Hélène Hendriks verbluft met hoogste score ooit: ‘Bye bye, Jinek!’

Hélène Hendriks doet buitengewoon goede zaken als de winterse vervanger van Vandaag Inside. Ze zette gisterenavond zelfs haar hoogste score ooit neer. “Kluif voor Eva Jinek!”

Hélène Hendriks en Eva Jinek © SBS, RTL

Het is ongelooflijk hoe snel Hélène Hendriks een megaster is geworden. Ze verraste vorig jaar al met De Oranjezomer, maar met De Oranjewinter doet ze het momenteel al helemaal formidabel. Haar seizoen begon op Nieuwjaarsdag met 905 duizend kijkers – terwijl de zomervariant destijds begon met 713 duizend – en gisterenavond scoorde ze nóg beter.

Gemak en flair

Tina Nijkamp is helemaal flabbergasted. De kijkcijferautoriteit meldt op haar analysekanaal: “Het is pas 3 januari maar Hélène Hendriks heeft de eerste kijkcijferhit van het jaar te pakken. Met een natuurlijk gemak en flair betovert ze Nederland opnieuw en zet gewoon nog HOGERE cijfers neer dan dat ze met De Oranjezomer deed.”

Zó, dat is niet mis. “Ze heeft op dag twee dus al een kijkcijferrecord te pakken voor De Oranjewinter: 962 duizend kijkers en maar liefst 20,2 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar. En dat is dus hoger dan de hoogste Oranjezomer. Wauw!”

Beter dan Jinek

Hélène scoort in de commerciële doelgroep ‘echt helemaal gelijk’ aan Vandaag Inside, aldus Tina. “Opluchting en taart dus voor het team van De Oranjewinter en ook voor SBS 6, want ook in de winter blijkt Hélène de mannen van VI goed te kunnen vervangen.”

Bye bye, Eva Jinek? Ja, zegt Tina. “Zo is niet Eva Jinek maar Hélène Hendriks de nieuwe talkshowkoningin van Nederland. Het zal nog een hele kluif worden voor Eva om ook dit soort kijkcijfers te gaan halen dit jaar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen