René van der Gijp is VI-ster met minste spreektijd: ‘Tien procent!’

René van der Gijp is de Vandaag Inside-ster die veruit het minst aan het woord is, blijkt uit data van VI-kenner Victor Vlam. “Wie het meest praat? Johan Derksen met 30 procent.”

René van der Gijp © SBS

De bekende mediakenner Victor Vlam, die gespecialiseerd is in het tv-programma Vandaag Inside, heeft een aflevering van de talkshow onder de loep genomen met behulp van artificial intelligence. Op die manier heeft hij precies kunnen berekenen hoeveel minuten de mannen aan tafel aan het woord zijn en hoe dat in verhouding staat tot elkaar.

Johan het vaakst

Wie er veruit het meest praat? “Wat ik interessant vond is dat Johan Derksen 30 procent van de tijd spreekt. Je hebt vijf sprekers in dat programma en je hebt ook nog wat instartjes, dus als het allemaal perfect eerlijk is verdeeld, dan zou hij minder dan 20 procent van de tijd spreken”, zegt Victor in de podcast De Communicado’s.

Hij vervolgt: “Maar hij zit dus op 30 procent en dat geeft wel aan hoe belangrijk Johan Derksen is voor dat programma. Hij was vorige week ook een dag afwezig. Dan zie je ook gewoon direct: het is een totaal ander programma. Zonder Johan is het echt compleet en totaal anders. Hij is echt cruciaal voor dat programma.”

Gijp het minst

En René van der Gijp? “Die spreekt het minst, want die is slechts 10 procent van de tijd aan het woord geweest tijdens die uitzending en ook heel veel korte opmerkingen tussendoor. Hij is heel erg van de van de snedige opmerkingen, hier en daar tussendoor de grappige opmerkingen.”

Eigenlijk zegt René heel vaak heel weinig, aldus Victor. “Heel veel korte oneliners eigenlijk tussendoor, maar hij heeft dus het minste tijd gesproken van iedereen, van de vijf mensen.”

Niet onbelangrijk

Maakt die korte spreektijd René meer inwisselbaar? Nee, stelt Victor. “Ik denk niet dat dat betekent dat hij onbelangrijk is voor het programma, want zijn gelach, wat ook vaak hoorbaar is op de achtergrond, zeker als hij zelf een grap heeft gemaakt, dat draagt natuurlijk wel bij aan de enorme goede sfeer daar.”

“Dus ik denk dat hij op zich cruciaal is voor het programma. Maar hij spreekt echt aanzienlijk minder dan de rest.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen