Bert Huisjes en Theo Maassen treden terug: ‘Valse roddelpers!’

Er wordt flink opgeruimd in Hilversum: zowel Bert Huisjes als Theo Maassen maken bekend een flinke stap terug te doen. Hun posities zijn onhoudbaar geworden na heftige onthullingen.

Bert Huisjes en Theo Maassen © NPO

WNL-baas Bert Huisjes, intern ook wel bekend als Angry Bert, ruimt het schip. Hij zegt ’tijdelijk opzij’ te stappen als hoofdredacteur van de omroep, maar dit soort gevallen leren dat een terugkeer er vaak niet meer in zit. De opstand tegen hem is zó breed dat WNL de tent wel kan sluiten als deze man ooit nog een voet in het gebouw zet.

Berts boetekleed

Bert zegt dat hij ‘ruimte wil maken voor een onafhankelijk onderzoek naar feiten en omstandigheden rond verwijten die WNL en mijn functioneren betreffen’. “Door mij en de omroep zijn bij de opbouw van WNL fouten gemaakt, het had anders gekund en gemoeten. Daardoor zijn mensen in de knel geraakt – dat betreur ik ten zeerste.”

Waar de WNL-top aanvankelijk nog volop in de ontkenning zat, trekt Bert nu wel het boetekleed aan. “De kritiek heeft mij geraakt en trek ik me aan.”

Ook Theo weg

En ook Theo Maassen treedt terug na onthullingen over huiselijk geweld. Hij stopt als presentator van VPRO’s Zomergasten. “Met pijn in mijn hart trek ik me voor dit seizoen terug als presentator van Zomergasten. Vooral pijnlijk omdat er geen vakinhoudelijke reden is, maar valse berichten uit de roddelpers de oorzaak zijn.”

Waarom ontkent hij het huiselijk geweld niet? “Waarom ik principieel geen commentaar geef op roddels over mijn privéleven is omdat mijn privéleven, het woord zegt het al een beetje, privé is.”

Twee sporen

Theo en de VPRO zijn het niet meer met elkaar eens. Ze zijn ‘op verschillende sporen’ terechtgekomen in de gesprekken over hoe om te gaan met de beeldvorming als gevolg van deze berichten. “Een samenwerking was daardoor dit seizoen niet meer mogelijk. Ik wil alle lieve en weldenkende mensen bedanken voor hun steun in deze merkwaardige tijd.”

De VPRO bevestigt dit: “Naar aanleiding van berichtgeving over een vermeende kwestie in de privésfeer, heeft de VPRO uitgebreid overleg gevoerd met Theo Maassen. In deze gesprekken heeft Theo aangegeven niet publiekelijk te willen reageren. De VPRO respecteerde deze keuze, maar vond dat niet samengaan met de presentatie van Zomergasten.”

Gasten voorop

De gasten staan voorop bij Zomergasten en dit zou te veel afleiden, aldus de omroep. “De aandacht moet bij de start van de serie volledig uitgaan naar de gasten.”

Wie de opvolger wordt van Theo? Dat is nog niet duidelijk, maar wel benadrukt de omroep ‘dat er altijd prettig is samengewerkt met Theo Maassen en kijkt terug op een geslaagde editie van Zomergasten in 2023’.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bert Huisjes en Theo Maassen treden terug. Opgeruimd staat netjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen