Douwe Bob haalt uit naar Tim Hofman: ‘Dit was niet oké van hem’

Douwe Bob haalt behoorlijk hard uit naar Tim Hofman. Hij vindt dat John de Mol veel te hard is aangepakt door de BNNVARA-ster en zijn programma BOOS. “Het was echt niet verdiend.”

Tim Hofman en Douwe Bob © RTL, YouTube

John de Mol is keihard aangepakt door Tim Hofman, omdat hij als producent van The Voice of Holland geen veilige werkomgeving heeft geboden. De manier waarop de mediamiljardair is aangepakt is echter niet fair, vindt Douwe Bob. Hij heeft voor de tv-maker gewerkt als coach in de juniorvariant The Voice Kids.

Onpopulaire mening

Douwe springt in de bres voor John. “Ik heb een paar onpopulaire meningen. Ik vind dat er wel te hard is gereageerd op John de Mol. Hij is toen door Tim Hofman echt met de grond gelijk gemaakt bij BOOS en ik vond dat niet oké. Ik vond dat John dat niet verdiende, omdat je gewoon merkte dat hij echt geen flauw idee had.”

De zanger vervolgt in het programma ‘Ramin in gesprek met‘: “Hij heeft geprobeerd mensen wel handvatten te geven. Of het is gelukt of niet is een tweede, maar… Ik spreek John niet, maar ik vind dat hij wel echt te hard is aangepakt eigenlijk.”

Agressor

Vindt Douwe het dan niet misplaatst dat John vooral de nadruk legde op dat vrouwen wat mondiger zouden moeten zijn? “Het is altijd de schuld van de agressor. Ja, dat snap ik. Dat begrijp ik, maar dan kun je ook nooit meer wat zeggen, want dan kun je dus eigenlijk ook niet zeggen dat iemand…”

Hij vervolgt: “Ik vind ook dat je er wel van uit kunt gaan dat iemand het kan aangeven als er iets gebeurt dat niet fijn is. Is dat zo raar? Ben ik dan helemaal gek geworden ofzo? Dit is dus het gevaar van de tijd waarin we leven. Ik moet nu dus bang zijn om te zeggen dat het eigenlijk wel nodig is dat een vrouw moet aangeven als er iets gebeurt dat niet oké is.”

T*ringlijers

Er wordt wel heel heftig gereageerd in deze discussie, vindt Douwe. “Als ik dat dan zeg, dan is het: ‘Waarom moet zij dat aangeven? Het moet niet gebeuren!’ Ja, oké, daar ben ik het mee eens. Het moet niet gebeuren, mensen moeten keihard gestraft worden, het is vreselijk, vuile smerige t*ringlijers, oké. Het is gebeurd.”

“Waren er genoeg handvatten om het wel aan te geven? Daar moeten we op inzoomen. Dat weet ik niet.”

Zou Douwe coach willen worden als The Voice weer terugkeert? “Dat lijkt me eigenlijk wel lachen.”

Fragment

Het interview met Douwe:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen