Twijfels over bewering Kalvijn in liveshow op SBS 6: ‘Klopt dit wel?’

Het is vrijwel iedereen ontgaan, maar Kalvijn was de afgelopen acht weken op televisie met wat de opvolger van The Voice had moeten zijn: The Talent Scouts. Maar wat zei hij nou in de finale?!

Kalvijn © SBS 6

The Talent Scouts had dé nieuwe talentenjacht van Nederland moeten worden na het ter zielen gaan van The Voice of Holland, maar er keek vrijwel niemand naar. De presentatie was in handen van Kalvijn, wiens vorige show Avastars ook al is mislukt. Hij beweerde gisterenavond in de live-finale op SBS 6 dat er enórm veel mensen hebben gestemd.

Kalvijn gewantrouwd

Tina Nijkamp, die jarenlang aan het roer stond van die tv-zender, gelooft er niks van. Ze wijst erop dat de finale met 273 duizend kijkers ‘regelrechte horrorcijfers’ had. “Meestal als iets live is, haalt dat de cijfers wel iets omhoog. Maar niet bij deze show. Wat een drama. Ook weer minder dan Lachen Om Home Video’s”, zegt ze op haar analysekanaal.

De Mediapark-fluisteraar wantrouwt Kalvijn. “Hij had het in de uitzending nog over ’tienduizenden mensen hebben gestemd’. Klopt dat wel? Met deze kijkcijferaantallen?”

Schaakborden

Gelukkig voor alle betrokkenen is de show nu voorbij, aldus Tina. “Voor John de Mol in zijn hoofd was dat waarschijnlijk al het geval nadat hij de kijkcijfers van de eerste aflevering zag. Sowieso schaakt John altijd acht schaakborden vooruit.”

Ze vervolgt: “Ik vermoed voorlopig geen talentenjacht meer op SBS 6 na dit talentenjacht-rampjaar 2023: Avastars, Ministars, De Nix Factor en nu dit. En vraag me ook af of RTL 4 nog wel doorgaat met hun aangekondigde zangduo-talentenjacht na het zien van deze cijfers. Denk dat ze dat gaan afbestellen.”

Niet weg te denken

Na de live-finale van The Talent Scouts was ook de laatste aflevering van de Johnny de Mol-show De Kwis met Ballen te zien. Waar die live-uitzending 4 procent marktaandeel scoorde in de commerciële doelgroep, kwam Johnny uit op 14 procent. Hij trok 564 duizend kijkers.

Tina: “De quiz bleek een succesvolle comeback voor Johnny de Mol. Zelfs zo succesvol dat Johnny niet van tv weg te denken is dit najaar. Zijn vader John heeft hem op drie programma’s gezet: seizoen twee hiervan, Ranking the Talent en Kamperen in het Wild, met caravans en families die door Botswana reizen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen