Maarten van Rossem krijgt straf van AD en VI: ‘Hij is zo treurig!’

Maarten van Rossem krijgt straf van zowel AD-diva Angela de Jong als de mannen van Vandaag Inside. Zij vinden dat zijn samenwerking met Emma Wortelboer veel verraadt. “Too much.

Maarten van Rossem en Emma Wortelboer © Roy Beusker

Het wordt steeds duidelijk dat Maarten van Rossem helemaal niet zo wars is van media-aandacht. Sterker nog: er klinken nu al geruime tijd geluiden dat hij juist bovengemiddeld veel behoefte heeft aan aandacht. En zo kan het dat hij momenteel op televisie is in een programma met de Songfestival-schreeuwmeid Emma Wortelboer.

Oerdrang

Angela de Jong is nu echt zwaar teleurgesteld in Maarten, laat ze blijken in haar AD-column. “Is het de bedwelmende aandacht van een camera op je neus? Is het een oerdrang om ertoe te willen blijven doen?”

Ze kijkt nooit meer met dezelfde ogen naar Maarten. “Als er nou toch één iemand is die altijd zijn (terechte) walging uitspreekt over die stompzinnige tv-shows met BN’ers die zichzelf iets te belangrijk zijn gaan vinden, dan is hij het wel. Maar de treurige conclusie na donderdag is dat zelfs de meest eigenzinnige geest niet bestand is tegen de lokroep van tv.”

Treurig

René van der Gijp denkt dat de moeilijke jeugd van Maarten de oorzaak is van zijn huidige drang om op tv te komen. “Ik heb het stuk in de Volkskrant zitten lezen over zijn jeugd, dat hij werd uitgelachen als kind op school. Nu had hij weer een stuk dat het niet lekker liep met z’n ouders”, vertelt hij in Vandaag Inside.

Hij vervolgt: “Dan krijg je dus inderdaad dat als je 80 jaar bent, dat je aan een talkshowtafel zit en dat je het alleen maar belangrijk vindt op het moment dat het over jou gaat. Best wel treurig. Het is best wel treurig die man. Wat moet je er nou mee?”

Onbegrijpelijk

Johan Derksen denkt dat Maarten zichzelf diskwalificeert. “Ik vind het onbegrijpelijk dat hij dat doet. Die combinatie klopt ook niet. Dat is opa en kleindochter. En dan die hysterische juffrouw. Als je die beelden ziet zou hij al moeten zeggen: ‘Ja, maar met die juffrouw ga ik niet samenwerken.’ Dat pas niet.”

Collega Wilfred Genee: “Het is ook een beetje ongemakkelijk om zo’n man over tongen te horen en condooms. Dan denk ik: waar gaat het over?”

Johan vals: “Ik ben benieuwd wat hij allemaal zegt als dadelijk het hoofdstuk douchen, hygiëne en baden langskomt.”

Te graag op tv

Wilfred verbaast zich er echt over. “Wil hij dan té graag op tv? Is dat het?”

Johan: “Ja, hij heeft een of andere dwangneurose dat hij op tv moet.”

Hélène Hendriks relativeert: “Dat is gewoon ijdelheid! Dat hebben wij toch allemaal?”

Wilfred: “Je vindt het een beetje too much van Van Rossem? Dat je denkt: Maarten, denk nou even na.”

Johan: “Die man heeft een bepaalde status opgebouwd als wetenschapper, hè? Het was een Amerikakenner. Dan vind ik dat een kennisquiz wel bij hem past, maar als je dan dit soort popiejopieprogramma’s gaat doen, dan ben je je eigen status aan het afbreken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen