John de Mol (68) vindt Joe Biden (80) te oud voor presidentschap

John de Mol (68) vindt Joe Biden (81) nu echt te oud worden om nóg eens vier jaar mee te draaien als president van de Verenigde Staten. “Waarom staat er geen nieuw talent op?”

John de Mol en Joe Biden © William Rutten, White House

We weten weinig over de politieke overtuigingen van John de Mol, maar wel is hij ervan overtuigd dat de Amerikaanse president Joe Biden echt veel te oud wordt voor de functie van Amerikaanse president. De mediamiljardair heeft dat verklapt tijdens een intiem onderonsje met Raymond Mens, de Amerikakenner van Vandaag Inside.

Eén keer met John

Raymond heeft John één keer gesproken, verklapt hij in de podcast De Communicado’s. “Ja, één keer. Die zat een paar maanden terug bij Vandaag Inside, achter de schermen, samen met het directeurtje, Marco Louwerens. De uitzending was afgelopen en dan loop je altijd even terug naar zo’n kamertje waar de visagie zit.”

Dan krijg je een warme handdoek aangereikt, aldus Raymond. “Om die vreselijke make-up die altijd op je witte boorden gaat zitten eraf te halen. En daar zat hij toen. Dus toen heb ik even kort met hem gesproken. Volgens mij zat hij daar toen omdat hij en ook directeurtje met die gasten over het contract ging onderhandelen.”

‘Leuk je te ontmoeten’

Hoe vond Raymond dat? “Nou leuk, omdat het heel onverwacht was, want ik wist niet dat hij er zat. Dus ik kwam daar binnen lopen en ik was op zoek naar zo’n warme handdoek. En toen zei hij ineens: ‘Hé Raymond, leuk te ontmoeten. Ik ben John.’ Ik dacht: ja, dat weet ik, jij weet dan ook dat ik Raymond ben en dat vind ik dan ook wel weer apart.”

Hij vervolgt: “Maar hij heeft in die kamer op een soort tv’tje samen met Marco Louwerens dan zitten kijken naar die uitzending. Dus dat zijn van die dingen die ik dan ook wel weer grappig vind om mee te maken. En we hadden verder een heel relaxed gesprek over Amerika.”

‘Biden te oud’

Wat zei John dan? “John de Mol vond ook dat Biden wel erg oud was. Ik zei: ‘Nee dat klopt, de jaren beginnen te tellen, het is allemaal niet fris.’ Hij verbaasde zich erover, en dat snap ik, dat er geen talent klaarstaat in die partij om het van Biden over te nemen. Nou, dat verbaast mij ook en ik heb kort uitgelegd waarom ik denk dat het is.”

Podcasthost Victor Vlam: “Heb je het idee dat John de Mol een voorkeur heeft voor een van de twee kandidaten?”

Raymond: “Nee, dat had ik niet. Nee, dat had ik helemaal niet. Hebben we het ook niet echt over gehad, maar dat denk ik niet. Ik denk wel dat het hem gewoon verbaast van: hoe kan het dat er niet iemand anders daar nog rond loopt die van Biden het stokje over kan nemen?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Joe Biden wordt volgend jaar 81. Kan hij vanaf dan nog vier jaar meedraaien als president?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen