiniediva in haar dagelijkse AD-column. “Dat is de situatie van Martijn zelf. Als iemand weet dat plots alles anders kan zijn, is hij het wel.”

Het leven van de presentator staat natuurlijk op zijn kop sinds de kankerdiagnose. We hebben na die Instagram-post van Martijn niets meer gehoord. “Dat is zijn goed recht. BN’ers moeten al genoeg van hun privacy inleveren.”

Confronterend

Het is ‘confronterend’ om in die wetenschap te kijken naar hoe Martijn omgaat met kandidatenkoppels die óók tegenslagen kennen. “Ook al dateren die opnamen van een tijd terug, toen er waarschijnlijk nog niks aan de hand was.”

Angela wijst ook op de aflevering van vorige week, toen een kandidaat tijdens de opnamen te horen kreeg dat hij MS heeft. “Hij is in die interviews zo lief en invoelend. Zo begripvol. Zoals hij dat goed kan. Om daarna net zo makkelijk de clown uit te hangen.”

Geen flauw idee

Het is voor Angela best lastig om over Martijn te schrijven. “Ik heb geen idee hoe het met hem gaat. Dat maakt elke zin die ik schrijf lastig. Ik wil hier alleen herhalen wat ik maandag dacht. Dat ik van harte hoop dat het goed gaat en dat hij iemand heeft die net zo lief voor hem is als hij voor Ferdos en Marlou.”

Als Martijn weer hersteld is, dan hoopt Angela tot slot van harte dat hij ook zijn vroegere hitshow In Holland Staat Een Huis weer nieuw leven inblaast, waarin buren elkaars huis verbouwen. “Hoe leuk zou het zijn als dat terugkwam? Maar alleen met Martijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Martijn Krabbé's In Holland Staat Een Huis terug op de buis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen