Niels van Baarlen: ‘Lekker makkelijk achter je pen, Angela de Jong!’

Niels van Baarlen, sidekick in de ochtendshow van Radio 538, verwijt Angela de Jong lafheid. Volgens hem durft ze alles op te schrijven, maar: “Een Peter Gillis durft ze niet onder ogen te komen!”

Angela de Jong en Niels van Baarlen © RTL, Talpa

Angela de Jong staat bekend als misschien wel de meest onverschrokken vrouw in het Nederlandse medialandschap. Zo ging ze laatst zelfs naast Marcel van Roosmalen zitten, de man die haar al jaren op de korrel neemt en altijd heel gemene columns over haar schrijft. Toch vindt Radio 538-sidekick Niels van Baarlen haar nog steeds een beetje laf.

Gaston-bashen

Het is volgens Niels heel makkelijk om mensen in een column neer te sabelen. “Er is niks zo makkelijk als van achter een computertje iemand helemaal bij de poten af te zagen”, zegt hij in De 538 Ochtend.

Hij steekt ook de hand in eigen boezem. “We hebben bijvoorbeeld lang geleden een keer op zender Gaston Starreveld… Die kenden we niet, we hadden hem nog nooit gezien, maar we hebben hem hélemaal met de grond gelijk gemaakt. En toen waren we een keer mee met een uitje van de Postcode Loterij naar Inzell, naar het schaatsen.”

Afzagen bij enkels

Hoe ging dat? Niels: “Daar stond hij als gastheer mensen te ontvangen. Later die dag kwam hij naar ons toe en hij had dat toen gehoord op zender.”

Collega Rick Romijn: “Toen zei hij van: ‘Jullie kennen mij helemaal niet, maar jullie zagen me af bij de enkels.’”

Niels: “Ja, ‘maar jullie weten helemaal niet wie ik ben’. En vervolgens hebben we zó’n ontzéttend leuke middag en avond gehad met die man. Een superaardige vent. Je voelt je er even heel slecht bij, hè, als iemand dat tegen je zegt.”

‘Angela is laf’

Dit is wat Angela de Jong eigenlijk dag in dag uit doet, aldus Niels. “Dat is wat die Angela de Jong natuurlijk ook doet. Achter die pen is het heel makkelijk om maar over alles te schrijven dat het k*t is, maar zij durft ook Peter Gillis niet onder ogen te komen.”

Maar ze zat toch ook bij Marcel & Gijs? “Dit is ook een veilige situatie, hè? Zij gaan daar op televisie ook niet elkaar de maat nemen. Daar hoop je op, maar uiteindelijk ga je elkaar zitten sparen daar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Niels van Baarlen verwijt Angela de Jong laf te zijn. Slaat hij de plank mis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen