Johan Derksen vindt Thomas van Groningen vetklep: ‘Gekwetst?’

Johan Derksen vindt Thomas van Groningen een ontzettende vetklep, maar is het voor de politiek journalist van Op1 niet ongelooflijk kwetsend om zo omschreven te worden? Hij reageert erop.

Johan Derksen en Thomas van Groningen © SBS 6

Thomas van Groningen is een robuuste man met een genereus gestalte. Of, zoals Johan Derksen het noemt, een ‘dikke pad’. De voetbalkenner sprak afgelopen donderdag in de een na laatste Vandaag Inside van het seizoen over het effect van forse mensen op de stijgende zorgkosten. En daar is hij dus behoorlijk kritisch over.

Hele dag vreten

Mensen moeten op hun figuur letten, vindt Johan. “Financieel is het natuurlijk heel kwalijk dat de gezondheidszorg in zo’n dikke pad heel veel geld moet steken. Daar moet dat ventje bij Op1 ook eens even heel goed naar luisteren, hè?”

René van der Gijp gierend: “Hahahaha. Hoe heet-ie?”

Johan: “Ja, hoe heet hij ook alweer?”

René: “Thomas! Hahahaha.”

Johan: “Je douwt er een kwartje in en hij lult voor een gulden, maar wat hij de hele dag zit te vreten, dat weet ik niet. Hij kan in elk geval niet uit z’n nek lullen, want die heeft hij niet meer!”

Schuldig gevoel

Wilfred Genee voelde zich na de uitzending behoorlijk schuldig. “Thomas heeft ook wat problemen met zijn gezondheid, hè?”, zei hij achteraf in de napraatshow. “Ik probeerde dat nog een beetje te zeggen, maar er was geen houden aan, want er werd alleen maar hard gelachen, maar Thomas is niet helemaal fit zeg maar, weet je wel.”

Hij vervolgt: “Het is ook wat moeilijker voor Thomas om echt makkelijk af te vallen. Dat wil ik er wel even bij zeggen. Ik vond het een beetje lastig, want ik dacht: als ik het nu probeer te nuanceren, gaat Johan weer zeggen: ‘O, wat maakt het allemaal uit?!’ En dan wordt het nog weer groter!”

Thomas reageert

Wat vindt Thomas van Groningen ervan als er in VI zo gelachen wordt om zijn gewicht? Hij reageert in The Friday Move: “Ik kreeg een heel lief appje van Sam Hagens, het nieuwe politieke gezicht van VI, met de verontschuldigingen. Ik dacht: dan zal er wel iets gezegd zijn, dus ik ben even terug gaan kijken, maar ik vind het niet zo erg.”

Hij vervolgt: “Er zijn heel veel mensen die tegen mij zeggen van: ‘Daar moet je wat van vinden!’ Weet van mij dat ik het echt niet zo erg vind. A, omdat ik in het programma heb gezeten, dus ik ken de heren een beetje. Ik vind het eigenlijk stommer dat ze elke keer doen alsof ze mijn naam niet meer weten, maar ik kan het wel hebben eigenlijk.”

Kan niet afvallen

Het hoort nou eenmaal een beetje bij VI, vindt Thomas. “Het punt is namelijk – en dat moet ik vaak uitleggen, want mensen vinden dan dat ik daar boos om moet worden ofzo – dat iedereen in dat programma een keer aan de beurt is. Dus ik kan daar wel heel erg boos om worden, maar…”

Tot slot: klopt het dat Thomas vanwege omstandigheden niet kan afvallen? “Nou, ik heb er heel veel aan gedaan. Personal trainers, diëten, weet ik veel. Het is allemaal niet gelukt. Ik ben er nog altijd mee bezig. Ik zou wel willen afvallen, ja, maar ik vind het lastig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het fatshamen van Thomas van Groningen te ver gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen