Rijk Hofman maakt pittige grap over moordpoging op broer Tim

Rijk Hofman maakt een behoorlijk pittige grap over de moordpoging op zijn broer Tim Hofman. De een kan erom lachen, maar de ander vindt het te ver gaan: “Niet heel leuk dit.”

Rijk en Tim Hofman © YouTube

Tim Hofman is de laatste tijd behoorlijk afwezig op sociale media. Vandaag kwam de reden daarvan naar buiten: een maand geleden is een man met vuurwapen het BNNVARA-pand binnengedrongen met de bedoeling om hem te vermoorden. De verdachte is uiteindelijk in hechtenis genomen door de politie, maar de schrik zit er goed in.

Pittige grap

Er komen talloze steunbetuigingen binnen op de Instagram-pagina van Tim, maar zijn broertje Rijk Hofman (foto: midden) doet daar niet aan mee. Onder de kop ‘BNNVARA: gewapende man wilde Tim Hofman om het leven brengen’ maakt hij een pittige grap: “Geef dan ook eens gewoon m’n kleding terug.”

De grap is dat Rijk de gewapende man zou zijn en zijn kleding kwam ophalen. Er zijn mensen die erom moeten lachen, maar er zijn ook mensen die het te ver vinden gaan. “Kan echt niet”, zeggen zij. En: “Niet heel leuk dit.”

De andere broer van Tim reageert wel een soort van normaal: “You got dis ♥️.”

Veel steun

BN’ers spreken massaal hun medeleven uit aan Tim. “Sterkte collega! En pas goed op jezelf Tim! x”, zegt Alberto Stegeman.

Roxeanne Hazes: “Wat heftig! Knuffel voor jou❤️❤️❤️”

Soundos El Ahmadi: “Ongelofelijk ❤️❤️❤️”

Claudia de Breij: “Wat afschuwelijk. Take care Tim! ❤️”

Georgina Verbaan: “Jezus Tim. Sterkte ❤️”

Gaat maar door

En zo gaat het maar door. Luuk Ikink: “Take care!!!”

Renze Klamer: “Wat bizar. Sterkte man ❤️”

Diederik Jekel: “Sterkte man. Wat klote! ❤️❤️❤️”

Marlijn Weerdenburg: “Sjezus, wat heftig. ❤️ voor jou”

Sander Hoogendoorn: “Wat beschamend dat je nek uitsteken voor de goede zaak tegenwoordig dit soort gevolgen kan hebben… blijf doen wat je doet en veel liefs ❤️❤️❤️”

Even slikken

Wat zegt Tim zelf? “Ik moet zeggen dat ik wel even moet slikken als ik het zo in de krant lees, maar ik ben evengoed blij ben dat er geen kogel door mijn voorhoofd is gegaan. Ik leef nog. BNNVARA, de redactie van BOOS en mijn persoonlijke omgeving vangen me goed op.”

Hij vervolgt: “Over de wie de man precies was, hoe hij het voor zich zag en de motieven om me om het leven te brengen kunnen we nu nog even niets zeggen: dat komt wellicht later. ik was even afwezig op sociale media, dat had hier mee te maken. de aftrap van seizoen 10 van BOOS staat alsnog gewoon gepland voor volgende week donderdag, 19 oktober.

Wat zegt Dilan?

Wat zegt minister Dilan Yesilgöz, de minister van Justitie? Wist zij dit al? “Ik ken de zaak. Ik kan er zelf inhoudelijk niet op ingaan uiteraard vanuit mijn rol, maar ik ken de zaak zeker”, reageert ze in Sven op 1.

Ze vervolgt: “Het is vreselijk voor Tim Hofman en voor de mensen die op het Media Park werken. Ik ben al heel erg lang bezig met de veiligheid van journalisten en zorgen dat journalisten vrij en veilig hun werk kunnen doen en laat ik zo zeggen dat dit weer laat zien dat het hard nodig is dat we daar altijd alert op moeten zijn en nooit dat mogen vergeten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rijk Hofman grapt over de moordpoging op zijn broer Tim. Geestig of ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen