‘Meilandjes belden snel tv-ploeg toen huishoudster half doodging’

De Meilandjes belden snel hun cameraploeg op toen er in hun Franse kasteel een huishoudster half doodging, onthult de gewezen huisvriendin Caroline van Eeden. “Verschrikkelijk.”

Chateau Meiland © SBS 6

Caroline van Eeden heeft na jaren zwijgen besloten om naar buiten treden over alles wat ze met de tv-familie Meiland heeft meegemaakt en als dat allemaal waar is, dan hebben Erica en Martien Meiland een behoorlijk masker op als de camera aan staat. Ze zijn in het echt onmenselijke wezens, schetst de gewezen huisvriendin.

Engel Amanda

De Meilandjes hebben zich volgens Caroline van hun verschrikkelijkste kant laten zien toen het in hun Franse chateau misging met huishoudster Amanda, die via een uitzendbureau was ingehuurd. “Amanda is echt een soort engel die hier neergedaald is op het chateau, die gewoon vier uur per dag staat te strijken”, legde Martien destijds uit in de soap.

Hij was naar eigen zeggen heel blij met deze Amanda. “Zij vindt het heel leuk, relaxed. Om elf uur een kopje koffie en twee suikerklontjes voor Amanda. Ja, het is echt ontzettend geweldig.”

Lelijke val

Dan gebeurt er iets vreselijks. Martien toentertijd: “Ja, het is vandaag een hele slechte ochtend geweest. Ik werd gebeld door een Frans nummer en toen was het onze Amanda, de vrouw die voor ons strijkt. Die zegt: ‘Erica, Erica, ici, ici.’ Ik dacht: wat is er?! Voordat ik Erica ga roepen, loop ik er wel heen.”

Hij vervolgde: “Ik kom hier en ze ligt helemaal met die beentjes en het hoofd helemaal zo. Ik denk: wat is dit, ze is gevallen. Allemaal water om zich heen. Toen ging ze overgeven en spugen, maar op d’r rug, dus ze stikte bijna. Het was zó vreselijk om te zien.”

Caroline in tranen

Het valt in de bewuste aflevering op dat alleen Caroline in tranen is. Ze snikt: “Als je een vrouw zo hulpeloos en helemaal in paniek op de grond ziet liggen en ze kan zich niet bewegen en ze is zo bang en ze klampt zich uit angst helemaal aan je vast… Ja, dat doet wel wat met mij. Die vrouw was zo hulpeloos.”

Ze oppert na afloop bij de familie om een EHBO-cursus te volgen, maar dat vindt de rest overbodig. Wel toonde Martien zijn medeleven: “Ik vond het zo erg en ze zegt dan ook nog: ‘Excuses’, terwijl dat arme kind op de grond lag.”

Hoe ging dit?

Hoe ging dit nou echt? Caroline zegt in de Story: “Amanda heette ze. Ze gleed uit in de waskamer en viel op haar hoofd. Met een gapende wond tot gevolg. Die drie begonnen hysterisch te roepen. Martien riep: Die strijkvrouw is met haar kop op de grond gevallen! Wat is er met haar? Want ja, ze maakte een gorgelend geluid.”

Ze vervolgt: “Ik heb haar in m’n armen genomen en zo drie kwartier met haar gewacht op een ambulance. Ik dacht dat ze zou sterven. En de Meilandjes? Die belden de cameraploeg dat ze dringend moesten komen filmen, gingen verder met hun bezigheden, en lieten ons daar zitten. Ik zeg het: geen enkel empathisch vermogen hebben ze.”

Het is niet bekend of mevrouw Amanda nog in leven is.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Meilandjes die tv-ploeg bellen terwijl er iemand half doodgaat: geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen