Koffietijd houdt hand boven hoofd Ron Brandsteder: ‘Stomdronken!’

Vriendjespolitiek en sterren die de hand boven het hoofd worden gehouden: het gebeurt in Hilversum al sinds jaar en dag, vertelt Privé-sterjournalist Jan Uriot. “Zo ook bij Ron Brandsteder!”

Ron Brandsteder © MAX, Janita Sassen

Het is geen geheim dat Hilversum aan elkaar hangt van de belangenverstrengeling en vriendjespolitiek, maar dat is volgens Privé-sterjournalist Jan Uriot nooit echt anders geweest. Hij vertelt in de podcast die hij met Marc-Marie Huijbregts maakt dat hij ooit een onderwerpverbod heeft gekregen van het programma Koffietijd.

Onderwerpverbod

Het komt ter sprake als Jan en Marc-Marie terugblikken op hun eigen optreden bij Koffietijd, om hun podcast te promoten. “We zijn zelf met z’n tweeën bij Koffietijd geweest. Dat wordt allemaal gedaan door de Postcode Loterij. Dat is een organisatie waar ik in het verleden ook wel mee te maken heb gehad”, vertelt Jan.

Hij vervolgt: “Toen wij daar waren bij dat Koffietijd lieten ze een oud fragment van mij zien van vijftien jaar geleden, dat ik daar was en dat ik daar wekelijks het shownieuws zat te brengen.”

Mond gesnoerd

Toen is hem een keer de mond gesnoerd, aldus Jan. “De Postcode Loterij hebben een aantal vrienden die voor ze werken, onder andere destijds Ron Brandsteder. Nou, op de ochtend dat ik daar zo zat, vijftien jaar geleden, was Ron Brandsteder met zijn dronken hoofd de Vecht in gereden.”

Hij vervolgt: “Ja, hij is er ook weer uit gekropen, maar de auto lag nog in de sloot. Maar ik mocht dat niet behandelen, want hij was vriend van de Postcode Loterij.”

Zwart overhemd

Tot overmaat van ramp kreeg Jan op die dag ook nog een overhemdverbod. “Toen ik daar aankwam in een lichtblauw overhemdje en een jasje, bleek het overhemdje volgens de regisseur niet te matchen met de kleding van Loretta Schrijver. Of ik wat anders bij me had.”

“Vervolgens zat ik dus in het zwarte overhemd van de cameraman te presenteren. Allemaal zo dwangmatig…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Ron Brandsteder laatst ook de hand boven het hoofd werd gehouden door MAX, toen hij onverwacht niet kwam opdagen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen