Zo ziet Catherine Keyl eruit na rolstoeldrama: ‘De eerste beelden’

Er zijn na zeven weken weer bewegende beelden opgedoken van Catherine Keyl. De presentatrice heeft op haar bankstel een interview gegeven aan Shownieuws. “Ik had helse pijnen.”

Catherine Keyl © SBS6

Het lijkt erop dat we Catherine Keyl binnenkort weer op het Mediapark kunnen verwachten. De 77-jarige presentatrice was de afgelopen zeven weken volledig uitgeschakeld: vanwege helse pijnen kon ze alleen maar liggen. Ze kreeg bij het Tergooi MC een verkeerde diagnose, maar bij de Bergman-kliniek bleek deze week dat ze een hernia heeft.

Heup gebroken

Catherine begint nu weer langzaam de oude te worden en gisterenavond verscheen ze zittend op haar bankstel in Shownieuws, dus niet in een rolstoel. De presentatrice ziet er na bijna twee maanden van ellende nog steeds fris uit. Ze draagt in het tv-interview een paars ensemble en dat is de kleur van stijl, rijkdom en spiritualiteit.

Hoe begonnen die helse pijnen? Hoe kan het dat ze plotseling in een rolstoel terecht is gekomen? “Van het ene moment op het andere schoot het in m’n rug. Het was meteen zo’n helse pijn dat ik dacht: dit is niet normaal. Ik dacht: misschien heb ik wel m’n heup gebroken. Ja, ik was niet gevallen, maar zo’n pijn was het.”

Aan been gedraaid

Het Gooise ziekenhuis Tergooi MC heeft Catherine echt laten stikken. De neuroloog deed níks. “Die heeft een beetje aan m’n been gedraaid en die zei: ‘Nee, nee, dit is geen hernia.’ Ik denk: zij zal het wel weten, maar vervolgens zijn er later bij een second opinion foto’s gemaakt en toen bleek het dus wél een hernia te zijn.”

Ze vervolgt: “Ja, dat vind ik wel heel ernstig. En als dan vervolgens een bursitis wordt geconstateerd en er wordt een injectie gegeven en het blijkt helemaal geen bursitis te zijn… Ja, ik weet niet wat voor rommel ze in me gespoten hebben, maar ik vind het gewoon niet zo prettig dat dat voor niets was.”

Zeven weken voor nop

Dat Tergooi MC is echt verschríkkelijk, aldus Catherine. “Ik heb gewoon zeven weken voor nop op bed gelegen hier, ik heb heel veel werk moeten afzeggen. Toen ik dus zo’n ontzettende pijn kreeg van die injectie tegen die bursitis, heb ik geprobeerd de specialist te bereiken en toen kreeg ik een assistentie en die zei: ‘Nee, de specialist gaat niet met u praten.’”

En toen? “Ik zei: ‘Ja, maar ik wil het even met hem hebben over het pad dat hij heeft uitgezet, wat volgens mij niet helemaal goed is.’ Toen zei ze: ‘U heeft over drie weken een afspraak en dan kunt u alles vertellen wat u vertellen wil.’”

Wat zegt ziekenhuis?

Wat zegt het ziekenhuis over deze misser? Een woordvoerder: “Vanwege de privacy van de patiënt kunnen we niet op de inhoud ingaan. Maar we vinden het hoe dan ook een vervelende situatie en hopen dat mevrouw snel weer klachtenvrij is. Samen beslissen over de behandeling vinden we juist heel belangrijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke seniore tv-vrouw ziet u liever verschijnen op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen