Jeroen Pauw vervroegd uit Curaçao: ‘Gelukkig niet Tim Hofman’

Jeroen Pauw moet letterlijk ingevlogen worden om Khalid & Sophie te redden, want hij zit nog op Curaçao. Critici vinden dat het vervroegde vluchtje wel waard. “Gelukkig geen Tim Hofman!”

Jeroen Pauw en Tim Hofman © Instagram, NPO

De kogel is door de kerk: Khalid Kasem wordt in de talkshow Khalid & Sophie vervangen door Jeroen Pauw nu hij ernstig in opspraak is geraakt door zijn misdragingen als advocaat. Het programma gaat voorlopig door als Sophie & Jeroen. “Ik las het en dacht: o ja, dat is eigenlijk het beste alternatief”, zegt Volkskrant-journalist Alex Mazereeuw in RTL Boulevard.

Pauw invliegen

Tina Nijkamp, de kijkcijferautoriteit van ons land, vindt het een goed plan. “Ik was eigenlijk wel verrast dat Jeroen de plek in gaat nemen van Khalid. Ik had eigenlijk verwacht dat Sophie het alleen zou doen. Ze hoeft nog maar een paar maanden en Matthijs deed het ook gewoon vijf dagen per week.”

Zo’n gevestigde naam gaat die talkshow heel goed doen na die megarel, denkt Alex. “Ik denk dat je ook een soort rust terugbrengt door Jeroen Pauw in te vliegen.”

Nog op Curaçao

Jeroen moet létterlijk ingevlogen worden, want hij is momenteel lekker aan het overwinteren op Curaçao. “Normaal gesproken zou hij daar langer zijn”, meldt het AD. “Maar hij heeft nu zijn terugvlucht vervroegd. De eerste zoomvergadering en telefoontjes zijn al achter de rug.”

Het zou zomaar kunnen dat dit een opmaat is naar meer, stelt Tina in Boulevard. “Ik vind het heel spannend wat er in september gaat gebeuren, wat dan die rolverdeling gaat zijn en of Jeroen meegaat naar dat latenightslot. Dat vind ik eigenlijk het spannendste aan dit hele nieuws.”

‘Dat wil ik niet’

Jordi Versteegden, verslaggever van De Telegraaf, denkt dat ook. “Het zou zomaar kunnen dat als het een succes wordt, deze vervangklus, dat hij dan straks alsnog die late avond gaat doen voor vast”, zegt hij op de krantensite.

Zelf ziet Pauw dat niet gebeuren, vult hij aan in het AD. “Ik heb die late talkshow vijftien jaar lang met ontzettend veel plezier gedaan, maar vond het tijd voor wat anders. Ik heb niet de ambitie om dat weer op dagelijkse basis te doen.”

Beter dan Tim

Hoe dan ook: voorlopig is Jeroen ingeschakeld en dat is volgens Patty Brard maar goed ook. Ze wijst op het feit dat zelfs de naam van Tim Hofman op een gegeven moment genoemd werd. “Je moet ook nog gasten krijgen, hè?”, sneert ze in Shownieuws.

Collega Bart Ettekoven: “Ja, precies. Er was ook nog iemand die zelfs Emma Wortelboer riep.”

Patty herhaalt haar sneer: “Ja, maar je moet ook nog gasten krijgen, hè?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen