René van der Gijp: ‘Johan Derksen overdrijft met VI-doemscenario’

René van der Gijp vindt dat Johan Derksen overdrijft met zijn toekomstbeeld van Vandaag Inside nu ‘directeurtje’ Marco Louwerens is opgestapt. “Weet je, we zijn ook volwassen mensen, hè?”

René van der Gijp © SBS 6

Johan Derksen stelt dat John de Mol een kapitale fout heeft gemaakt door ‘directeurtje’ Marco Louwerens in te ruilen voor Frans Klein, aangezien Marco jarenlang de man was die de mannen van Vandaag Inside bij elkaar wist te houden. Als nú de pleuris uitbreekt bij VI, dan zou het zomaar eens gedaan kunnen zijn met het programma, stelt Johan.

Volwassen mensen

Een béétje overdreven, vindt René van der Gijp. “Het begint mij ook wel eens een beetje dat ik denk… Weet je, we zijn ook volwassen mensen, hè? En waar gaat het over?”, reageert hij in Shownieuws.

Hij vervolgt: “Ik zeg je heel eerlijk: het zal mij een zorg zijn wie er zit. Als ik maar een beetje zeg maar het gemak van de kijker erin kan houden. Dat het niet te stroperig wordt. Dat hoop ik altijd. Voor de rest zal het mij een zorg zijn.”

Rauw op dak

René moet wel zeggen dat ook hij een goede band had met ‘directeurtje’ Marco. “Het viel mij ook rauw op m’n dak. Hij heeft me gebeld. Het kwam ook niet helemaal duidelijk over wat nou de bedoeling was. Eerst zou hij het met Frans samen gaan doen en toen had hij weer het idee: ik ga toch wat anders doen. Het is een aparte zaak.”

Volgens Johan hebben de VI-heren niets te bespreken met opvolger Frans Klein. René: “Nou ja, weet je, zo hard zet ik het nooit in. Ik ken de hele beste man niet, ik heb hem nog nooit gesproken, dus ja… Ik ga nu niet roepen: ‘Frans is niet welkom.’ Ik vind dat een beetje onzin.”

Rood wijntje

Waar is René naartoe gegaan op vakantie? “Ik ben een weekje op Ibiza geweest en een weekje in Zuid-Frankrijk. Op een gegeven moment bleef het hier zulk slecht weer, dat ik dacht: ik ga nog een weekje eruit.”

De heren zijn over anderhalve week weer terug op tv. “Ik denk dat ik me de eerste twee weken bezighoud met het rode wijntje opdrinken en ik denk dat Johan dan wel losgaat natuurlijk. Die heeft een paar weken alles opgespaard, dus ja, dat gaat gebeuren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Talpa-bobo Marco Louwerens is ingeruild voor Frans Klein. Wie heeft gelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen